Η λάθος ανάμνηση του Κόβατς με τον Ολυμπιακό

Η λάθος ανάμνηση του Κόβατς με τον Ολυμπιακό

Ο προπονητής της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς δήλωσε ότι έχει παίξει στο «Καραϊσκάκης» εναντίον του Ολυμπιακού. Μόνο που ο Κροάτης ως ποδοσφαιριστής επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ και αντιμετώπισε τους δύο μεγάλους αντιπάλους των «ερυθρόλευκων».

«Την ξέρω την ατμόσφαιρα. Έχω παίξει εδώ. Το διασκεδάζω με τέτοια ατμόσφαιρα» απάντησε ο Νίκο Κόβατς στη συνέντευξη Τύπου του παιχνιδιού Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου, όταν ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκης». Αυτομάτως, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να ψάχνονται για το πότε έχει επισκεφτεί το Φάληρο ο Κροάτης προπονητής…

Όσοι δεν βρήκαν τίποτα έχουν δίκιο, διότι ο Νίκο Κόβατς ως ποδοσφαιριστής δεν έχει πατήσει ποτέ στον Πειραιά. Όντως, έχει περάσει από την Αθήνα, αλλά οι αναμνήσεις του είναι… θολωμένες αναφορικά με τους αντιπάλους και τα γήπεδα. Διότι ο Κόβατς αντιμετώπισε τους ιστορικούς αντιπάλους του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αμφότερους στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο παιχνίδι του Κόβατς στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 2000, όταν ως μέσος του Αμβούργου τέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στο «Σπύρος Λούης», για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0.

Ο Κόβατς ήρθε για δεύτερη φορά στο Μαρούσι στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007 ως παίκτης της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, για να παίξει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου UEFA. Το ματς είχε δυσάρεστη κατάληξη για τον Κροάτη, αφού ηττήθηκε 3-0.

Επίσης, ο Κόβατς έχει παίξει εναντίον Ελλήνων άλλες δύο φορές, αλλά όχι σε ελληνικό έδαφος. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, το Αμβούργο υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό και ηττήθηκε 1-0 από το γκολ του Νασιόπουλου, με τον Κόβατς να βρίσκεται στην ενδεκάδα. Ακόμα, σε διεθνές επίπεδο, ο Κόβατς ήταν μέλος της Κροατίας στο φιλικό 2-2 με την Ελλάδα στις 25 Απριλίου του 2001.

Σαφώς, οι ποδοσφαιρικές εμπειρίες του Κόβατς από την πατρίδα μας δεν συγκρίνονται με αυτή που θα έχει το βράδυ της Τρίτης. Στο «Καραϊσκάκης» ο Κόβατς θα εμφανιστεί με κουστούμι και όχι με φανέλα και σορτσάκι, όπως συνέβη όταν αγωνίστηκε εναντίον του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Πλέον, ο Κροάτης καθοδηγεί τη Μπάγερν Μονάχου και έχει έναν τελείως διαφορετικό και πιο σύνθετο ρόλο από την περίοδο που ήταν ποδοσφαιριστής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ