Ανάλυση Μαρτίνς: «Ελέγξτε Τιάγκο & εξτρέμ, αν περάσει η πρώτη πάσα την πίεση της Μπάγερν θα σκοράρουμε»

Ανάλυση Μαρτίνς: «Ελέγξτε Τιάγκο & εξτρέμ, αν περάσει η πρώτη πάσα την πίεση της Μπάγερν θα σκοράρουμε»

To10.gr αποκαλύπτει το scouting report του Ολυμπιακού και του Πέδρο Μαρτίνς για την Μπάγερν. Τα τρία «κλειδιά» και τι ζήτησε από τους παίκτες του.

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Και ως παιχνίδι έχει έντονο το στοιχείο της έκπληξης. Του απρόσμενου. Και για αυτόν τον λόγο είναι τόσο θελκτικό. Διότι προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να αισθανθούν τη γλυκιά γεύση που μπορεί να προσφέρει μια επιτυχία, κόντρα ακόμη και σε αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερη ποιότητα, ταλέντο, παραστάσεις, λεφτά. Ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου. Την οποία ο Ολυμπιακός θέλει να βρει τρόπο να… σοκάρει απόψε το βράδυ. Γράφοντας ακόμη μια ένδοξη σελίδα στην ιστορία του.

Σε τέτοια παιχνίδια, για τους προπονητές είναι… απλό, αλλά παράλληλα και σύνθετο να κάνουν ανάλυση του αντιπάλου. Κυρίως, διότι είναι τόσα πολλά τα ατού της ομάδας που αντιμετωπίζεις, που δύσκολα μπορείς να αφήσεις κάποιον και να ασχοληθείς με κάποιον άλλον. Εντούτοις, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του, στο βίντεο που έδειξαν στους ποδοσφαιριστές των Ερυθρόλευκων, ανέλυσαν τα δύο πολύ σοβαρά κομμάτια στα οποία οφείλει να είναι 100% προσεκτικός και συγκεντρωμένος ο Ολυμπιακός. Εάν θέλει να έχει τύχη απέναντι σε ένα ποδοσφαιρικό «τέρας» όπως η Μπάγερν.

ΚΛΕΙΔΙ 1ο: «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΑΓΚΟ»

Ο Μαρτίνς σημείωσε αμέσως τον Νο1 κίνδυνο για τον Ολυμπιακό: Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο προπονητής των Πειραιωτών είχε επικεντρώσει μεγάλο μέρος της ανάλυσής του στον τρόπο που αγωνίζεται ο διεθνής Ισπανός μέσος. Και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να προσπαθήσουν να ελέγξουν τον τρόπο που κινείται και εάν είναι δυνατόν να μην παίρνει συχνά την μπάλα στα πόδια του. Καθώς από αυτόν ξεκινάει όλη η ανάπτυξη της Μπάγερν. Είναι το κλειδί σε ό,τι κάνει η βαυαρική ομάδα επιθετικά, έχοντας πίσω του τον Χάβι Μαρτίνεθ και μπροστά του τον Κουτίνιο.

ΚΛΕΙΔΙ 2ο: «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΚ»

Πέραν του Αλκάνταρα, η Μπάγερν έχε μεγάλη δύναμή της τα άκρα της. Ο Μαρτίνς, λοιπόν, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η ομάδα του Κόβατς και εξήγησε ότι τα δίδυμα στα άκρα των Βαυαρών (Κίμιχ ή Παβάρ – Γκνάμπρι, Αλάμπα – Κομάν λογικά) είναι ασταμάτητα εάν βρουν ανοιχτούς χώρους. Μάλιστα, επέμεινε ότι εάν οι εξτρέμ του Ολυμπιακού και οι αμυντικοί χαφ δεν δώσουν βοήθειες σε Τσιμίκα και Ομάρ, ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο ζήτησε από τους δύο μπακ του να προσέχουν πότε ανεβαίνουν και τις επιστροφές τους στην άμυνα. Ενώ ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, για να αποφευχθούν τα λάθη.

ΚΛΕΙΔΙ 3ο: «ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ…»

Το τρίτο και ίσως σημαντικότερο σκέλος της ανάλυσης του Μαρτίνς για το παιχνίδι με την Μπάγερν αναδεικνύει ουσιαστικά και το μεγάλο όπλο της πολεμικής μηχανής του Κόβατς. Οταν οι Βαυαροί χάσουν την μπάλα στο μισό του αντιπάλου τους και ειδικά κοντά στην περιοχή του, η πίεση που ασκούν για να την επανακτήσουν είναι πρωτοφανής!

Μάλιστα, ο Μαρτίνς έδειξε το βίντεο της Μπάγερν με την Τότεναμ και επικεντρώθηκε στο 4ο γκολ των Βαυαρών στο Λονδίνο: Η Μπάγερν χάνει την μπάλα, στην επίθεση. Οι αμυντικοί της Τότεναμ προσπαθούν να την κυκλοφορήσουν, αλλά ΟΛΟΙ (!) παίκτες των Βαυαρών έχουν ανέβει το κέντρο και 7 εξ αυτών βρίσκονται στα όρια της μεγάλης περιοχής. Κλέβουν την μπάλα και σκοράρουν. Το παρακάτω βίντεο είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό…

Ο Μαρτίνς σημείωσε στους παίκτες του πως «…αν κάνουμε λάθος πάσα σε εκείνο το σημείο, τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Όταν χάσουν την μπάλα κοντά στην περιοχή, πιέζουν όλοι μαζί και είναι μεγάλος ο κίνδυνος εάν δεν προσέξουμε». Παράλληλα, όμως, ανέφερε πως «…εάν καταφέρουμε να περάσει η δική μας πάσα στην επίθεση, τότε θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να σκοράρουμε, γιατί η πίεση της Μπάγερν αφήνει πολλούς κενούς χώρους. Αν είμαστε έξυπνοι, γρήγοροι στη σκέψη και την εκτέλεση και υπομονετικοί, θα μπορέσουμε να σκοράρουμε».

Η… ΓΝΩΣΤΗ ΑΡΧΙΚΗ 11ΑΔΑ

Από το βράδυ της Κυριακής to10.gr σας έχει ενημερώσει αναλυτικά για τους παίκτες που έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα του αγώνα με την Μπάγερν ο Μαρτίνς. Και αυτό δεν άλλαξε, ούτε στην τελευταία προπόνηση. Οπου ο Πορτογάλος τεχνικός ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί πιο ανασταλτικά από άλλες φορές. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν οι: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Αραμπί.

ΥΓ. Ξέχωρα από το παιχνίδι με την Μπάγερν, στον Ολυμπιακό έχουν στο μυαλό τους και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης έκαναν ένα πολύ μεγάλο… δώρο στον Ολυμπιακό με τα υβριστικά συνθήματα που φώναξαν στο πάρτι του Βράνιες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ