Ολυμπιακός: Οι δύο όψεις του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Οι δύο όψεις του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός που έχει περισσότερα γκολ από την Ρεάλ Μαδρίτης! Και μόλις έναν βαθμό στο σακούλι.

Συναισθήματα ανάμεικτα. Δικαιολογημένα. Η επιβεβαίωση πως ο Ολυμπιακός της Ευρώπης ολοένα και μεγαλώνει.

Ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ που επιστρατεύοντας ποδόσφαιρο μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μεγέθη σαν αυτό της περσινής φιναλίστ (Τότεναμ) ή τον ίδιο τον μύθο της Μπάγερν Μονάχου.

Δύο μεγάλες εμφανίσεις στο Καραϊσκάκη. Μια χαμένη ευκαιρία στο Βελιγράδι. Και πέντε γκολ ενεργητικό σε τρία ματς. Όσα δεν έχει ως εδώ η Ρεάλ Μαδρίτης (3). Όσα έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης που συγκατοικεί στην κορυφή του δικού της γκρουπ (D) με την Γιουβέντους.

Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί πολλά γκολ, παραδόξως όμως στον όμιλό του έχει δεχθεί λιγότερα από την Τότεναμ και τον Ερυθρό Αστέρα (8 έναντι 9). Αρα έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα. Έχει σκοράρει περισσότερο από τους Σέρβους (5-3). Παρά ταύτα όμως είναι τέταρτος στον όμιλο του. Δίχως η εικόνα να μεταφράζεται με μια δίκαιη ισοτιμία στο «ανταλλακτήριο» της βαθμολογίας. Φυσικά δεν ήταν εύκολο εξ αρχής. Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει όμως ως τώρα αυτή την προσπάθεια είναι ένα… συννεφάκι ατυχίας.

Η άδικη αποβολή του Μπενζιά στο Βελιγράδι και τα δύο γκολ από το 89΄και έπειτα σε ισάριθμες στημένες φάσεις (κόρνερ). Το… τσάμπα πέναλτι του Μεριά στον Κέιν στην πρεμιέρα με την Τότεναμ. Το διπλό λάθος του Σεμέδο που έφερε το 1-2 για τη Μπάγερν σε ένα χρονικό σημείο (62΄) που ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε.

Οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Το δοκάρι του Γκερέρο με τους Άγγλους (18΄) στο 0-0. Το απίθανο γκολ που έχασε ο Μεριά στο Βελιγράδι στο 1-1 (88’). Οι μεγάλες επεμβάσεις του Νόιερ προχθές με αποκορύφωμα αυτή στο σόλο του Ποντένσε για την ισοφάριση (88΄). Ένα παιχνίδι της τύχης με το… βελάκι να διατηρεί μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ως τώρα 13 τελικές ανά ματς: Αριθμός εξωπραγματικός για τα ελληνικά δεδομένα (39). Τρέχουν κατά μέσο όρο 106 χλμ σε αυτόν τον εξοντωτικό ρυθμό Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν 82% ποσοστό επιτυχίας στην πάσα. Και για όλα αυτά έχει προκύψει μόνο ο βαθμός της πρεμιέρας με τους Άγγλους.

Πιθανότατα η φετινή είναι μια από τις καλύτερες «συνολικά» παρουσίες του Ολυμπιακού στο κορυφαίο επίπεδο. Και την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες καταλαβαίνουν ότι θέλουν και λίγη τύχη, αλλά και έναν «τελικό» στο Καραϊσκάκη τελευταία αγωνιστική με τον Ερυθρό Αστέρα για να τερματίσουν τρίτοι και να πάρουν το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.  Παράξενο κοντράστ. Ένας… πόλεμος όμως ανοιχτός. Που θα συνεχίζεται ως τον Δεκέμβρη.

«Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου. Αξίζαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πνεύμα που θέλουμε να δείχνουμε σε κάθε αγώνα» έγραψε χθες στα social media ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας που δέχεται κολακευτικά σχόλια από φίλους αλλά και αντιπάλους.

«Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή δουλειά» είπε ο Νίκο Κόβατς προπονητής της Μπάγερν. «Δεν με εξέπληξε αυτό που είδα» είχε πει μετά την πρεμιέρα ο Μαουρίσιο Ποσετίνο της Τότεναμ. «Έχει σπουδαίους παίκτες. Και με τον Φορτούνη θα ήταν 30% πιο δυνατός» πρόσθεσε ο πιο ενημερωμένος για τα «ελληνικά» Βλάνταν Μιλόγεβιτς του Ερυθρού Αστέρα. Λόγια επιβεβαίωσης για μια ομάδα που δεν σταματά να βελτιώνεται αγωνιστικά, τακτικά και πνευματικά από το καλοκαίρι του ΄18 όταν και ξεκίνησε το ταξίδι της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ