Χένες-Ρουμενίγκε: Η μάχη εξουσίας στη Μπάγερν Μονάχου

Χένες-Ρουμενίγκε: Η μάχη εξουσίας στη Μπάγερν Μονάχου

Η αποχώρηση του Νίκο Κόβατς από την τεχνική ηγεσία, ανέδειξε έναν... υπόγειο πόλεμο στη Μπάγερν Μονάχου ανάμεσα στον πρόεδρο, Ούλι Χένες και στον γενικό διευθυντή, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Μία μάχη εξουσίας μαίνεται στο παρασκήνιο της Μπάγερν Μονάχου και αναδείχτηκε για άλλη μία φορά μετά την παραίτηση του προπονητή, Νίκο Κόβατς. Αντίπαλοι είναι οι δύο μεγάλες μορφές στην ιστορία των Βαυαρών, ο Ούλι Χένες και ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Το έπαθλο της διαμάχης των δύο παλαίμαχων ποδοσφαιριστών είναι η επιρροή στην πρωταθλήτρια Γερμανίας. Ο Χένες κατέχει την προεδρία και παρότι θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους, επηρεάζει πολλά μέλη της διοίκησης όπως τον τεχνικό διευθυντή, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε ασχολείται ως γενικός διευθυντής στη Μπάγερν Μονάχου και προσπαθεί να επιβάλλει τη δική του ατζέντα στο Σύλλογο. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Χένες, ο Ρουμενίγκε δεν έχει ανάλογη υποστήριξη στους άλλους διοικούντες.

Η διάσταση απόψεων στους δύο άνδρες έχει επεκταθεί και στον αντικαταστάτη του Νίκο Κόβατς. Ο Χένες προτιμά τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος εργάζεται στην Τότεναμ. Αντίθετα, η εισήγηση του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε είναι ο Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος προπονεί τον Άγιαξ.

Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής πασχίζουν να περάσουν την επιλογή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μπάγερν Μονάχου και η… κόντρα προβλέπεται αμφίρροπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ