Ολυμπιακός : Κοιτάζοντας συνέχεια πίσω δεν πας ποτέ μπροστά…

Ολυμπιακός : Κοιτάζοντας συνέχεια πίσω δεν πας ποτέ μπροστά…

Στο Λονδίνο δεν θα παίξει για να ρεφάρει την ισοπαλία με τον Πανιώνιο ούτε για να πάρει φόρα ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όταν θέλεις να συμπεριλαμβάνεσαι στις καταξιωμένες ομάδες της Ευρώπης, συμπεριφέρεσαι ανάλογα…

Όταν στα εκτός «Καραϊσκάκη» ματς έχεις θέματα μοιάζει υπερβολικό να πας στο Λονδίνο και να τα λύσεις. Τέτοια θέματα μέχρι τον Σεπτέμβρη δεν είχε ο Ολυμπιακός. Μετά του προκύψαν και μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτα. Το καμπανάκι χτύπησε στο Βελιγράδι. Εκεί που οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την αποβολή του Μπενζιά και ηττήθηκαν ως μην όφειλαν από τον Ερυθρό Αστέρα.

Εκτοτε, και στο πρωτάθλημα εμφανίζουν την ίδια προβληματική εικόνα είτε παραχωρώντας βαθμούς είτε περιοριζόμενοι σε νίκες με ένα γκολ διαφορά και με την ψυχή στο στόμα. Όταν λοιπόν έχει κοντά δυο μήνες που εμφανίζεις πάνω-κάτω την ίδια εικόνα μήπως είναι υπερβολικό να την αλλάξεις στο Λονδίνο; Με πρώτη ματιά μάλλον δεν γίνεται.

Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά. Σε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας που στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός είχε μια θεμελιώδη υποχρέωση: Να επιβάλει το παιχνίδι του και να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Στο υπερπολυτελές και απαστράπτον γήπεδο της Τότεναμ τέτοια υποχρέωση δεν υφίσταται. Οι ερυθρόλευκοι δεν είναι υποχρεωμένοι να χτυπήσουν γροθιά στο μαχαίρι.

Θα παίξουν περιμένοντας την ευκαιρία τους. Με πρώτο στόχο να αντέξουν στην πίεση που θα επιχειρήσουν να τους ασκήσουν από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Μουρίνιο. Υποθέτω πως δεν υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι ο Μαρτίνς οφείλει να βάλει τους παίκτες του να παίξουν φουλ επίθεση στην έδρα της Τότεναμ. Ότι δεν περνάει από κανενός το μυαλό πως αφού η Μπάγερν τους έβαλε επτά θα του βάλει κι ο Ολυμπιακός δυο-τρία. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν ισχύει αναλογικά κι όποιος ξέχασε αυτό ντον βασικό κανόνα το πλήρωσε ακριβά όπως το πλήρωσε χρόνια πριν ο Προτάσοφ που έβαλε την άμυνα του Ολυμπιακού είκοσι μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή.

Ο Σον για παράδειγμα αν βρει χώρο, σπριντάρει σαν «κατοστάρης» σε αγώνες στίβου. Δεν χρειάζεται να είναι κανένας τόσο ειδικός για να το καταλάβει. Προβληματική είναι επίσης και η αντίληψη ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να σταθούν καλά απέναντι στη Τότεναμ είτε για να ξεχαστεί η ισοπαλία με τον Πανιώνιο είτε για να φτιάξει το ηθικό της ομάδας για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στην Τότεναμ και να παίξει για τη νίκη επειδή έτσι θα έχει περιθώρια να περάσει ως δεύτερος στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα πείτε ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Καμιά αντίρρηση αλλά ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες πρόκρισης και μάλιστα σοβαρές αν νικήσει την Τότεναμ στο Λονδίνο. Για αυτό τον λόγο θα παίξει κι όχι για να φτιάξει ηθικό ή για να ξεχάσει. Οι μεγάλες ομάδες ξεχωρίσουν γιατί έχουν στόχους και φιλοδοξίες. Αλλιώς δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ ψηλά αφού αρνούνται να κοιτάξουν. Νίκη στο Λονδίνο δεν είναι απλή υπόθεση και δεν θα έρθει επειδή ο Μαρτίνς θα πει στους παίκτες του να παίξουν επιθετικά. Στο κορυφαίο επίπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Με σύνεση, οργάνωση και σχέδιο ο Ολυμπιακός θα παίξει για να πάρει τη νίκη και να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα παίξει για να ρεφάρει την ισοπαλία με τον Πανιώνιο ούτε για να πάρει φόρα ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όταν θέλεις να συμπεριλαμβάνεσαι στις καταξιωμένες ομάδες της Ευρώπης, συμπεριφέρεσαι ανάλογα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ