Η μέρα που ο Παναθηναϊκός «υπέταξε» την Ίντερ του Μουρίνιο (vid)

Η μέρα που ο Παναθηναϊκός «υπέταξε» την Ίντερ του Μουρίνιο (vid)

Σαν σήμερα πριν από έντεκα χρόνια, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες νίκες στην ιστορία του επικρατώντας στο Μιλάνο της Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ήταν 11 χρόνια πριν, 26 Νοεμβρίου του 2008, όταν ο Παναθηναϊκός επικρατούσε στην Ιταλία με 1-0 κόντρα στην πανίσχυρη Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι πράσινοι που τότε διένυαν μια εξαιρετική περίοδο, είχαν περάσει από την έδρα των νερατζούρι και έθεσαν τις βάσεις για την μετέπειτα πρόκριση στους «16» του Champions League, όπου αποκλείστηκαν από τη Βιγιαρεάλ.

Οι παίκτες του Τεν Κάτε είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία μαζί με περίπου 4000 φίλους της ομάδας και έκαναν όλη την Ευρώπη να παραμιλάει. Το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι στο 69′ της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και των μεγάλων αστέρων έδινε στο τριφύλλι μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές του νίκες.

Μια νίκη που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των οπαδών του τριφυλλιού και που μαζί με το σπουδαίο διπλό επί της Βέρντερ σήμανε μια επική πρόκριση από την πρώτη θέση του ομίλου μάλιστα.

Σε όλο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός στεκόταν πολύ καλά και αν και δεχόταν πίεση από την ομάδα του Μουρίνιο αντιστεκόταν. Ώσπου έφτασε το 67ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει κόρνερ από τα αριστερά της περιοχής του Ζούλιο Σέζαρ. Στην εκτέλεση ήταν ο Γκάμπριελ και ο Γκούμας θα πάρει την πρώτη κεφαλιά και θα την στείλει χαμηλά στη γωνία του Βραζιλιάνου που δεν θα διώξει πειστικά, ο Σαριέγκι είναι εκεί που πρέπει και απλά αγγίζει τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.

Το γκολ του αμυντικού του τριφυλλιού πανηγυρίστηκε έξαλλα και ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία, με τον Παναθηναϊκό να αφήνει τους νερατζούρι στη δεύτερη θέση του ομίλου μετά από το τέλος των έξι αγωνιστικών.

Ίντερ (Μουρίνιο): Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Ματεράτσι Μάξγουελ (75′ Κρουζ), Φίγκο (72′ Μπαλοτέλι), Ιμπραϊμοβιτς, Αντριάνο, Μαϊκόν, Καμπιάσο, Μουντάρι (46′ Κουαρέσμα).

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Γκούμας, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ (84′ Τζιόλης), Ζιλμπέρτο, Σίμαο, Καραγκούνης (63′ Σαλπιγγίδης), Μάντζιος (90′ Ρουκάβινα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ