Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2: Γιατί ρε Μεριά…

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2: Γιατί ρε Μεριά…

Ο Ολυμπιακός πάτησε την Τότεναμ για 45 λεπτά, της έβαλε 2 γκολ (Ελ Αραμπί, Σεμέδο), μπορούσε και 3ο, αλλά ένα ασύλληπτο λάθος του Μεριά στο 45+1, έβαλε την Τότεναμ στο παιχνίδι από το... πουθενά. Ενα ακόμη του Βούλγαρου διαιτητή οδήγησε στην ισοφάριση, η ομάδα του Μουρίνιο, εκμεταλλεύτηκε τα δώρα και τελικά πήρε μια... απρόσμενη νίκη με 4-2.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο παιχνίδι. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βιώνει αυτή την αδικία. Πληρώνοντας, ωστόσο, (και) τα δικά του λάθη. Λάθη που του στέρησαν μια μεγάλη και άξια βραδιά στο Λονδίνο. Μια βραδιά που μέχρι το 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, φάνταζε μαγική, ονειρική. Ο Ολυμπιακός πάτησε την Τότεναμ για 45 λεπτά.

Της έβαλε 2 γκολ (Ελ Αραμπί, Σεμέδο), μπορούσε και 3ο και συνολικά κυριάρχισε σε ολόκληρο το ημίχρονο. Αλλά… Αλλά ένα ασύλληπτο λάθος του Μεριά στο 45+1, ένα καταστροφικό «τσαφ», έστρωσε την μπάλα στον Ντέλε Αλι και έβαλε την Τότεναμ στο παιχνίδι από το… πουθενά.

Ενα ακόμη του Βούλγαρου διαιτητή (50′) οδήγησε στην ισοφάριση από τον Κέιν και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Ο Ολυμπιακός πίεσε, προσπάθησε, αλλά μετά το 65′ κουράστηκε, δεν είχε φρεσκάδα, με αποτέλεσμα ομάδα του Μουρίνιο να εκμεταλλευτεί τα δώρα και τελικά να πάρει μια… απρόσμενη νίκη με 4-2, με ακόμη δύο γκολ από Κέιν και Οριέ…

Ολα για όλα για το Europa

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στο Λονδίνο θα παλέψει για την τρίτη θέση με τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος απόψε δέχθηκε βαριά ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στο Βελιγράδι με 6-0! Οι Πειραιώτες, οι οποίοι έμειναν στον 1 βαθμό, στις 11/12 θα υποδεχθούν στο Καραϊσκάκη τους Σέρβους, που έχουν 3 πόντους και με νίκη θα πάρουν το εισιτήριο για τους «32» του Europa League, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας θα περάσει η ομάδα του Μιλόγεβιτς. Από την άλλη, η Μπάγερν (15π.) πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League, όπως και η Τότεναμ (10π.).

Επέστρεψε στο 4-3-3 ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέστρεψε στο 4-3-3, βάζοντας τρία χαφ για να πιέσει και να κλέψει μπάλες. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα, με τους Τσιμίκα, Μεριά, Σεμέδο και Ομάρ στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Μασούρα και Ποντένσε στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια και έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά ότι δεν φοβάται την Τότεναμ και έχει πάει στο Λονδίνο για να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις.

Στο 3’ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν στην κόντρα,  αλλά η πάσα του Ποντένσε δεν ήταν καλή. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μασούρας σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Γκαζανίγκα έδιωξε με γροθιές. Η τρίτη προσπάθεια του Ολυμπιακού στα καρέ της βρετανικής ομάδας ήταν και η φαρμακερή! Ο Ελ Αραμπί μετά το κακό διώξιμο του Ρόουζ, πήρε την μπάλα, άδειασε τον Γουίνγκς και με ένα δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα συστημένη στη γωνία του Γκαζανίγκα για το 1-0!

Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Μαροκινό επιθετικό, τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, τον Πέδρο Μαρτίνς, όσους ήταν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αλλά και τους χιλιάδες οπαδούς των Πειραιωτών που ήταν στο «Tottenham Hotspur Stadium».

Μεγάλη απόκρουση από τον Σα και γκολ Σεμέδο για το 0-2!

Μετά το γκολ η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 14’ απείλησε για πρώτη φορά τον Σα. Ο Γουίνκς εκτέλεσε το φάουλ που είχαν οι Πετεινοί κερδίσει από αριστερά, ο Σον έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Ζοσέ Σα έκανε μια φανταστική απόκρουση και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση.

Ο Πορτογάλος έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν. Οι Ερυθρόλευκοι  είχαν ξεκάθαρο πλάνο στον αγωνιστικό χώρο. Περίμεναν στο δικό τους μισό την Τότεναμ και περίμεναν να βγουν στην κόντρα με τους ταχύτατους Ποντένσε και Μασούρα. Στο 17’ ο Πορτογάλος βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, ο Σάντσες έβαλε την κόντρα και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Σεμέδο.

Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Γκιγιέρμε με υπέροχο τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι έδωσε στην μπάλα πορεία προς την εστία και ο Πορτογάλος αμυντικός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Γκαζανίγκα για το 2-0! Οι Πειραιώτες «πάγωσαν» το γήπεδο και… τρέλαναν τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στο 29’ έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ερικσεν αντί του Ντάιερ.

Μείωσε από το… πουθενά η Τότεναμ

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν στα γκολ του Ολυμπιακού, αλλά οι Πειραιώτες είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Ζοσέ Σα και κράταγαν εύκολα το μηδέν. Όλα αυτά μέχρι το 45+1’ όταν η Τότεναμ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι από το πουθενά, μειώνοντας σε 2-1 μετά το τραγικό λάθος του Μεριά. Ο Οριέ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Τυνήσιος στόπερ έκανε «τσαφ», η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και ο Ντελέ Άλι σκόραρε σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία. Οι γηπεδούχοι σκόραραν από το πουθενά, με τον Μεριά να τα βάζει με την τύχη του. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί στο 0-2, η Τότεναμ μείωσε στην εκπνοή με τον Ντέ Αλι.

Ισοφάρισε η Τότεναμ

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 48’ ο Ερικσεν εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σα. Στο 50’ οι Βρετανοί ισοφάρισαν με τον Κέιν. Οι ποδοσφαιριστές της Τότεναμ εκτέλεσαν γρήγορα το πλάγιο, ο Μόουρα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο έμπειρος στράικερ με πλασέ νίκησε τον Πορτογάλο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το 2-2. Μια φάση, στην αρχή της οποίας έχει γίνει φάουλ πάνω στον Τσιμίκα. Ενα φάουλ, που δεν έδωσε ποτέ ο Βούλγαρος διαιτητής, με την Τότεναμ να ισοφάρισει.

Δεν άντεξε ο Ολυμπιακός

Μετά το γκολ του Κέιν οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, βγήκαν στην επίθεση, αλλά χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά τον Γκαζανίγκα. Το παιχνίδι άνοιξε, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και στο 73’ η Τότεναμ έκανε το 3-2 με τον Οριέ. Ο Ντέλε Αλι έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Οριέ με μονοκόμματο σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σα. Ο Μαρτίνς έκανε αμέσως αλλαγή, βάζοντας τον Βαλμπουενά στη θέση του Μπουχαλάκη για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ωστόσο, η Τότεναμ μέσα σε λίγα λεπτά πέτυχε και 4ο γκολ με τον Κέιν. Στο 77’ ο Ερικσεν εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι και ο Κέιν με κεφαλιά νίκησε τον Σα για το 4-2. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Βρετανού επιθετικού στο αποψινό παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος στο 78’ έβαλε επίσης τον Ραντζέλοβιτς στη θέση του Ποντένσε, ενώ στο 85’ έριξε στο ματς τον Γκερέρο αντί του Ελ Αραμπί. Ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά έπεσε αισθητά, με το 4-2 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βούλγαρου διαιτητή.

Το 10άρι: Ο Ντέ Αλι. Ηταν αυτός που έκανε το 1-2 στο 45+1’ και ξανάβαλε την Τότεναμ στο παιχνίδι, μετά το τραγικό λάθος του Μεριά. Αυτό το γκολ ξύπνησε τη βρετανική ομάδα, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ζοσέ Σα. Επίσης, ήταν αυτός που έδωσε την πάσα στον Οριέ στο 73’ για το 3-2. Το γκολ με το οποίο έφεραν τα πάνω – κάτω οι Πετεινοί.

Το κλειδί:  Το ολέθριο λάθος του Μεριά στο 45+1’. Ο Τυνήσιος έκανε «τσαφ», έχασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του και έδωσε την ευκαιρία στον Αλι να μειώσει και να αλλάξει ριζικά το παιχνίδι. Ένα λάθος που έγινε στο χειρότερο σημείο, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στον πάγκο: Ο μετρ των πάγκων, Ζοσέ Μουρίνιο. Εβλεπε την ομάδα του στο πρώτο 25άλεπτο να παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο και δεν δίστασε στο 29’ να κάνει την πρώτη του αλλαγή. Εριξε στο ματς τον Ερικσεν αντί του Ντάιερ, άλλαξε σύστημα και έκανε πιο επιθετική την ομάδα του. Του βγήκε, έστω και αν χρειάστηκε τη… βοήθεια του Μεριά για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς άργησε να κάνει αλλαγές. Μετά το 2-2 έπρεπε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να προχωρήσει σε φρεσκάρισμα της ομάδας του. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έπρεπε να μπει πιο νωρίς για να κρατήσει την μπάλα, να παγώσει τον ρυθμό και να βοηθήσει την αμυντική γραμμή να πάρει ανάσες. Ο Γάλλος τελικά μπήκε μετά το 3-2, ενώ ούτε οι αλλαγές των Ραντζέλοβιτς και Γκερέρο βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Αν και έγιναν αφού οι Πετεινοί είχαν ήδη κάνει το 4-2…

Οι συνθέσεις:

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβεϊρελντ, Σάντσες, Σον, Γουίνκς, Κέιν, Ντάιερ (29′ Ερισκεν), Αλι (82′ Εντομπελέ), Οριέ, Μόουρα (61′ Σισοκό).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74′ Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (78′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85′ Γκερέρο), Ομάρ, Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας.

Τα αποτελέσματα:

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2
Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν 0-6

Η βαθμολογία:

Μπάγερν Μονάχου 15
Τότεναμ 10
Ερυθρός Αστέρας 3
Ολυμπιακός 1

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ