Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1

Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1

Όρθια η Νάπολι στο Άνφιλντ (1-1), όλα ανοιχτά για την πρόκριση.

Ήθελε απλά μια νίκη. Για να ξεμπερδέψει. Και να σφραγίσει την παρουσία της στους «16». Η Λίβερπουλ όμως όχι μόνο δεν έφτασε σε αυτή, αλλά μάλλον θα πρέπει να νιώθει τυχερή που δεν προέκυψε και τίποτε χειρότερο από το τελικό 1-1 με την Νάπολι του Κώστα Μανωλά. Του Έλληνα άσου που πιθανότατα έκανε την καλύτερα εμφάνιση του για την ομάδα του Κάρλος Αντσελότι. Για τους Ιταλούς που προηγήθηκαν νωρίς (Μέρτενς 21΄) και άντεξαν ως το 65΄(ισοφάρισε ο Λόβρεν για τους πρωταθλητές Ευρώπης).

Και μιας και η Σάλτσμπουργκ πέρασε σαν το τρένο από το Γκενκ (1-4); Όλα είναι ανοιχτά για την τελευταία αγωνιστική. Οι Αυστριακοί (7β) φιλοξενούν τη Λίβερπουλ (10β.) και –μόνο- με νίκη πιθανότατα την εκτροχιάζουν. Και η Νάπολι (9β.) θέλει το τρίποντο φιλοξενώντας για τη Γκενκ για την πρόκριση και ίσως και για την πρώτη θέση. H δική της δουλειά μοιάζει εύκολη, καθώς οι Βέλγοι είναι πλέον και τυπικά στην τελευταία θέση του γκρουπ. Ότι και αν συμβεί στον επίλογο.

Απόδραση από το Άνφιλντ

Στο Άνφιλντ λοιπόν οι κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ είχαν μεγάλο κίνητρο. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν το έδειξαν. Από τα πιο άσχημα παιχνίδια της σεζόν για την πρωτοπόρο της Premier League. Ξεκίνησε νωθρά, έχασε τον Φαμπίνιο με τραυματισμό και μόλις στο 21΄βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ. Ο Ντε Βιτσέντζο έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Μέρτενς έφυγε στον κενό χώρο –στο ξεκίνημα ίσως κάνοντας φάουλ στον Φαν Ντάικ- και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Άλισον.

Σοκ που έκανε τη Λίβερπουλ ακόμη… χειρότερη ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η αντίδραση ήρθε στο δεύτερο. Στο 55’ ο Κουλιμπαλί θα γλιτώσει την ισοφάριση πάνω στην γραμμή, αφού μετά την ασταθή έξοδο του Μέρετ, ο Φιρμίνο έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο στόπερ της Νάπολι απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 61’ ο Σαλάχ, σούταρε από καλή θέση πάνω στον πορτιέρε της Νάπολι, ενώ στο 62’ από σέντρα του Τσάμπερλεν ο Φιρμίνο αστόχησε πάλι από καλή θέση με κεφαλιά.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν όμως στο 65’ ήρθε να δώσει την λύση με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ. Η Λίβερπουλ δεν άσκησε την πίεση που θα περίμενε κανείς μετά το γκολ και έτσι το 1-1 έμεινε δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα η άμυνα της ιταλικής ομάδας. Σε μια βραδιά που επαναλαμβάνουμε πως ο Κώστας Μανωλάς θύμισε γιατί είναι ένας στόπερ των 40 εκατ ευρώ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμες (58’ Τσάμπερλεϊν), Ρόμπερτσον, Λόβρεν, Μίλνερ (77’ Άρνολντ), Χέντερσον, Φαμπίνιο (19’ Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Σαλάχ Φιρμίνο

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ρουί, Μανωλάς, Ντι Λορέντζο, Κουλιμπαλί, Άλαν, Ρουίθ, Ζιελίνσκι (84’ Γιουνές), Μακσίμοβιτς, Λοσάνο (72’ Γιορέντε), Μέρτενς (80’ Ελμάς)

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Απίθανη η Σάλτσμπουργκ

Πάρτι στο Γκενκ για την Σάστσμπουργκ όπως μαρτυρά το τελικό 1-4. Και όπως προέκυψε έπειτα από τη κομβική φάση του 38΄όταν οι Βέλγοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν εκείνοι το σκορ με τον Πάιντσιλ να πέφτει στη φάκα του Κορονέλ. Αντί για 1-0, έγινε 0-2 πριν την ανάπαυλα το ματς. Στο 43’ ο Ντάκα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ασταθή επέμβαση του Κούτσκε σε σουτ του Σζόμποσλάι. Δύο λεπτά μετά, ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μβέπου που έβγαλε δεξιά την μπάλα στον Μιναμίνο και αυτός με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-2. Τέλος η παράσταση. Και στο δεύτερο μισό… τυπική διαδικασία. Η Σάλτσμπουργκ δεν είχε πρόβλημα ν’ ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, λίγο μετά τα μισά της επανάληψης, με τον Χβανγκ να αξιοποιεί την ασίστ του Χάαλαντ για το 0-3. Ο Σαμάτα στο 85’ έκανε το 1-3, αλλά στο 87’ οι Αυστριακοί σημείωσαν ένα ακόμα με τον Χάαλαντ για να διαμορφωθεί το τελικό 1-4.

ΓΚΕΝΚ: Κούτσκε, Ντε Νορ, Ντεβέστ, Ίτο (79’ Χάτζι), Σαμάτα, Χροσόβσκι (59’ Ονουάτσου), Μπεργκ, Πέιντσιλ (64’ Μπονγκοντά), Λουκουμί, Μέλε, Κουέστα

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κορονέλ, Ονγκουενέ, Γιουνούζοβιτς, Ούλμερ, Σζομποσζλάι (80’ Οκουγκάβα), Μιναμίνο (89′ Βαλτσί), Ντάκα (61’ Χάλαντ), Βέμπερ, Μουεπού, Κρίστενσεν, Χουάνγκ

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Τα αποτελέσματα στον 5ο όμιλο:

ΓΚΕΝΚ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-4

(85’ Σαμάτα – 43’ Ντάκα, 45’ Μιναμίνο, 69’ Χβανγκ, 87’ Χάαλαντ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΝΑΠΟΛΙ 1-1

(65’ Λόβρεν – 21’ Μέρτενς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Λίβερπουλ 10
Νάπολι 9
Σάλτσμπουργκ 7
Γκενκ 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ

Νάπολι – Γκενκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ