Ολυμπιακός: Με Μεριά και 4-3-3

Ολυμπιακός: Με Μεριά και 4-3-3

Ο Αβραάμ παλεύει, θα είναι στην αποστολή, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος για βασικός, με τον Γιασίν Μεριά να έχει την ευκαιρία της... εξιλέωσης. To10.gr γράφει για τα πλάνα του Μαρτίνς.

Μόνο νίκη. Αυτή είναι η φράση που επικρατεί στον Ολυμπιακό όλες αυτές τις ημέρες, πριν τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Μόνο νίκη. Και τίποτε άλλο. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μήνυμα που έστειλαν, τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλα περιθώρια: Πρέπει να νικήσει τους Σέρβους, εάν θέλει να προκριθεί στους «32» του Europa League. Εάν δεν θέλει να βρίσκεται στη μεριά των ομάδων που θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας…

Και πάλι, όμως, οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να ησυχάσουν από τα προβλήματα τραυματισμών. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι αναγκασμένος να αλλάξει τα πλάνα του, σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα της άμυνας.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κανονικά και στη 18άδα του αγώνα με τον Αστέρα. Αλλά ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος. Οι ενοχλήσεις στο ισχίο δεν τον έχουν αφήσει τελείως, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα να θεωρείται ρίσκο. Και μπορεί ο ίδιος να είναι διατεθειμένος και έτοιμος να μπει και να παίξει ακόμη και με πόνο, αλλά όπως φαίνεται, αυτό θα συμβεί μόνο εάν παραστεί ανάγκη. Με τον Γιασίν Μεριά, να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

Ο Μεριά έχει την (τελευταία) του ευκαιρία να εξιλεωθεί για τα σοβαρά λάθη που έχει κάνει στη φετινή διάρκεια του Champions League (και όχι μόνο). Επιστρέφει στην 11άδα του Ολυμπιακού, ακριβώς 16 ημέρες μετά το παιχνίδι στο Λονδίνο και το λάθος που στέρησε κάτι πολύ μεγάλο από την ομάδα του. Και ήδη ο Πέδρο Μαρτίνς του ζήτησε να είναι 100% συγκεντρωμένος, να αφήσει πίσω του ό,τι έχουν συμβεί και να κάνει το καλύτερο για την ομάδα του. Χωρίς άγχος, αλλά με αυτοπεποίθηση, σιγουριά, δυναμισμό και (πάνω από όλα) καθαρό μυαλό.

Από εκεί και πέρα και εάν δεν προκύψει κάποια πολύ μεγάλη έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ο σχηματισμός, αλλά και τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει ο Μαρτίνς κόντρα στην ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι πολύ συγκεκριμένα…

Ο Ζοσέ Σα θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Οι Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας (σ.σ. προπονήθηκε κανονικά και τις δύο τελευταίες μέρες) θα είναι η 4άδα της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ο Μαρτίνς θα βάλει και τους τρεις «βασικούς» μέσους του, ελλείψει Βαλμπουενά. Θα παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-3 και τους Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση πάλι τα… κουκιά είναι μετρημένα, καθώς θα ξεκινήσουν οι Ποντένσε, Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ