Ολυμπιακός: Αυτά τα… λίγα έχει πετύχει ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Αυτά τα… λίγα έχει πετύχει ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια ακόμη πρόκριση στη Νο117 ευρωπαϊκή νίκη των «ερυθρολεύκων». Τα επιτεύγματα του Μαρτίνς στα 24 ευρωπαϊκά ματς με τον Ολυμπιακό και η επόμενη μέρα…

Μια ακόμη πρόκριση, μια ακόμη επιτυχία με αυτόν στον πάγκο του. Μια ακόμη βραδιά ονειρεμένη, «βαμμένη» στα ερυθρόλευκα. Ένας Ολυμπιακός που έχει την «σφραγίδα» του. Μια ομάδα που στο κορυφαίο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ έχει σε ένα ματς 70% κατοχή και 27 τελικές. Μια νίκη που ήρθε μεν δύσκολα και αγχωτικά, απένειμε όμως δικαιοσύνη για έναν Ολυμπιακό που κάνει όλους όσους τον αγαπούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει να μας ταξιδεύει. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει την λύση για όλα. Και να αποδεικνύει με την δουλειά του την αξία του.

Ο Ολυμπιακός σημαίνει πίεση, και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Πορτογάλος τεχνικός. Τα επιτεύγματα του Μαρτίνς όμως στην Ευρώπη σε αυτές τις δύο σεζόν που βρίσκεται στο τιμόνι του Ολυμπιακού «μιλούν» από μόνα τους, «απαντούν» σε όλους όσους αμφισβητούν την δουλειά του. Είτε γιατί είναι «άμπαλοι», είτε γιατί είναι στημένοι.

Μικρή σημασία βεβαίως έχει τι λέει ο περίγυρος, τι μπορεί να πιστεύει ο καθένας μας, σχετικός ή άσχετος. Ποια είναι η «δουλειά» κάποιων που έχουν ως μόνιμο στόχο να πλήττουν τον Ολυμπιακό. Και ο Μαρτίνς είναι το μεγάλο «όπλο» για αυτό «στοχεύουν» ασταμάτητα σε αυτό.

Σημασία έχουν τα γεγονότα. Και τα γεγονότα είναι με διαφορά υπέρ του Πορτογάλου. Ο Μαρτίνς με το 2019 να μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες έχει καταφέρει να έχει τον Ολυμπιακό μέσα σε όλους τους στόχους του. Μια σεζόν που ξεκίνησε τον Ιούνιο, με προκριματικά απ τον Ιούλιο, με αγώνες «φωτιά» και προκρίσεις στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα απ τον δύσκολο δρόμο.

Αυτόν που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει. Στα 24 ευρωπαικά ματς που συμπλήρωσε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς έχει συνολικό απολογισμό 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες, με τα τέρματα να είναι 46-27 υπέρ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια ΟΛΕΣ τις ομάδες που αντιμετώπισε. Όχι μόνο πέρσι, αλλά και φέτος.

Ο Ολυμπιακός που πήρε την 3η θέση και την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ θα μπορούσε κάλλιστα χθες το βράδυ να πανηγυρίζει την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ! Αν στο Λονδίνο δεν είχε συμβεί το απίθανο του Μεριά και αν το δεύτερο γκολ της Τότεναμ δεν μετρούσε όπως έπρεπε, θα κάναμε άλλη κουβέντα τώρα. Ο Ολυμπιακός που έπαιξε στα ίσια με την Τότεναμ και πήρε έναν βαθμό, στην ανατροπή στο Καραϊσκάκη, ενώ δικαιούταν παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός που ήταν η μοναδική ομάδα του ομίλου που έπαιξε δυνατά και την Μπάγερν. Η Τότεναμ έφαγε 10 γκολ από τους Γερμανούς, ο Ερυθρός Αστέρας 9 γκολ, έχασαν και τα 4 ματς «σβηστά» από τους Βαυαρούς, που «έφτυσαν αίμα» στο Καραϊσκάκη ενώ στο Μόναχο, έφτασαν στο 70΄ για να βρουν λύση.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς πήρε την πρόκριση και είχε μια πολύ καλή παρουσία συνολικά στον όμιλο χωρίς τον Κώστα Φορτούνη, αλλά και τον Βαλμπουενά που τον έχει αντικαταστήσει. Ο Γάλλος άλλωστε είναι εδώ και καιρό πια, μια μέσα, τρείς έξω. Φανταστείτε αυτό τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη. Και τον Λάζαρο επίσης, μην τον ξεχνάμε. Τον Λάζαρο που επιστρέφει και θα δώσει σημαντικές επιπλέον επιλογές στον Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός που αν μόνο ο Μεριά είχε μια νορμάλ παρουσία στους ομίλους, σίγουρα θα είχε περισσότερους βαθμούς. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό, όλοι νικούν και όλοι χάνουν, όμως δυστυχώς ο Τυνήσιος ήταν απογοήτευση στους ομίλους. Τα λάθη του στοίχισαν βαθμούς στον Ολυμπιακό, ευτυχώς δεν στοίχισαν και χθες, γιατί ο Τυνήσιος ήταν ξανά σε τραγική βραδιά.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς πέτυχε την 117η ευρωπαική νίκη, πήρε 2.000 πολύτιμούς βαθμούς για την βαθμολογία του και βρίσκεται στην 35η θέση στο ranking της ΟΥΕΦΑ έχοντας την ευκαιρία μέσω του Γιουρόπα Λιγκ να συνεχίσει και άλλο. Δεν θα είναι εύκολο σίγουρα, θα είναι όμως εκεί για άλλη μια φορά, για 11η στα τελευταία 13 χρόνια, την ώρα που όλοι οι άλλοι μαζί στην Ελλάδα έχουν 10. Όταν οι άλλοι παίζουν πλέον μέχρι τον Αύγουστο, τα… κοντομάνικα έχουν γίνει κανόνας για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς θα συνεχίσει την μεγάλη προσπάθεια που κάνει στην Ευρώπη, θα συνεχίσει τον πιο δύσκολο δρόμο στην Ελλάδα της… εξυγίανσης, όσο πιο δυνατός γίνεται.
Με τον Πορτογάλο να εγγυάται με την παρουσία του για το παρόν και το μέλλον του Ολυμπιακού και να αποδεικνύει με πράξεις, όχι λόγια, πως το έργο που κάνει στην ομάδα αξίζει εμπιστοσύνης έως το τέλος.

Για φινάλε θα ήταν ωραίο οι… λάτρεις της στατιστικής που μέτραγαν ένα-ένα τα ματς του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς νίκη (παίζοντας με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Τότεναμ, Μπάγερν, Σπόρτινγκ) να μας πουν από πότε έχουν να δουν ελληνική ομάδα να νικά σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην είναι ο Ολυμπιακός.

Να σας βοηθήσω; Δεν είχαμε καν κρίση στην Ελλάδα, είχαμε Καραμανλή πρωθυπουργό. Αυτά…

Αναλυτικά οι αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με τον Μαρτίνς

Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0
Λουκέρνη – Ολυμπιακός 1-3
Ολυμπιακός – Μπέρνλι 3-1
Μπέρνλι – Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός – Μπέτις 0-0
Μίλαν – Ολυμπιακός 3-1
Ντουντελάνζ- Ολυμπιακός 0-2
Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ 5-1
Μπέτις- Ολυμπιακός 1-0
Ολυμπιακός – Μίλαν 3-1
Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου 2-2
Ντιναμό Κιέβου – Ολυμπιακός 1-0
Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0
Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν 4-0
Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0
Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2
Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1
Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3
Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0
Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ