«Χρυσάφι» στα ταμεία του Ολυμπιακού: 32.4 εκατ. ευρώ από το Champions League!

«Χρυσάφι» στα ταμεία του Ολυμπιακού: 32.4 εκατ. ευρώ από το Champions League!

Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων του Champions League παίρνοντας την πρόκριση στους «32» του Europa League και έχοντας βάλει στα ταμεία τους πάνω από 32 εκατ. ευρώ – Πως προκύπτει το συγκεκριμένο ποσό και πως θα αυξηθούν ακόμα περισσότερo τα έσοδα των Πειραιωτών.

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα πήρε τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση στους «32» του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν τους Σέρβους και πήραν την τρίτη θέση σε έναν όμιλο με σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν στα ίσα δύο από τα μεγαθήρια της Γηραιάς Ηπείρου και απέδειξαν με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι ανήκουν στην ελίτ της Ευρώπης. Το έδειξαν μέσα από τις σπουδαίες εμφανίσεις που έκαναν εντός και εκτός έδρας απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, αλλά και με τη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Μαρτίνς εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο, κρατώντας ζωντανή την Ελλάδα στη μάχη της 15ης θέσης.

Ο Ολυμπιακός εκτός από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους πόντους που συνέλεξε στον όμιλο, αλλά και την πρόκριση στους «32» του Europa League, κέρδισε πολύτιμους βαθμούς που θα τον βοηθήσουν μελλοντικά στις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ παράλληλα γέμισε το ταμείο του με… χρυσάφι. Συγκεκριμένα, η ιταλική ιστοσελίδα «Calcio e Finanza» δημοσίευσε τα έσοδα των 32 ομάδων που έλαβαν μέρος στο Champions League, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 24η θέση της σχετικής λίστας, με εξασφαλισμένα 32.400.000 ευρώ.

Αυτό το ποσό προέρχεται από τέσσερις υποκατηγορίες. Αφορά το το μπόνους συμμετοχής στη φάση των ομίλων, που είναι ισόποσο για όλες τις ομάδες και ανέρχεται σε 15.300.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, πήρε 13.300.000 ευρώ από το νεοσύστατο θεσμό των μετοχών της διοργάνωσης, η αξία των οποίων υπολογίζεται από τη 10ετή παρουσία της ομάδας στο Champions League. Επίσης πήρε 3.600.000 ευρώ από τους βαθμούς που συγκέντρωσε στη διοργάνωση, με τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα να του δίνει 2.700.000 ευρώ και η ισοπαλία με την Τότεναμ 900.000 ευρώ. Στα παραπάνω έσοδα προστίθενται και 300.000 ευρώ από το υπόλοιπο των πριμ που δεν μοιράστηκαν από τα παιχνίδια που έληξαν ισόπαλα. Αυτά τα 900.000 ευρώ διαμοιράζονται ξανά με βάση τον αριθμό των νικών που είχε κάθε ομάδα στον όμιλό της, με την ελληνική ομάδα να παίρνει 300.000 €.

Αυτά είναι για τη φάση των ομίλων του Champions League, καθώς ο Ολυμπιακός αναμένεται να πάρει 500.000 ευρώ για την πρόκρισή του στους 32 του Europa League. Ενώ θα πρέπει να υπολογιστούν και τα έσοδα από εισιτήρια και λοιπές δραστηριότητες της ομάδας κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στους ομίλους του Champions League. Αν μάλιστα πάει καλά στο Europa League τα έσοδά του θα… εκτοξευτούν ακόμα ψηλότερα, με τους Πειραιώτες να κεφαλαιοποιούν το γεγονός ότι είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, αλλά και το γεγονός ότι ανήκουν αποδεδειγμένα στην ελίτ της Ευρώπης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα με τα περισσότερα έσοδα στη φάση των ομίλων ήταν η Μπάγερν Μονάχου, που βρισκόταν στον όμιλο του Ολυμπιακού, με 75.7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην πρώτη πεντάδα ακολουθούν οι Μπαρτσελόνα (72.7), Ρεάλ Μαδρίτης (70.9), Γιουβέντους (70.3) και Παρί Σεν Ζερμέν (68.1).

Αναλυτικά τα έσοδα των 32 ομάδων:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ