Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες

Η νοκ – άουτ φάση του Champions League ξεκινάει σήμερα με δύο τιτανομαχίες και to10.gr παρουσιάζει το πιο αξιοπερίεργο γεγονός της φετινής χρονιάς.

Το Champions League επιστρέφει μετά από δύο μήνες και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ανυπομονούν για τη φάση των νοκ – άουτ η οποία ξεκινάει σήμερα με δύο αγώνες και συνήθως έχει αρκετές εκπλήξεις.

Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον Λίβερπουλ και Σιμεόνε εναντίον Κλοπ, σε ένα ζευγάρι όπου κοντράρονται οι αναμορφωτές των δύο ομάδων. Το έτερο αποψινό ματς είναι το Μπορούσια Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν, όπου ο Τόμας Τούχελ θα αντιμετωπίσει τους Βεσταφαλούς στους οποίους εργάστηκε για δύο χρόνια (2015-2017)

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η είσοδος στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης συνιστά επιτυχία, 6 από τις 16 ομάδες που μετέχουν στη νοκ – άουτ φάση συνεχίζουν με διαφορετικό προπονητή από εκείνον με τον οποίο άρχισαν τη σεζόν.

Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Νάπολι, Βαλένθια και Λυών έχουν προβεί στο «ηλεκτροσόκ» της αλλαγής προπονητή, ενώ από τους αγώνες της Ντόρτμουντ με την Παρί και το πρόσωπο που θα παρουσιάσουν οι Βεστφαλοί εξαρτάται και το μέλλον του Λουσιέν Φαβρ στον πάγκο της ομάδας, σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα.

Η Λυών ξεκίνησε τη σεζόν με τον Σιλβίνιο στον πάγκο της, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο, ωστόσο στις 14 Οκτώβρη ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ρούντι Γκαρσία, καθώς οι «λιονέ» βρισκόντουσαν στην 14η θέση της βαθμολογίας.

Για τη Βαλένθια το πρόβλημα υπήρξε στις σχέσεις του Μαρθελίνο με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Πίτερ Λιμ, και αυτό έφερε την απομάκρυνση του από τον πάγκο της ομάδας, με τον κόσμο της ομάδας να παίρνει θέση υπέρ του Ισπανού τεχνικού μετά την περσινή εκπληκτική χρονιά των «νυχτερίδων».

Η χρονιά για τη Νάπολι ξεκίνησε με τη φιλοδοξία ότι φέτος θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα από τη Γιουβέντους, ωστόσο τα όνειρα αυτά πήγαν… περίπατο μετά από μερικές αγωνιστικές. Και μπορεί να ήρθε η πρόκριση στα νοκ – άουτ για τους «παρτενοπέι», ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου να διατηρηθεί ο Κάρλο Αντσελότι στη θέση του με τον Τζενάρο Γκατούζο να τον αντικαθιστά στην άκρη του πάγκου.

Παρόμοιες προσδοκίες είχε δημιουργήσει στους φίλους της Τότεναμ η πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League την περσινή χρονιά, μαζί με το γεγονός ότι τα «σπιρούνια» ξόδεψαν χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι μετά από δύο χρόνια, καθώς ολοκληρώθηκε το επιβλητικό «Tottenham Stadium». Κάπως έτσι η απογοητευτική πορεία των πρώτων αγωνιστικών στην Premier League, αλλά και η εικόνα της ομάδας στον εντός έδρας διασυρμό από τη Μπάγερν Μονάχου με 7-2 για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οδήγησαν στην απομάκρυνση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο από τον πάγκο της ομάδας και την πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο.

Εκείνο το 7-2 δεν ήταν όμως ικανό να διατηρήσει ούτε τον νικητή εκείνης της βραδιάς, Νίκο Κόβατς, στη θέση του. Η κακή πορεία στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την άνοδο της Λειψίας, η οποία έφερε τον φόβο για μη κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια, οδήγησαν τον Κόβατς στην πόρτα της εξόδου, με τον υπερεσιακό, Χάνσι Φλικ, να μονιμοποιείται τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν.

Στην Μπαρτσελόνα ο γνωστός μας από την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας τη στήριξη της διοίκησης, η οποία του ανανέωσε το συμβόλαιο παρά την ήττα από τη Βαλένθια στον τελικό του Κυπέλλου και την ήττα- αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League. Ωστόσο η εικόνα της ομάδας και ο αποκλεισμός από την Ατλέτικο Μαδρίτης στα ημιτελικά του Super Cup Ισπανίας οδήγησαν στην αποπομπή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ