Έρλινγκ Χάαλαντ: Ένα παιδί μετράει τα «αστέρια» (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ένα παιδί μετράει τα «αστέρια» (vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει αναγκάσει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να υποκλιθεί στις ικανότητές του. Δεν είναι μόνο τα γκολ και τα τρομερά ρεκόρ που πετυχαίνει, αλλά η «αύρα», η ηρεμία και η ωριμότητα που βγάζει στο παιχνίδι του

Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων. Ο διαλογισμός είναι μάθημα ζωής, ένα πολύτιμο εργαλείο και προσωπική εμπειρία, πολύτιμη και ανεξάντλητη. Κυρίως όμως είναι ταξίδι… Μοναδικό ταξίδι. Όπως αυτό που διανύει εδώ και μερικούς μήνες ο Έρλινγκ Χάαλαντ, το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο παίκτης που απασχολεί εδώ και λίγες εβδομάδες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ακόμα και από τον Μέσι και τον Ρονάλντο.

Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με τα γκολ που πετυχαίνει, τα ρεκόρ που καταρρίπτει και κυρίως έχει αναγκάσει όλους τους αντιπάλους του να υποκλιθούν. Ο μόλις 19χρονος Νορβηγός στράικερ έδωσε χθες το βράδυ ακόμα ένα ρεσιτάλ, ακόμα μια παράσταση σκοράροντας δυο τέρματα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και δίνοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του με 2-1. Και το πανηγύρισε με τον τρόπο του. Με… διαλογισμό. Με ηρεμία. Όπως κάνει σε όλο αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν ακόμα ήταν στην Αυστρία και τη Σάλτσμπουργκ.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Χάαλαντ σκοράρει κατά ριπάς, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στους φιλάθλους της Ντόρτμουντ πλέον αλλά και της Σάλτσμπουργκ. Είναι χαρακτηριστικό πως έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε με δύο διαφορετικές ομάδες την ίδια σεζόν στο Champions League, ενώ έχει σκοράρει στην πρώτη του χρονιά στη διοργάνωση 10 γκολ σε 7 παιχνίδια.

Σκοράρει όπως και όσο θέλει και είναι μόλις 19 ετών. Και με τα δυο πόδια και με το κεφάλι και εντός κι εκτός περιοχής. Χρειάστηκε μόλις 6,64 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 60 μέτρα με την ευθεία πορεία που κατέγραψε δίχως τη μπάλα στα πόδια του στο πρώτο ημίχρονο με την Παρί. Μοιράζει ασίστ, είναι ταχύς, ευέλικτος, πανέξυπνος και γενικότερα φαίνεται από τους πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη.

Μιλάμε για ένα «φαινόμενο» που δεδομένα γράφει τη δική του ιστορία. Στη Σάλτσμπουργκ μπορεί τα πεπραγμένα του να ήταν εντυπωσιακά αλλά υπήρχε η δικαιολογία του χαμηλού επιπέδου στο αυστριακό πρωτάθλημα. Και πάλι όμως είχε σε 22 ματς 28 γκολ. Απίστευτα νούμερα.

Η Ντόρτμουντ είχε «μυριστεί» λαβράκι και κινήθηκε αστραπιαία και με όποιους όρους ήθελε ο ραδιούργος ατζέντης του μικρού, Μίνο Ραϊόλα για να τον αποκτήσει τον Γενάρη. Τα κατάφερε και περίπου 1,5 μήνα μετά αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη, αφού ο Χάαλαντ έχει κάνει απόσβεση. Και τι απόσβεση… Το wonderkid των Βεστφαλών έχει καταφέρει στη σαφώς πιο δύσκολη Bundesliga και με τη σαφώς πιο βαριά κίτρινη φανέλα να έχει καλύτερα νούμερα!

Σε μόλις επτά συμμετοχές με τους Βεστφαλούς, έχει καταφέρει να σημειώσει 11 τέρματα και να μοιράσει μία ασίστ. Με βάση τα λεπτά συμμετοχής, που δεν υπερβαίνουν τα 450 συνολικά, ο Χάαλαντ σκοράρει ένα γκολ κάθε 41 λεπτά! Τα νούμερα αυτά απλά δεν υπάρχουν. Σε ένα deal που ελέω Ραϊόλα έφτασε τα 45 εκατ. ευρώ η Ντόρτμουντ πέτυχε διάνα. Παράλληλα, ο 19χρονος αναδείχτηκε παίκτης του μήνα με μόλις 59 λεπτά συμμετοχής στη Γερμανία, κάτι που φυσικά δεν έχει συμβεί στο παρελθόν. Και δεν είναι μόνο αυτά. Έχει πετύχει από τον Σεπτέμβρη έξι χατ-τρικ, ενώ μετράει 60 γκολ σε 100 συμμετοχές στην καριέρα του. Στα 19 του ο Κιλιάν Μπαπέ είχε 27!

Ο Νορβηγός στράικερ συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο και να γράφει ιστορία και δεν επηρεάζεται. Παραμένει ψύχραιμος. Όπως ο πανηγυρισμός του που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του. Το που μπορεί να φτάσει δεν μπορεί να το ξέρει κανείς αλλά δεδομένα ταβάνι δεν υπάρχει… Το έχει γκρεμίσει καιρό τώρα και βλέπει μόνο τον ουρανό…

Δείτε όλα τα γκολ του Χάαλαντ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ