Γκουαρδιόλα: «Καλύτερη ανάμνηση στο Μπερναμπέου το 2-6»

Γκουαρδιόλα: «Καλύτερη ανάμνηση στο Μπερναμπέου το 2-6»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα καθοδηγήσει την Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως έχει ευχάριστες μνήμες από το φημισμένο γήπεδο των «μερένχες».

Η Μάντσεστερ Σίτι προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της ποινής της UEFA και να αφοσιωθεί στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους «16» του Champions League.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει μία ευκαιρία να αποκλείσει έναν μεγάλο αντίπαλο και δεν πρέπει να τη χάσει: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς και το ξέρουμε. Μπορεί να προκριθούμε ή όχι, έτσι είναι αυτή η διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δεν υπάρχει ξεχωριστό κίνητρο».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν χαρακτήρισε τον Πεπ ως τον κορυφαίο προπονητή, αλλά ο Καταλανός μίλησε με μετριοπάθεια: «Δεν είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Δεν το λέω για να του πάω κόντρα (σ.σ. του Ζιντάν). Οι καλλιτέχνες είναι οι ποδοσφαιριστές. Ποτέ δεν θέλησα να είμαι ο καλύτερος».

Παραδοσιακά, το Μπερναμπέου ήταν αφιλόξενο για τον Πεπ, είτε ως παίκτη, είτε ως προπονητή της Μπαρτσελόνα. Ο Γκουαρδιόλα περιέγραψε την επιστροφή του: «Είναι απόλαυση να γυρνάς σε αυτό το γήπεδο. Ως παίκτης έχασα πολλές φορές. Η καλύτερη ανάμνηση είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2009, όχι για το 2-6 (σ.σ. της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ), αλλά γιατί σήμαινε πως παίρναμε το πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ