Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 2-0

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 2-0

Με γκολ των Νεϊμάρ και Μπερνάτ επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ, ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Τι και αν έχασε στο πρώτο παιχνίδι από την Ντόρτμουντ με 2-1; Τι και αν αναγκάστηκε να παίξει στη ρεβάνς χωρίς κόσμο, λόγω του κορωνοϊού; Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε στον επαναληπτικό του Παρισιού με 2-0 την γερμανική ομάδα, έφερε τα πάνω – κάτω στη σειρά με τους Βεστφαλούς και πήρε την πρόκριση στους «8» του Champions League. Μεγάλοι πρωταγωνιστές και χρυσοί σκόρερ για την ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν οι Νεϊμάρ και Μπερνάτ, με τους αστέρες της Παρί στο τέλος να πανηγυρίζουν την είσοδό τους στις 8 καλύτερες ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε δυνατά από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ντόρτμουντ ότι απόψε είναι έτοιμη για τη μεγάλη ανατροπή.  Πήρε κατευθείαν τα ηνία του αγώνα, με τη γερμανική ομάδα να περιμένει στο δικό της μισό με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο 25’ η Παρί έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τον Καβάνι, αλλά ο Μπίρκι απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το μηδέν. Αυτή ήταν η προειδοποίηση, καθώς τρία λεπτά αργότερα η Παρί βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Νεϊμάρ. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα της Ντόρτμουντ αδράνησε και ο Νεϊμάρ με κεφαλιά-ψαράκι, νίκησε τον πορτιέρο της γερμανικής ομάδας για το 1-0. Μετά το γκολ του Βραζιλιάνου η Παρί έδωσε χώρο στην Ντόρτμουντ και στο 41’ την χτύπησε στην κόντρα.  Ο Νεϊμάρ έκλεψε, έδωσε στον Ντι Μαρία από εκεί στον Σαράμπια, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Μπερνάτ έβαλε το πόδι του, άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Μπίρκι για 2-0. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Παρί Σεν Ζερμέν να έχει βάλει δύο γκολ και να έχει με σκορ πρόκρισης.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι Γάλλοι άγγιξαν το 3-0 με τον Ντι Μαρία, αλλά ο Μπίρκι έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο την εκτέλεση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Παρί, με τους  γηπεδούχους να κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε, αλλά δεν βρήκε τις λύσεις που έψαχνε απέναντι στην άμυνα των πρωταθλητών Γαλλίας, με τη γερμανική ομάδα στο 89’ να μένει με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσαν,  μετά την… κοκορομαχία με τον Νεϊμάρ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικήτρια την Παρί με 2-0, με τους Γάλλους να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΠΑΡΙ: Νάβας, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Κέρερ, Παρέδες (90+2′ Κουασί), Γκουεγιέ, Σαράμπια (63’ Εμπαμπέ), Ντι Μαρία (79’ Κουρζαβά), Νεϊμάρ, Καβάνι

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Χακίμι (87’ Γκέτσε), Ζαγκαντού, Πίστσεκ, Γκερέιρο, Χούμελς, Τσαν, Βίτσελ (71’ Ρέινα), Αζάρ (68’ Μπραντ), Σάντσο, Χάαλαντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ