Αυτός είναι ο χάρτης του Champions League της σεζόν 2020-21

Αυτός είναι ο χάρτης του Champions League της σεζόν 2020-21

Το Champions League της επόμενης σεζόν στο... πιάτο σας, εφόσον δεν καταφέρουν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα λόγω του κορωνοϊού. Στον τρίτο προκριματικό γύρο θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός, στον δεύτερο γύρο ο ΠΑΟΚ.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και όπως είναι λογικό δεν υπάρχει ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Για την ακρίβεια με εξαίρεση τη Λευκορωσία δεν υπάρχει δράση, ενώ σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες οι σύλλογοι δεν κάνουν ούτε προπονήσεις.

Η φετινή σεζόν έχει «παγώσει», με την UEFA να εξετάζει όλα τα δεδομένα, με σκοπό να καταφέρει να ολοκληρώσει τόσο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και το κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά. Βέβαια, η πανδημία συνεχίζει να μαστίζει χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία. Οι ομοσπονδίες των χωρών μαζί με την UEFA προσπαθούν μέσω τηλεδιασκέψεων να δημιουργήσουν ένα πλάνο ολοκλήρωσης της σεζόν, όμως κακά τα ψέματα δεν αποκλείεται να χρειαστεί πολύς χρόνος για να ξεπεραστεί ο ιός και να υπάρξει και πάλι ασφάλεια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Στην Ολλανδία για παράδειγμα αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος οριστικά, με την ομοσπονδία να βγάζει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με βάση τη βαθμολογία, ενώ είναι πιθανό αυτό να γίνει και σε άλλες χώρες που έχουν πληγεί βαριά από τον κορωνοϊό. Έτσι, με τη λογική πως τίποτα δεν είναι σίγουρο, το «tuttomercatoweb».com δημιούργησε τον χάρτη του Champions League της επόμενης σεζόν, εφόσον δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Στην παρούσα κατάσταση, αυτοί θα ήταν οι συμμετέχοντες στο Champions League 2020-21, με τους εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου να είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι θα συμμετείχαν στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ενω ο ΠΑΟΚ ως δεύτερος θα «έμπαινε» στη διοργάνωση από τον δεύτερο και θα χρειαζόταν να περάσει τρεις ομάδες για να βρεθεί για πρώτη φορά στους ομίλους στην ιστορία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ο χάρτης είναι με αστερίσκους (*), αφού η Μάντσεστερ Σίτι περιμένει την εκδίκαση της για την αποβολή της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δυο χρόνια, ενώ ο Άγιαξ και η Ρεν ανάλογα με το αν υπάρξει σύλλογος που θα κατακτήσει το Europa League τη φετινή σεζόν.

Ο χάρτης του Champions League της νέας σεζόν: 

Φάση Ομίλων:

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Σεβίλη (Ισπανία)
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μάντσεστερ Σίτι * (Αγγλία)
Λέστερ (Αγγλία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Ίντερ (Ιταλία)
Αταλάντα (Ιταλία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Λειψία (Γερμανία)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Ζενιτ (Ρωσία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Σαχτάρ Ντονετσκ (Ουκρανία)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)

Playoffs

Άγιαξ** (Ολλανδία)
ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία)

Τρίτος προκριματικός γύρος:

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Ρεν *** (Γαλλία)
Κράσνονταρ (Ρωσία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Γάνδη (Βέλγιο)
Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)

Δεύτερος προκριματικός γύρος:

Ντιναμό Ζάγκρεμ (Κροατία)
Μίντιλαντ (Δανία)
Σεντ Γκάλεν (Ελβετία)
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)
Άλκμααρ (Ολλανδία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
Ριέκα (Κροατία)

* (Μάντσεστερ Σίτι) Αποκλείστηκε από την UEFA, υπέβαλε έφεση και η κύρωση θα μπορούσε να αναβληθεί για ένα χρόνο
** (Άγιαξ) Μπορεί να προωθηθεί στη φάση των ομίλων εάν ο νικητής του Champions League είχε ήδη προκριθεί μέσω του πρωταθλήματος του ή σε περίπτωση ακύρωσης του Champions 2019/20.
*** (Ρεν) Μπορεί να προωθηθεί στη φάση των ομίλων εάν ο νικητής του Europa League League είχε ήδη προκριθεί μέσω του πρωταθλήματος του ή σε περίπτωση ακύρωσης του Europa League 2019/20.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ