Σαν σήμερα: Η εκκωφαντική 4αρα της Μίλαν στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (vid)

Σαν σήμερα: Η εκκωφαντική 4αρα της Μίλαν στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (vid)

Με δύο γκολ του Μασάρο και από ένα των Σαβίσεβιτς και Ντεσαγί, η Μίλαν του Καπέλο είχε επικρατήσει με 4-0 της Μπαρτσελόνα του Κρόιφ στον τελικό της Αθήνας το 1994.

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια η Μίλαν επιβεβαίωνε την ευρωπαϊκή της κυριαρχία και κατακτούσε το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορία της με το… εκκωφαντικό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό της Αθήνας.

Ένας τελικός που χαρακτηριζόταν εξαιρετικά αμφίρροπος, ωστόσο εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν (ιταλικό) ρόλο. Από τη μία η Μπαρτσελόνα του Κρόιφ, με παίκτες όπως ο Ρομάριο, ο Κούμαν και ο Στόιτσκοφ και από την άλλη η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο με Μπόμπαν, Σαβίσεβιτς, Ντεσαγί, Μασάρο.

Η Μίλαν είχε… καθαρίσει τον τελικό από νωρίς, αφού στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 3-0 και στο 58′ έκανε το 4-0, με τους Ιταλούς να στήνουν ένα ατελείωτο γλέντι στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Ο Ντανιέλε Μασάρο στο 22’ και τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έβαλε γερά θεμέλια νίκης, ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς με ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία των τελικών έκανε το 3-0 στο 47’ και ο ίσως κορυφαίος του γηπέδου Μαρσέλ Ντεσαγί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 58’.

Μίλαν (Καπέλο): Ρόσι, Τασότι, Πανούτσι, Αλμπερτίνι, Γκάλι, Μαλντίνι (83’ Νάβα), Ντοναντόνι, Ντεσαγί, Μπόμπαν, Σαβίτσεβιτς, Μασάρο.

Μπαρτσελόνα (Κρόιφ): Θουμπιθαρέτα, Φερέρ, Γκουαρδιόλα, Κούμαν, Ναδάλ, Μπακέρα, Σέρτζι (71’ Εσταμπαράνθ), Στόιτσκοφ, Αμόρ, Ρομάριο, Μπεγκιριστάιν (51’ Εουσέμπιο)

Διαιτητής: Φίλιπ Ντον (Αγγλία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ