Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ξεγύμνωμα στο γήπεδο, ξεγύμνωμα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Τα πάντα όλα...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα τρία σενάρια για το format του Champions League

Η AS παρουσιάζει τα τρία διαφορετικά σενάρια για την ολοκλήρωση του Champions League. Το Final 4, που συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες, το Final 8 και το δύσκολο σενάριο να διεξαχθούν όλα όπως ξέρουμε.

Τα τρία σενάρια για το format του Champions League | to10.gr

Στις 17 Ιουνίου αναμένεται να υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις όσον αφορά το Champions League και το format που θα επιλέξει η UEFA για την ολοκλήρωση της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ισπανική AS, τα σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή είναι τρία και αφορούν Final 4, Final 8 ή συνέχιση της διοργάνωσης με τον παραδοσιακό τρόπο.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το πρώτο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί η φάση των 16 και στη συνέχεια οι ομάδες να συνεχίσουν όπως γνωρίζουμε έως σήμερα. Διπλά παιχνίδια, στις έδρες των ομάδων και στη συνέχεια ο τελικός σε όποια πόλη αποφασιστεί (Λισαβόνα ή Μόναχο είναι οι πιο δυνατές επιλογές). Το συγκεκριμένο σενάριο, πάντως, δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και λόγω χρόνου (απομένουν 17 αγώνες) και λόγω των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε χώρα.

Η AS αναφέρει πως το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνουν κανονικά τα ματς μέχρι και τα ημιτελικά και εκεί να υπάρξει Final 4. Τρία παιχνίδια (ημιτελικοί, τελικός) σε μια πόλη και ανάδειξη πρωταθλητή Ευρώπης. Και πάλι ως επικρατέστερες πόλεις εμφανίζονται οι Λισαβόνα και Μόναχο, αφού η ιδέα της Κωνσταντινούπολης έχει απομακρυνθεί εντελώς.

Υπάρχει φυσικά και το σενάριο του Final 8. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν συνθήκες σε κάποιες χώρες για διεξαγωγή αγώνων (π.χ. στη Γαλλία) ή που καθυστερήσει να τελειώσει ένα πρωτάθλημα, τότε δεν αποκλείεται οι οχτώ ομάδες να ταξιδέψουν σε μία πόλη και σε διάστημα δύο εβδομάδων να παίξουν μονούς αγώνες στα προημιτελικά και τα ημιτελικά και στη συνέχεια να γίνει ο τελικός.