Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Στα νέα της ημέρας: Ο Λύρατζης στον ΠΑΟ, ο Μακέντα στη Λιντς, ο Γιακουμάκης στη Φένλο και ο Τσιμίκας στη Λίβερπουλ.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η νέα καραντίνα στη Λισαβόνα ανησυχεί την UEFA εν όψει Final 8

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Λισαβόνα κάνει την UEFA να έχει δεύτερες σκέψεις για το Final 8 του Champions League.

Η νέα καραντίνα στη Λισαβόνα ανησυχεί την UEFA εν όψει Final 8 | to10.gr

Η UEFA ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες πως το Champions League θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή Final 8 στη Λισαβόνα, ωστόσο τα δεδομένα… αλλάζουν. Και πιθανόν να υπάρξει αλλαγή απόφασης ελέω – ξανά – κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί; Διότι για τέταρτη διαδοχική μέρα υπάρχει έξαρση κρουσμάτων στην Πορτογαλία. Και οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό είναι περισσότεροι από αυτούς που θεραπεύονται, με την κυβέρνηση της Πορτογαλίας να παίρνει εκ νέου μέτρα και να επιβάλλει καραντίνα σε 19 από τους 24 δήμους της Λισσαβόνας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η «El Pais», την Τετάρτη καταγράφηκαν 311 νέα κρούσματα στην Πορτογαλία και το 77% αυτών εντοπίστηκαν στη Λισσαβόνα. Όπως και οι τέσσερις από τους έξι θανάτους.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω έχουν φέρει… συναγερμό στην UEFA, που βλέπει την πόλη την οποία επέλεξε να αντιμετωπίζει και πάλι μεγάλα προβλήματα λόγω της πανδημίας. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, πάντως, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ανέφερε πως «ι αριθμοί δείχνουν ότι δεν υπάρχει έλλειψη ελέγχου. Θα είναι, αν υπάρξει υπερδιπλασιασμός του αριθμού των κρουσμάτων που πιέζει τον αριθμό αυτών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ».

Αυτή τη στιγμή, πάντως, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά σχετικά με το αν θα επιμείνει η UEFA για διεξαγωγή Final 8 στη Λισαβόνα και οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.