Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΠΟ για την προστασία των διαιτητών

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΠΟ για την προστασία των διαιτητών

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ συνεδρίασε και πήρε αποφάσεις σχετικά με την προστασία των διαιτητών.

Η αύξηση των ελάχιστα προβλεπόμενων προστίμων για δυσφημιστικές δηλώσεις κατά αξιωματούχων της διαιτησίας, είναι ένα απ’ τα μέτρα που πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για την προστασία των διαιτητών κατά τη σημερινή (11/12) συνεδρίασή της.

Παράλληλα αποφασίστηκε να επανέλθει ο σχολιασμός των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ, ενώ θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε στα αποδυτήρια των διαιτητών αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας.

Διαβάστε επίσης: Με απόφαση Βρούτση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα μέτρα προστασίας των διαιτητών και έλαβε τις εξής αποφάσεις.

-Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις /κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

-Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

-Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

-Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

-Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της ΟΥΕΦΑ για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

-Η ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ