«Τελείωσε» τον Καμπούρη η ΚΕΔ

«Τελείωσε» τον Καμπούρη η ΚΕΔ

Στο… ψυγείο και τρεις διαιτητές. Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τις τιμωρίες τους χωρίς να αναφέρει τα ονόματα τους. Ζητάει παρέμβαση από την ΕΠΟ για τις εμπρηστικές δηλώσεις.

Τις τιμωρίες του βοηθού Καμπούρη και των διαιτητών Κουτσιαύτη, Σιδηρόπουλου, Φωτιάδη, ανακοίνωσε  σε δελτίο Τύπου η ΚΕΔ, χωρίς πάντως, να αναφέρει τα ονόματα τους.

Ο πρώτος «πληρώνει» τις υποδείξεις του στον αγώνα του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο To10.gr έγραψε ότι έχει πάρει εξαιρετικά χαμηλό βαθμό. Μάλιστα, τίθεται εκτός πινάκων, μέχρι να αξιολογηθεί εκ νέου, κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει πριν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όσον αφορά τους τρεις διαιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Κουτσιαύτη, Σιδηρόπουλο, Φωτιάδη.

Ο πρώτος είναι για τη διαιτησία του στον αγώνα ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (για το πέναλτι που κέρδισε ο Πρίγιοβιτς). Ο Σιδηρόπουλος για τα σφυρίγματα του στον αγώνα της πρεμιέρας, της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό (οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι και κόκκινη κάρτα σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη από τον Σιλά). Ο Φωτιάδης τέλος, για τη διαιτησία του στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (μεταξύ άλλων για πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ των «ερυθρόλευκων» σε τράβηγμα στον Μιράντα).

«Υπό αυτή το πνεύμα, ελήφθησαν διάφορα μέτρα που σχετίζονται με τους διαιτητές και τους περαιτέρω ορισμούς. Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων Διαιτητών  θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου.

Επίσης, η ΚΕΔ ζητάει την παρέμβαση της ΕΠΟ για «τα βλαβερά σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο, μερικών εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) αξιολόγησε σήμερα συνολικά την επίδοση των διαιτητών της 1ης και της 2ης αγωνιστικής της Superleague (περίοδος μεταξύ 25 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου), δεδομένου ότι η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση διακόπτεται λόγω των αγώνων της Εθνικής Ομάδας στο UEFA Nations League.

Πέραν των θετικών επιδόσεων, υπήρξαν δυστυχώς αγώνες που σημειώθηκε ανεπαρκές επίπεδο απόδοσης, αναλυτικότερα σε 4 αγώνες της 1ης αγωνιστικής και 2 αγώνες της 2ης αγωνιστικής, γεγονός που προκάλεσε την ακραία απογοήτευση της Κ.Ε.Δ.

Υπήρξαν σοβαρές προσπάθειες και επενδύσεις από την Κ.Ε.Δ. και την Ε.Π.Ο. για το προ-αγωνιστικό σεμινάριο των Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών Α΄ Κατηγορίας (Superleague) στο Καρπενήσι, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων θεωρίας και πρακτικής άσκησης, εξετάσεων φυσικής κατάστασης και πολλών άλλων εξειδικευμένων παραμέτρων τεχνογνωσίας, σχετιζομένων άμεσα με την απαίτηση για διαιτησία κορυφαίου επιπέδου.

Επίδοση μη ανταποκρινόμενη με αυτή την υψηλού επιπέδου προετοιμασία δεν είναι αποδεκτή και δεν θα είναι ανεκτή από την Κ.Ε.Δ.

Υπό αυτή το πνεύμα, ελήφθησαν διάφορα μέτρα που σχετίζονται με τους διαιτητές και τους περαιτέρω ορισμούς. Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων Διαιτητών θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, η Κ.Ε.Δ. και η Ε.Π.Ο. σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουν την στρατηγική τους και δεν θα σταματήσουν ποτέ τις μεταρρυθμίσεις στην Διαιτησία, υπηρετώντας το συμφέρον του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η Ε.Π.Ο. έχει την πλήρη υποστήριξη της FIFA και της UEFA στη συνέχιση της όλης διαδικασίας.

Σε αυτό το κλίμα, είναι απολύτως απαράδεκτα τα βλαβερά σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο, μερικών εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας.

Υπ αυτές τις συνθήκες, η Κ.Ε.Δ. ζήτησε από την Ε.Π.Ο. να αναλάβει περαιτέρω δράση, ώστε να σταματήσει τις ανώφελες εντάσεις και να προστατευθεί το ποδόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ