Ανακοίνωση-έπος απο την ΚΕΔ: Δεν έφαγε ο Τριτσώνης με τους Δανούς διαιτητές!

Ο Μέλο Περέιρα βγάζει τρελό και ψεύτη και τον Δανό διαιτητή Κριστόφερσεν, που είχε δηλώσει ότι του έκανε το τραπέζι ο Τριτσώνης!

Ανακοίνωση-έπος απο την ΚΕΔ: Δεν έφαγε ο Τριτσώνης με τους Δανούς διαιτητές! | to10.gr

Ο Δανός διαιτητής, Κρίστοφερ Κριστόφερσεν, λίγες ημέρες μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, το οποίο κληθεί από την ΚΕΔ να διευθύνει, βγήκε και δήλωσε ότι πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων είχε δειπνήσει με τον Σταύρο Τριτσώνη.

«Ήμασταν έξω για φαγητό το προηγούμενο βράδυ και δεν συνέβη το παραμικρό. Ήμασταν εγώ, οι δύο βοηθοί μου, ο Έλληνας τέταρτος διαιτητής (σ.σ. Τζήλος) και ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας (σ.σ. Τριτσώνης)», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πατρίδα του.

Οι αποκαλύψεις του Δανού προκάλεσαν την οργή της φίλαθλης κοινής γνώμης και εξέθεσαν για μια ακόμα φορά τον Μέλο Περέιρα, αλλά και συνολικά την ΚΕΔ! Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο, 20 και πλέον μέρες μετά το παιχνίδι, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία βγάζει τρελό και ψεύτη τον Κριστόφερσεν! Σαν να μην υπήρξε ποτέ το δείπνο που ανέφερε ο Δανός…

«Η Κ.Ε.Δ. απορρίπτει κάθε ψευδή πληροφορία ότι ο κ. Σταύρος Τριτσώνης παρέστη σε δείπνο με τους Δανούς διαιτητές του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Οι Δανοί διαιτητές συνοδεύονταν μόνο από τον επίσημο παρατηρητή διαιτησίας κ. Λιφ Λίντμπεργκ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΕΔ στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά:

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. αξιολόγησε σήμερα την απόδοση των διαιτητών στους αγώνες της Super League μεταξύ της 3ης και της 8ης αγωνιστικής (περίοδος μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου 2018).

Η απόδοση των ξένων διαιτητών, που ορίστηκαν σε 5 (πέντε) επιλεγμένους αγώνες, ήταν παραπάνω από ικανοποιητική και η επιλογή τους εκπλήρωσε τα υψηλά στάνταρντς που είχαν εκ προοιμίου τεθεί από την Κ.Ε.Δ.

Η Κ.Ε.Δ. διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα απόφασης ορισμού ξένων διαιτητών, βασιζόμενη σε εσωτερικά κριτήρια.

Η ενεργοποίηση του «Προγράμματος Ανταλλαγής Διαιτητών» είναι και θα εξακολουθήσει να είναι εξαιρετικά θετική για τους  Έλληνες διαιτητές, οι οποίοι στο τελευταίο διάστημα καλούνται να διευθύνουν αγώνες ξένων πρωταθλημάτων (Ελβετία, Φινλανδία), αποδίδοντας εξίσου ικανοποιητικά.

Η απόδοση των διαιτητών έχει βελτιωθεί. Πέραν αυτού, παρατηρήθηκαν –ατυχώς- περιπτώσεις, στις οποίες το επίπεδο απόδοσης ήταν ανεπαρκές. Η Κ.Ε.Δ. εργάζεται, προκειμένου να αντιστραφεί και αυτή η κατάσταση, λαμβάνοντας όλα τα επαρκή εσωτερικά μέτρα.

Η Κ.Ε.Δ. αποτιμά θετικά την επικύρωση των πινάκων διαιτητών-βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., στη Θεσσαλονίκη, στις 25.10.2018.

Η Κ.Ε.Δ., απορρίπτοντας κατηγορηματικά περί του αντιθέτου ισχυρισμούς και εικασίες, υπογραμμίζει ότι όλα τα θέματα διαιτησίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ήτοι: ορισμοί, αξιολογήσεις και καταρτισμοί πινάκων, αποτελούν αντικείμενο και υλοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από τους διεθνείς ειδικούς-μέλη της Κ.Ε.Δ.

Η Κ.Ε.Δ. απορρίπτει κάθε ψευδή πληροφορία ότι ο κ. Σταύρος Τριτσώνης παρέστη σε δείπνο με τους Δανούς διαιτητές του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Οι Δανοί διαιτητές συνοδεύονταν μόνο από τον επίσημο παρατηρητή διαιτησίας κ. Λιφ Λίντμπεργκ.

Η Κ.Ε.Δ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ε.Π.Ο. για τον συντομότερο διακανονισμό όλων των οφειλομένων προς τους διαιτητές.

Η Κ.Ε.Δ. εκτιμά θετικά την έναρξη πειθαρχικών διαδικασιών για σχόλια και δηλώσεις αναφορικά με την αυτονομία και την ανεξαρτησία της ή την απόδοση των διαιτητών.

Η Κ.Ε.Δ. εξακολουθεί να έχει την ευθύνη της Διαιτησίας, εντός του στρατηγικού πλάνου που υποστηρίζεται από την FIFA, την UEFA, την Επιτροπή Παρακολούθησης  (Monitoring Committee) και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα κ. Petr Fousek.

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο