Γεραπετρίτης: «Ανεξάρτητη διαιτησία από την ΕΠΟ»

Γεραπετρίτης: «Ανεξάρτητη διαιτησία από την ΕΠΟ»

Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάγκη να αποκοπεί η διαιτησία από τον έλεγχο της ΕΠΟ, μετά και τη νέα... παράσταση της «εξυγίανσης» στον προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ.

Η νέα παράσταση της «εξυγίανσης» το βράδυ της Τετάρτης (6/2) στην Τούμπα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Πρόκειται για μία κατάσταση που χρειάζεται ξήλωμα και στήσιμο από την αρχή και κανένας δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια. Διότι και με διαιτητές Ελβετούς, Ινδούς, Εσκιμώους, ακόμα και… Αρειανούς, δεν αλλάζει το παραμικρό.

Η Κυβέρνηση, θέλοντας και μη, είναι αναγκασμένη να χειριστεί το ζήτημα, διότι ο Ολυμπιακός ανέδειξε και τη μη τήρηση της νομιμότητας με την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Φυσικά, ένα βασικό πρόβλημα αποτελεί η διαιτησία, αφού η νυν διοίκηση της ΕΠΟ υπό τον Βαγγέλη Γραμμένο εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ και προανήγγειλε την αποκοπή της διαιτησίας από τον έλεγχο της ΕΠΟ. «Πρέπει να υπάρξει ένας ανεξάρτητος φορέας για τους διαιτητές. Ένας φορέας κάτω από οποίον θα είναι όλοι οι διαιτητές. Η διαιτησία πρέπει να έχει λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία» σχολίασε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό, αλλά μία γενικότερη νοοτροπία: «Η κρίση αυτή δεν είναι μόνο αθλητική, αλλά και κρίσης αξιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται μια ριζική επανεκκίνηση που θα στηρίζεται σε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο κανόνων. Θα έχουμε ένα συνυποσχετικό που θα υπογράψει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό».

Σε ότι αφορά τις συνεννοήσεις που είχε με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA, ο Γεραπετρίτης ανέφερε: «Το πακέτο των προτάσεων από τις FIFA/UEFA θα έρθει μετά την υπογραφή του μνημονίου. Είναι μες στο καταστατικό των FIFA/UEFA αυτό. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα την διάθεση της UEFA να βοηθήσει.

Το συνυποσχετικό θα καταλαμβάνει δυο πυλώνες. Πρώτον, της τεχνικής βοήθειας από την ΟΥΕΦΑ. Δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει ό,τι είναι αναγκαίο, ακόμα και κυρώσεις που θα περιλαμβάνουν αποβολή των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Η ΕΠΟ θα αντιδράσει, με τον Βαγγέλη Γραμμένο να… πατάει στην παραβίαση του αυτοδιοίκητου, όμως ο Γεραπετρίτης αντέκρουσε λέγοντας ότι «η ΕΠΟ θα πρέπει να εισαγάγει στο καταστατικό της τις αλλαγές που προτείνει η ΟΥΕΦΑ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ