Ποιος «εργαλειοποιεί» τους υπαλλήλους της ΕΠΟ;

Ποιος «εργαλειοποιεί» τους υπαλλήλους της ΕΠΟ;

Το τερμάτισαν στο πάρκο Γουδή.

Τέσσερις πρωτοφανείς αποφάσεις πήρε η ΕΠΟ μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής, το μεσημέρι της Δευτέρας.  Αποφάσεις που έδειξαν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο πως οι κύριοι στο πάρκο Γουδή, αδιαφορούν για όλους. Για τους Νόμους, την Κυβέρνηση, την UEFA και την FIFA, τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές.

Τέσσερις αποφάσεις (τελικός κυπέλλου, εκλογές, επιτροπή εφέσεων, Conference League) που θα έπρεπε με μαθηματική ακρίβεια το ίδιο απόγευμα να είναι αιτία για να στείλει πρώτη η FIFA και έπειτα η Κυβέρνηση, τη συγκεκριμένη διοίκηση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Παρά ταύτα; Δεν άνοιξε μύτη. Τουλάχιστον ως εδώ. Και όταν κάποιος καταλαβαίνει ότι είναι ανεξέλεγκτος, τότε καμιά φορά το πάει ως το τέρμα. Με μπόλικο θράσος εκδίδει και ανακοινώσεις όπου κουνά το δάχτυλο.

Μια τέτοια ανακοίνωση κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα στο πάρκο Γουδή. Με στόχο,  φυσικά τον Ολυμπιακό. Τον μοναδικό που δίνει μάχη για να έρθει στο προσκήνιο όλο αυτό το παρασκήνιο που έχει μετατρέψει τη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε κάτι «σκοτεινό» και ακατανόητο.

Μια ανακοίνωση που η ΕΠΟ τολμά να «δείξει» τους Ερυθρόλευκους ως υπεύθυνους για την «στοχοποίηση» και «εργαλειοποίηση» λέει  μιας υπαλλήλου της Ομοσπονδίας. Με δύο λόγια η ΕΠΟ λέει πως ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί μια υπάλληλο για να… επιτεθεί στην ατσαλάκωτη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου.

Και κάπου εδώ φυσικά σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Διότι δεν ξέρεις τελικά ποιο είναι το κίνητρο;  Είναι ανάγκη αποπροσανατολισμού; Είναι μηχανισμός άμυνας; Είναι  αγνό θράσος;

Γιατί η ΕΠΟ μια ανακοίνωση να δώσει εξηγήσεις για τις ακατανόητες αποφάσεις της, δεν εξέδωσε. Να μας πει γιατί έγραψε την UEFA στα παλιότερα των υποδημάτων της και πήγε τον τελικό του κυπέλλου στις 30 Αυγούστου; Γιατί έχει… γραμμένο τον αθλητικό νόμο αλλά και μια απόφαση δικαστηρίου και προκήρυξε εκλογές για τις 9 Οκτώβρη; Γιατί αφήνει ως τότε το ποδόσφαιρο χωρίς δικαστές;

Για τίποτε από όλα αυτά δεν απαντά. Μιλά όμως για την στοχοποίηση μιας υπαλλήλου. Η ίδια ΕΠΟ που σήμερα είναι στόχος των υπαλλήλων της έπειτα από το κρούσμα κορωνοϊού στο πάρκο Γουδή. Όχι φυσικά για το κρούσμα, αλλά για τη μη τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας. Όποιος θέλει, όποτε θέλει μπουκάρει στην Ομοσπονδία. Τόσο ενδιαφέρον της διοίκησης για τους υπαλλήλους της.

Πάμε όμως και στο δια ταύτα. Η ΕΠΟ δεν την ονοματίζει αλλά το ρεπορτάζ αναδεικνύει την κυρία Λώρα Δημητρίου ως το πρόσωπο για το οποίο εκδόθηκε η σημερινή ανακοίνωση. Για το εξώδικο που έλαβε η συγκεκριμένη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφορικά με τον έλεγχο που έκανε στη Ριζούπολη για να δώσει το «οκ» για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου στις 26/7.  «Πρόκειται για μια ανεξήγητη ενέργεια, προφανώς σε συνέχεια της πρόσφατης στοχευμένης και απολύτως ανοίκειας επίθεση που εξαπέλυσαν συγκεκριμένα ΜΜΕ κατά της ιδίας υπαλλήλου, αλλά και της συνεχούς πίεσης που επιχειρεί να ασκήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προκειμένου να χειραγωγήσει τις διαδικασίες και τις αποφάσεις στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Δεν μας λέει όμως δύο άλλα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον. Πρώτον τι δουλειά κάνει στην ΕΠΟ η κυρία Δημητρίου, κόρη του Παναγιώτη Δημητρίου του προέδρου δηλαδή της επιτροπής Κυπέλλου. Και δεύτερο ποιος έβγαλε στη «σέντρα» την συγκεκριμένη κυρία. Εκτός αν την έστειλε ο Ολυμπιακός να ελέγξει τη Ριζούπολη. Αν οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να πάρουν μια event manager από την Ομοσπονδία και να της πουν να πάει να ελέγξει το χορτάρι και τα αποδυτήρια στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Τι θα πει event manager; Θα πει κάτι σαν τελετάρχης. Κάποιος που φροντίζει για την διεξαγωγή –στην προκειμένη περίπτωση- ενός τελικού. Που φροντίζει το μπουφέ για τους επίσημους, την τελετή της απονομής, τη λειτουργία των δημοσιογραφιών θεωρείων κλπ. Σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος ρόλος δεν σχετίζεται με τον έλεγχο καταλληλότητας ενός αγωνιστικού χώρου. Δεν είναι η δουλειά για μια event manager να δει το χορτάρι. Και δεν έχει προφανώς και την κατάρτιση για να καταλάβει τι ακριβώς βλέπει. Όπως δεν έχει την κατάρτιση να δει σε έγγραφα τι επιπέδου «αδειοδότηση» έχει ένα γήπεδο, ώστε να αντιληφθεί αν είναι συμβατό για την διεξαγωγή ενός τελικού κυπέλλου.

Ποιος μετέτρεψε την κυρία Δημητρίου λοιπόν σε ελεγκτή του αγωνιστικού χώρου και των αποδυτηρίων; Προφανώς ο ίδιος που την «εργαλειοποίησε». Σας θυμίζουμε πως όταν η Περιφέρεια θέλησε να ελέγξει τη Ριζούπολη, οι υπεύθυνοι του γηπέδου είπαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί λείπουν οι υπεύθυνοι. Είναι διακοπές! Και όμως οι ίδιοι άνθρωποι που έστειλαν στην Ριζούπολη την κυρία Δημητρίου σήμερα κατηγορούν τον Ολυμπιακό! Και αναφέρονται σε δημοσιεύματα που έφεραν στο προσκήνιο τα αυτονόητα. Απίστευτο…

Και μιας και η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, και το ποδόσφαιρο μας επίσης μικρό: Ακούστε μια ιστορία της 3ης Σεπτεμβρίου 2019. Η ΕΠΟ δέχθηκε πρόστιμο 63.500 ευρώ από την UEFA για το ματς της εθνικής μας ομάδας με την Ιταλία, στο ΟΑΚΑ. Οι λόγοι της τιμωρίας;  Μπλοκαρισμένες σκάλες που οδηγούν στην έξοδο, κλειστές έξοδοι κινδύνου (!!!), ακατάλληλη συμπεριφορά υπαλλήλων (!!!) και… κρατηθείτε, καθυστερημένη έναρξη του αγώνα! Τι σημαίνει καθυστερημένη έναρξη του αγώνα για την UEFA: Σας υπόσχομαι ότι με την πρώτη ευκαιρία θα σας την πω και αυτή την ιστορία.

Μαντέψτε όμως ποιος είχε αναλάβει τη διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα. Ίσως κάποιο «μέλος ομάδας υπαλλήλων που επιφορτίστηκε να προετοιμάσει (και) τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και έχει να επιδείξει, επί σειρά ετών, την άψογη διοργάνωση αναρίθμητων αγώνων διεθνών διοργανώσεων και οργανωτικής ευθύνης των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, που ελέγχουν καθημερινά τις ικανότητες και γνώσεις τους στο εν λόγω αντικείμενο». Δεν τα λέμε εμείς. Η ΕΠΟ τα είπε σήμερα. Εμείς ένα «και» σε μια παρένθεση προσθέσαμε.

«Συστήνουμε για πολλοστή φορά ψυχραιμία, στοιχειώδη σεβασμό στο Ποδόσφαιρο και όσους εργάζονται σε αυτό και επιτέλους ολίγη αυτοκριτική». Και αυτό της ΕΠΟ. Αυτούσιο. Άραγε υπάρχει καθρέφτης στο πάρκο Γουδή; Ή δεν άντεξε κανείς στη λαίλαπα της Εξυγίανσης;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ