Για το νέο έγκλημα της ΕΠΟ θα πουν κάτι οι βλαχοδήμαρχοι

Για το νέο έγκλημα της ΕΠΟ θα πουν κάτι οι βλαχοδήμαρχοι

Ή… περιμένουν τις εκλογές και κρατούν χαμηλό προφίλ.

Δεν είναι ούτε οι πρώτοι. Δεν θα είναι λογικά και οι τελευταίοι που μια μυστήρια δύναμη τους έφερε σε σημείο να παριστάνουν τους καταρτισμένους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Αυτό το χυδαίο εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ είναι η αιτία που όλα τα χρόνια μαζεύονται στις τάξεις της, από άσχετοι μέχρι «εργαλεία» και τέλος πάντων ελάχιστοι κανονικοί.

Όπως και να έχει όμως οι συγκεκριμένοι της παράταξης Γραμμένου είναι που διεκδικούν μια θέση στην αιωνιότητα. Διότι πάνε για ρεκόρ. Ότι ακούμπησαν το… σμπαράλιασαν οι άτιμοι.

Η Ομοσπονδία βρέθηκε στο όριο (αν δεν το ξεπέρασε) του οικονομικού «κραχ».

Το κύπελλο μετά το περσινό ρεζιλίκι φέτος –σε χρονιά covid- είναι πιθανό να μην γίνει καν μιας και αποφάσισαν (τώρα) σε αυτό να προστεθούν και ερασιτεχνικές ομάδες.

Και όσο για την Εθνική; Εκεί τα λόγια είναι περιττά. Τη διέλυσαν. Σε αυτά που φαίνονται. Αλλά και σε εκείνα που δεν φαίνονται. Και την διέλυσαν είτε γιατί μπορούσαν, είτε γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ούτε τα βασικά.

Για να μην σε κουράζω αναγνώστη μου; Άκου, εσύ που θα καθίσεις το βράδυ να δεις το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα στην διαγαλαξιακή ομάδα της Μολδαβίας. Άκου, και άσε στην άκρη τους κόκκινους, τους κίτρινους και τους ασπρόμαυρους κόκκους. Άκου και φρίξε για το ποιοι παίρνουν 10χίλιαρα το μήνα για να διοικούν το ποδόσφαιρο.

Με τον κατήφορο που έχει πάρει η εθνική μας ξανά μετά την εποχή Σκίμπε (τότε που ο Γραμμένος ήθελε τον Άγγελο και έψαχνε αφορμή να διώξει τον Γερμανό) έχουμε χάσει πλέον το δικαίωμα να νιώθουμε σίγουροι ότι στην επόμενη κλήρωση για το Μουντιάλ (2022) θα είμαστε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Το χάσαμε αυτό το προνόμιο από το ΄18 και πέρα με τον Αναστασιάδη να χάνει από κάθε πικραμένο. Αν λοιπόν υπάρχει ένας σοβαρός στόχος σε αυτό το Nations League που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι να υπερασπιστούμε αυτό το τρίτο γκρουπ. Να βγούμε πρώτοι στον όμιλο μας, ώστε τουλάχιστον να μην κλείσει από τώρα το.. .παράθυρο των όποιων πιθανοτήτων για το Μουντιάλ που λέει και ξαναλέει ο Φαν Σιπ πως είναι ο μεγάλος μας στόχος.

Μέχρι την προηγούμενη διακοπή είχαμε τον πρώτο λόγο σε αυτή την υπόθεση. Και για να το κρατήσουμε θα έπρεπε Οκτώβρη και Νοέμβρη απλά να το υπερασπιστούμε. Κόντρα σε Κόσοβο, Μολδαβία, Σλοβενία και σε όποια φιλικά θα έμπαιναν στην εξίσωση (Αυστρία και Κύπρος). Οι βαθμοί στα φιλικά δεν είναι ίδιοι: όσο δυνατότερος είναι ο αντίπαλος, τόσο πιο πολλούς παίρνεις. Ακόμα και το τι θα κάνεις στα φιλικά (με ποιον και πως θα παίξεις) απαιτεί ένα σχέδιο. Ο,τι δηλαδή δεν υπάρχει στην περίπτωση της Εθνικής μας.

Καταφέραμε λοιπόν να χάσουμε το φιλικό με την Αυστρία, μολονότι προηγηθήκαμε με τον Φορτούνη. Καταφέραμε να μην κερδίσουμε το Κόσσοβο στο ΟΑΚΑ, όταν θα αρκούσε πιθανότατα αυτή η νίκη για να κρατηθούμε στο τρίτο γκρουπ. Και μιας και οι Βλαχοδήμαρχοι κατάλαβαν τι πάει να γίνει οργάνωσαν αυτό το φιλικό με τη Κύπρο ώστε μια νίκη να μας δώσει κάτι παραπάνω. Σε αυτή τη κούρσα όμως για το τρίτο γκρουπ έχουμε αντίπαλους τους Φινλανδούς οι οποίοι μεσοβδόμαδα έδωσαν και εκείνοι ένα φιλικό. Με τη Γαλλία. Όπου και επικράτησαν. Αυτοί λοιπόν πήραν 7.9 βαθμούς, ενώ εμείς από τη νίκη με την Κύπρο πήραμε 3,2.

Αποτέλεσμα; Όχι μόνο μας προσπέρασαν (μας είχαν φτάσει μετά το 0-0 με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ), αλλά πλέον ελέγχουν εκείνοι 100% την κατάσταση. Και να κερδίσουμε πια Μολδαβία και Σλοβενία, και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο μας μπορεί στην κλήρωση για το Μουντιάλ να είμαστε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Δύο χρόνια πριν οι ίδιοι βλαχοδήμαρχοι που παριστάνουν τους παράγοντες στην ΕΠΟ μας υποχρέωσαν να δούμε το ίδιο έργο. Ξανά σε Nations League. Τον Σκίμπε τον έφαγαν μετά από μια ήττα στη Φινλανδία με 2-0, που σήμαινε πως χάναμε αυτομάτως και την πρώτη θέση του γκρουπ. Έπρεπε τότε να υπερασπιστούμε την 2η στα δύο ματς που έρχονταν. Στα πρώτου του Άγγελου. Πήραμε το πρώτο με την Φινλανδία που ήταν πια αδιάφορη, αλλά χάσαμε στο ΟΑΚΑ από την Εσθονία γιατί ο Αναστασιάδης δεν είχε ιδέα τι σημαίνει 2η θέση και έκανε 9 αλλαγές στην 11άδα. Αν είχαμε πάρει εκείνο το βράδυ μια ισοπαλία; Θα μπαίναμε στα μπαράζ για το Euro 2021. Τη δεύτερη θέση που χάσαμε την πήραν οι Ούγγροι. Οι ίδιοι που προ ημερών μέσω των μπαράζ κέρδισαν εισιτήριο συμμετοχής για το Euro.

Αν είχε βρεθεί ένας να πει στον Αναστασιάδη τι σημαίνει εκείνο το ματς με την Εσθονία. Αν είχαμε πάρει μια ισοπαλία από εκείνους στο ΟΑΚΑ τώρα λογικά θα ήμασταν στο Euro. Δεν είμαστε γιατί οι… νταραβερτζήδες έχουν το μυαλό τους, στον Γιαννάκη! Ναι, δεν το είχαν. Το έχουν. Γιατί μια φορά λες έτυχε. Δεύτερη σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Για να προσευχηθείς για δαύτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ