«Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε χάος»!

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε χάος»!

Νέο εκτενές ρεπορτάζ του insideworldfootball για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη διαιτησία, την «εξάρτηση» του Περέιρα από Δέδε, Κουκουλάκη, τις συμμαχίες στην ΕΠΟ και το «είναι δικός μας» του Σαββίδη για Γραμμένο.

Η ιστοσελίδα insideworldfootball επανέρχεται με νέο δημοσίευμα για τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης». Χρησιμοποιώντας μάλιστα τον χαρακτηρισμό «χάος» για να περιγράψει την κατάσταση. Στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται λόγος για την επίσκεψη του Ζόραν Λάκοβιτς στην Ελλάδα και τα όσα είδε και έμαθε από πρώτο χέρι, διαπιστώνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η ιστοσελίδα αναφέρεται επίσης στο αίτημα του Ολυμπιακού για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι του πρωταθλήματος, με την επισήμανση ότι ο Μέλο Περέιρα έχει κολλήσει πίσω από την απόφαση Δέδε, Κουκουλάκη, που δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο και δεν παίρνει την απόφαση να αλλάξει τα πράγματα. Γίνεται μάλιστα αναφορά και στο αίτημα άλλων ομάδων για ξένους διαιτητές.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι η περίοδος της «εξυγίανσης» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν είναι τυχαίο πως στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο χειροτερεύει. Τι πιο χαρακτηριστικό από την παρακάτω αναφορά, για να βγάλει κάποιος τα συμπεράσματα του. «Χρειάζονται λύσεις για να ανακτηθεί ο έλεγχος και ο σεβασμός για τις αρχές του παιχνιδιού, κι αντί αυτού η FIFA και η UEFA έχει υποστηρίξει ένα νέο καθεστώς με συμμαχίες από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, συμμαχίες που οι αντίπαλοι τους υποστηρίζουν ότι επηρεάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο υπέρ τους».

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σχετικό ρεπορτάζ, φιλοξενούνται και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, για τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, με την τοποθέτηση από πλευράς Σαββίδη «ο Γραμμένος είναι δικός μας».

Κι όσο για τα χειραγωγημένα παιχνίδια; Διαβάστε το ρεπορτάζ για να καταλάβετε.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ιστοσελίδα insideworldfootball:

«Ελληνική ποδοσφαιρική τραγωδία: Διαιτητές που διαμορφώνουν αποτελέσματα, όργιο στημένων αγώνων, FIFA και UEFA χαμογελούν

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε χάος και η κρίση στα υψηλά επαγγελματικά κλιμάκια δεν παρουσιάσει κανένα σημάδι βελτίωσης. Αυτό παρά την δημιουργία από την FIFA μιας επιτροπής υπό την ηγεσία του Πορτογάλου Βίτορ Μέλο Περέιρα και την ξαφνική επίσκεψη της περασμένης εβδομάδας, από τον διευθυντή ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς. Αντί να βρει λύσεις, το ταξίδι του στην ουσία επιβεβαίωσε με σφραγίδα το νέο στάτους κβο.

Το αποτέλεσμα ήταν μια ακόμα εβδομάδα κατηγοριών με θέμα τον ορισμό διαιτητών στην ελληνική σούπερ λίγκα και ακόμα περισσότερο για ατελείωτο στοιχηματισμό, που αφορά χειραγωγημένους αγώνες στη δεύτερη κατηγορία.

Είναι μια οικεία υπόθεση και εξαρτάται για το ποιον μιλάς, η κατάσταση χειροτερεύει.

Η εμπιστοσύνη των συλλόγων στους διαιτητές είναι συνεχώς σε χαμηλό επίπεδο και η προσπάθεια της FIFA και της UEFA να βρει μια λύση, χάνεται. Χρειάζονται λύσεις για να ανακτηθεί ο έλεγχος και ο σεβασμός για τις αρχές του παιχνιδιού, κι αντί αυτού η FIFA και η UEFA έχει υποστηρίξει ένα νέο καθεστώς με συμμαχίες από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, συμμαχίες που οι αντίπαλοι τους υποστηρίζουν ότι επηρεάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο υπέρ τους.

Ένα γεγονός το οποίο έχουν αποδεχθεί θριαμβευτικά ιδιοκτήτες συλλόγων, όπως για παράδειγμα ο Ιβάν Σαββίδης (ΠΑΟΚ), ο οποίος έχει πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ότι ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος είναι δικός μας (δείτε το βίντεο).

Είναι η νοοτροπία “εμείς” και “αυτοί” που τόσο πολύ έχει διχάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πράγματα που είναι πολύ βαθιά και δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε ξένους διαιτητές για τα τέσσερα ματς κλειδιά, τόσο μεγάλη είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Είναι ένα αίτημα που έχουν κάνει και άλλες ομάδες, αλλά ο Περέιρα έχει κολλήσει πίσω από την απόφαση του Αλέξη Δέδε, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΑΕΚ, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει ρόλο στην επιτροπή εξομάλυνσης και στη συνέχεια διορίστηκε γενικός γραμματέας της ΕΠΟ, και ο Μιχάλης Κουκουλάκης πρώην διεθνής διαιτητής που μπήκε στην επιτροπή εξομάλυνσης και του δόθηκε η εποπτεία των διαιτητών και των ορισμών τους.

Δύο ανακοινώσεις στόχευαν στην ΕΠΟ και τους ορισμούς διαιτητών, με διαφορετικό τόνο η κάθε μία αλλά με το ίδιο θέμα. Από τη μία η Λάρισα συνεχάρη τον αντίπαλο της, Ατρόμητο για τη νίκη του, στη συνέχεια συνεχάρη ειρωνικά “τον σημερινό διαιτητή του αγώνα, κύριο Μελισσανίδη του συνδέσμου Φθιώτιδος και εύχεται να έχει πάντα τόσο δίκαιες και σωστές διαιτησίες. Μπράβο και ίσως να σας θαυμάσουμε και σε πιο μεγάλες διοργανώσεις, όπως ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ και ο τελικός του Μουντιάλ”.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου είχε μεγαλύτερο τόνο απελπισίας.

«Αγαπητοί υπεύθυνοι της διαιτησίας, κουραστήκαμε να παρακολουθούμε τα ίδια και τα ίδια. Σε κάθε ματς, ανεξάρτητα από το αν είναι εντός ή εκτός έδρας, έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Είχαμε πάρει τα μηνύματα από τα τελευταία ματς της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Αυτή τη σεζόν, από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, οι διαιτησίες είναι εχθρικές προς τον Πανιώνιο. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, έχουμε δει γκολ της ομάδας μας να ακυρώνονται (όπως στον αγώνα με την Κέρκυρα) και επιθέσεις (όπως στο σημερινό ματς με τα Γιάννινα) να ανακόπτονται με ανύπαρκτα οφσάιντ και “χειρουργικές επεμβάσεις” και φυσικά η ομάδα μας δεν παίρνει αυτό που αξίζει στο γήπεδο. Ακόμα περισσότερο, καμιά αμφισβητούμενη φάση δεν δίνεται υπέρ του Πανιωνίου. Έχουμε ήδη προετοιμάσει τα dvd των αγώνων μας ώστε όλη η Ελλάδα να να δει το δίκαιο των απόψεων μας. Κύριοι, για όνομα του Θεού, δεν μπορείτε να αποφασίζετε εσείς για τη μοίρα των συλλόγων».

Στοιχήματα που σχετίζονται με στήσιμο αγώνων

Η δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας, η οποία έχει σπόνσορα την ελληνική στοιχηματική εταιρεία stoiximan, φαίνεται πως έχει ξεφύγει από τον έλεγχο αναφορικά με τον αριθμό των αγώνων που σχετίζονται με στοίχημα και χειραγώγηση. Οι αναφορές πριν από ένα χρόνο που έκαναν λόγο για 75% αγώνων που ήταν χειραγωγημένοι για το στοίχημα, δεν έφεραν καμιά αλλαγή, κανένα αποτέλεσμα.

Σε ένα μέιλ του ο Νικόλαος Θεοδώρου, ο οποίος δουλεύει για την ελληνική κυβέρνηση και είναι στέλεχος των fixthefixing.eu and sportwhistle.eu initiatives, κάλεσε τη FIFA και την UEFA να παράσχουν προστασία στον προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος έδωσε στοιχεία στους εισαγγελείς «για μάνατζερς που μπαίνουν στα αποδυτήρια και ζητούν από παίκτες να δεχθούν γκολ. Προσφέρονται σε παίκτες 20.000 ευρώ πριν από το παιχνίδι για να μπουν τέσσερα και πέντε γκολ».

Οι πρώτες του κατηγορίες είχαν γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο και από τότε εκφοβίζεται από μοτοσικλετιστές έξω από το σπίτι του και τη νύχτα του χτυπούν το κουδούνι του σπιτιού του.

Ο Καλαϊτζίδης αναφέρουν τα δημοσιεύματα, είπε στον Έλληνα εισαγγελέα στην Θεσσαλονίκη. «Στις 28 Οκτωβρίου στο παιχνίδι Άρης – Αιγινιακός ο Γιάννης Νιώπας έλαβε 20.000 ευρώ για να δεχθεί η ομάδα του, ο Αιγιανιακός, περισσότερα από τέσσερα γκολ. Το ματς έληξε 5-0 λόγω του στοιχήματος».

Ο Καλαϊτζίδης είπε επίσης ότι το παιχνίδι ΟΦΗ – Αιγινιακού (έγινε 12 Νοεμβρίου του 2017) ήταν χειραγωγημένο για στοιχηματισμό. Ο Νιώπας είπε στον Καλαϊτζίδη ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος πλήρωσε όλα τα έξοδα του ταξιδιού του Αιγιανιακού και συμφώνησε να δώσει 5.000 ευρώ σε κάθε παίκτη που ήταν μέσα στην ιστορία χειραγώγησης του αγώνα. Ο Αιγινιακός έπρεπε να χάσει με περισσότερα από δυο γκολ και τελικά έχασε με 6-0. Ο Νιώπας είπε ότι ο Τσάλος δεν πλήρωσε τα χρήματα. Είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει τιμή στα χειραγωγημένα παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ