Τα ψέματα τελείωσαν, η πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης πάλι στο σκαμνί στις 9 Δεκεμβρίου

Τα ψέματα τελείωσαν, η πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης πάλι στο σκαμνί στις 9 Δεκεμβρίου

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έπαιξε «καθυστερήσεις», αλλά η ώρα της τελικής κρίσης για την πολυϊδιοκτησία. Οι αποδείξεις ήδη έχουν δείξει το μέλλον.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Στις 9 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα ασχοληθεί ξανά με τη σκανδαλώδη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας που ταλάνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο την περσινή σεζόν. Μια υπόθεση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, στην οποία αποδείχθηκε από την ΕΕΑ και τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου η σχέση εξάρτησης μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με πρόσωπο κλειδί τον Ιωάννη Καλπαζίδη. Πρώην σερβιτόρο από το Κιλκίς, ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, που ξαφνικά βρέθηκε με εκατομμύρια και αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη από Πανόπουλο, Συγγελίδη, μέσω της εταιρείας RFA, οι οποία αποδεικνύεται από τα σαρωτικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν στη διαδικασία, ότι αποτελεί «αδερφή» εταιρεία των Dimera και Belterra, εταιρείας της οικογένειας Σαββίδη.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί από την Εφέσεων της ΕΠΟ με αφαίρεση 7 βαθμών, η Ξάνθη με αφαίρεση 12 βαθμών (7+5 για τη μη δήλωση της μετοχικής αλλαγής της), αλλά και χρηματικά πρόστιμα. Για τον ΠΑΟΚ η ποινή μπήκε στον… πάγο, καθώς το CAS έστειλε πίσω την υπόθεση, ζητώντας από την Επιτροπή Εφέσεων να μπει στην ουσία της. Κάτι, ωστόσο, που δεν αναμένεται να αλλάξει την τελική ετυμηγορία. Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η έρευνα της ΕΕΑ, είναι τόσο καλά στοιχειοθετημένη και οι αποδείξεις τόσο ξεκάθαρες, που τα πράγματα είναι απλά.

Θυμίζουμε επίσης ότι λόγω της αλλαγής του νόμου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τόσο η Ξάνθη πέρυσι όσο και ο ΠΑΟΚ (φέτος), δεν κινδυνεύουν με άμεσο υποβιβασμό. Μάλιστα, αυτό που επί της ουσίας προσπάθησε να κάνει ο ΠΑΟΚ, ήταν να κερδίσει χρόνο. Καθώς η Ξάνθη πλέον είναι σε άλλη κατηγορία, με άλλους να εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο νομικός εκπρόσωπος του Δικεφάλου, Τάκης Μπαλτάκος, πάνω σε αυτή την αλλαγή της Ξάνθης, θα στηριχθεί και η υπερασπιστική γραμμή τω Θεσσαλονικέων.

Αναλυτικά η κλήση της Επιτροπής Εφέσεων στον ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύφθηκε από media ιδιοκτησίας Σαββίδη:

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 09/12/2020, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00

ΕΚΘΕΜΑ

Έφεσεις 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αριθμ. 95/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ και 2) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά α) της υπ΄αριθμ. 9 5/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ β) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ