Τι είπε ο Γραμμένος για Ζαγοράκη, Κλάτενμπεργκ και Αυγενάκη

Τι είπε ο Γραμμένος για Ζαγοράκη, Κλάτενμπεργκ και Αυγενάκη

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, για την παρουσία του Βρετανού αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τη σχέση του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Στους Θοδωρή Ζαγορακη, Λευτέρη Αυγενάκη και Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ χαρακτήρισε δεδομένη την εκλογή του Ζαγοράκη στις ερχόμενες εκλογές για την προεδρία της ομοσπονδίας, ενώ για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον Βρετανό αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ. Οσον αφορά στον Λευτέρη Αυγενάκη, τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γραμμένου:

Για υποψηφιότητα Ζαγοράκη: «Η εκλογή Ζαγοράκη θα είναι δεδομένη. Γνωρίζω ποιος είναι, έχω συζητήσει μαζί του όχι κρυφά, φανερά, θεωρώ ότι θα πετύχει. Αυτό που του είπα είναι ότι θα έχει στομάχι με ελαστικότητα. Πρέπει αυτή τοξικότητα να αρχίσει σιγά, σιγά να εκτονώνεται. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να ασχοληθεί. Το πρόβλημα με τον Θόδωρο είναι ότι δεν θα έχει τόσο χρόνο στη διάθεση του. Επειδή τον γνωρίζω, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε πιέσεις».

Για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ: «Χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη με τον Κλάτενμπεργκ. Ας κάνουμε λίγη υπομονή, ας μπούμε σε μια καινούργια φιλοσοφία. Κάποια στιγμή θα πρέπει να παίξουν οι Έλληνες διαιτητές και η ΚΕΔ να απαρτίζεται από Έλληνες διαιτητές. Νομίζω ότι «γεννιούνται» Έλληνες διαιτητές. Νομίζω ότι γίνεται σοβαρή δουλειά από τον Κλάτενμπεργκ, και από Περέιρα έγινε σοβαρή δουλειά. Παλιότερα, η ΚΕΔ άλλαζε 2-3 φορές το χρόνο, εδώ υπάρχει σοβαρότητα, σταθερότητα, με λάθη».

Για τη συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Παρεμβαίνει με άκομψο και ωμό τρόπο στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μιλάμε για τη βία αλλά για το οργανωμένο ποδόσφαιρο όπως ορίζεται από τις διεθνείς ομοσπονδίες».

Για τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο εξωτερικό. «Για τον τελικό του Κυπέλλου βλέπαμε προς το Κατάρ κάποια στιγμή αλλά δεν ευνοούσαν οι συνθήκες. Δεν πρέπει να χρεώνει κανείς ορισμένα πράγματα τα οποία δεν ευθύνεται η ΕΠΟ όπως την είσοδο των φιλάθλων. Είχαμε πει ότι θέλαμε τελικό με κόσμο. Στον τελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, υπήρξε είσοδος πλέον από αυτών που έπρεπε στο γήπεδο. Συγκεκριμένος υπουργός μου είχε ζητήσει να μπουν 25 στο γήπεδο. Του είχα πει να ανοίξει τον αριθμό και να φέρει και αυτός, αυτούς που ήθελε».

Για το γεγονός ότι δεν έχει κατηγορηθεί: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, δεν φοβάμαι την ποινική καταστολή. Δεν αντέχω την παρανομία, δεν θα μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Δεν έσπασα αυγά. Το στερεότυπο ενός χαρακτήρα και η επανάληψη ιδίως πραγμάτων κάποια στιγμή καταντάει γραφικότητα. Μου λένε «δεν έσπασες αυγά». Τι υπονοούν; Αν αυτό έχει να κάνει με το low profil μου, έχω τα επιχειρήματα μου, δεν είμαι από τους ανθρώπους που φωνάζουν. Είναι τέτοια η τοξικότητα που δεν μπορείς να κάνεις ορισμένα πράγματα. Κάποια στιγμή υπήρξα και μειοψηφία στην Ε.Ε. Όχι πολλές φορές. Πήγα πολλές φορές κόντρα σε όλους. Και στον Σαββίδη. Δεν μπορώ να ενδίδω σε παράνομα πράγματα, δεν μου τα ζήτησαν.

Για τον Μαρινάκη: «Με τον Μαρινάκη συναντήθηκα μια φορά στην αρχή της θητείας μου και μια στη συνάντηση των big4. Εγώ είμαι ευγενικός, ο Μαρινάκης δεν ήταν ευγενικός στη συνάντηση των big4. για να μην πω κάποιο άλλο χαρακτηρισμό. Είπε προσβλητικά πράγμα, ότι θα πάω φυλακή. Για πείτε, γιατί θα πάω φυλακή. Εκεί έκλεισα τα χαρτιά μου και η συζήτηση σταμάτησε. Την πρώτη φορά που τον είδα ήταν ευγενικός, είχαμε χαλαρή συζήτηση. Δεν είμαι άνθρωπος που μπορώ να κάνω κακό, δεν πήγα εκεί για να κάνω κακό. Αυτή η διοίκηση δεν έτυχε εξ’ αρχής της υποστήριξης του Ολυμπιακού».

Γιατί δεν παραιτήθηκε: «Δεν έχω μάθει να παραιτούμαι, να το βάζω στα πόδια. Έχω μάθει να μάχομαι μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, η απόφαση μου να μην συνεχίσω στην ΕΠΟ, που δεν ξέρω αν θα εκλεγόμουν, η απόφαση ελήφθη προ 22 μηνών. Είπα θα τελειώσω τη θητεία μου και μετά τέλος. Ο φάκελος με τη σφαίρα που δέχθηκα δεν με φόβισε, ταλαιπώρησε λίγο το περιβάλλον μου, δεν φοβήθηκα από τη σφαίρα. Η ζωή μου άλλαξε από την έλευση μου στην ΕΠΟ».

Για πολυιδιοκτησία και Ξάνθη: «Απ’ όσο γνωρίζω η Ξάνθη δεν άσκησε το ένδικο μέσο στο CAS. Σε όλο τον κόσμο είναι άδικο αυτό που υπέστη η Ξάνθη με βάση την απόφαση αλλά στη δικονομία θα πρέπει να ακολουθείς κάποιους κανόνες. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS».

Για σκάνδαλο πλαστογραφίας Άρη και την καθυστέρηση που παρατηρείται: «Η Δεοντολογίας έχει 2 τμήματα, ερευνητικό και δικαστικό, αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερούν. Τον τελευταίο χρόνο έχει χειριστεί υποθέσεις που το ταλαιπώρησαν. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι άλλες υποθέσεις έχει και καθυστερεί. Είναι λίγο τραβηγμένο να λένε ότι καθυστερεί υποθέσεις. Έχει κληθεί να βγάλει αποφάσεις με πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς».

Για ΕΕΑ: «Από τη στιγμή που διορίζεται από εκάστοτε υπουργό δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι ανεξάρτητη. Θα πρέπει να ορίζονται με διάφανη διαδικασία μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων. Έβγαλε ένα πόρισμα που καταρρίφθηκε στο CAS.Δεν μπορεί μια Επιτροπή που συγκροτείται από πρόσωπα, συνταξιούχους, πολίτες, να μην μπορεί αυτή η κρίση να καταγεί σε ένα φυσικό δικαστή και αυτός να αποφασίσει».

Για τη δήλωση Μαρούπα για την Εφέσεων: «Είναι μια προσέγγιση, δεν μπορώ να διανοηθώ να αποκαλείς «στημένους» τους δικαστές. Τι πράγματα είναι αυτά. Δεν μπορώ να περάσουν ούτε από το μυαλό μου. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες κρίσεις δημόσια που είναι και ποινικά κολάσιμες. Δεν μπορώ να ξέρω αν θίγεται ο κόσμος, τα πρόσωπα, οι θεσμοί. Προσωπικά θα είχα θιγεί βαθύτατα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ