«Ζαγοράκης στο τιμόνι της ΕΠΟ»

«Ζαγοράκης στο τιμόνι της ΕΠΟ»

Από κάπτεν στα γήπεδα, κάπτεν στην ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης!

Τα ηνία της Ε.Π.Ο ανέλαβε ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Θοδωρής Ζαγοράκης, ύστερα από εντολή της ΦΙΦΑ για άμεσες εκλογές, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Ευάγγελο Γραμμένο. Πάνω στο συγκεκριμένο γεγονός κλήθηκαν να απαντήσουν άτομα του αθλητικού χώρου, απαντώντας σε ερωτήσεις από σπουδαστές του Κ.Α.Ρ.

Στο πρώτο ερώτημα που αφορούσε την άποψη των ερωτηθέντων σχετικά με την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη ως νέου προέδρου της Ε.Π.Ο, ο Γιώργος Κυριαζής (ομοσπονδιακός τεχνικός της γυναικείας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου) έδωσε την παρακάτω απάντηση:

«Είναι πολύ ευχάριστο που μπαίνει σε αυτό το σημαντικό πόστο ένας άνθρωπος που έρχεται μέσα από το χώρο του ποδοσφαίρου και βέβαια ένας άνθρωπος που έχει τρομερές εμπειρίες και παραστάσεις, οι οποίες πιστεύω ότι θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ στο έργο το οποίο έχει αναλάβει .Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ρεαλιστής. Εννοώ ότι, κατά το παρελθόν έχουμε δει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές να αναλμβάνουν ένα πόστο προπονητή και να μην τα καταφέρνουν. Οπότε για μένα το σημαντικό είναι το έργο που θα παραχθεί γιατί από το αποτέλεσμα κρινόμαστεόλοι μας. Σίγουρα ο κ. Θοδωρής Ζαγοράκης έχει μία μεγάλη θητεία στο ποδόσφαιρο με επιτυχίες, ήταν και ο πρωτοστάτης της μυθικής ομάδας του 2004, από κει και πέρα αναλαμβάνει μία διαφορετική θέση και νομίζω ότι θα κριθεί από το έργο που θα πράξει Έχει τις γνώσεις, τα φόντα και μένει να έρθουν οι πράξεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο παλαίμαχος Έλληνας ποσοσφαιριστής Τάσος Κυριάκος , ο οποίος δήλωσε:

«Γνωρίζουμε όλοι ποιος είναι ο Ζαγοράκης και το τι έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής. Έχει εμπειρία από την Έλλάδα και από το εξωτερικό σαν παίχτης, αλλά το θέμα είναι να τον αφήσουν να δουλέψει, να μην επεμβαίνουν στο έργο του άλλοι παράγοντες, πρέπει να έχει την αποδοχή απ όλες τις ομάδες και να μην υπάρχει γκρίνια όπως τα προηγούμενα χρόνια με όλους τους άλλους που πέρασαν από αυτή την θέση. Και νομίζω πως αν τον αφήσουν θα κάνει βήματα προόδου το ποδόσφαιρο στην χώρας μας. Θέλει πολύ μεγάλη υπομονή και τα αποτελέσματα θα φανούν».

Στο ίδιο ερώτημα ανταποκρίθηκε κι ο Έλληνας τερματοφύλακας, Γιώργος Μπαντής, δηλώνοντας ότι:

«Το 2004 σημειώσαμε τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία της χώρας μας, αλλά κακά τα ψέματα δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ευρώπης, όμως σαν ποδόσφαιρο δεν λειτουργήσαμε ανάλογα. Ηρθε λοιπόν η στιγμή να εκμεταλλευτούμε τα πρόσωπα που μας οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία. Ως οντότητα και προσωπικότητα, ο Θοδωρής ήταν ο αρχηγός εκείνης της ομάδας και μπορεί να ενώσει. Αλλωστε είναι πολύ σημαντικό να αναλαμβάνουν καίριες θέσεις ποδοσφαιριστές με κύρος και εμπειρία. Οι έρευνες σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, δείχνουν πως όπου συνέβη αυτό, το άθλημα έκανε βήματα μπροστά.

«Εγώ προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που μια τόση μεγάλη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι πλέον πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια γιατί όπως βλέπουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη, κι ειδικά σε χώρες που στο ποδόσφαιρο είναι σε προηγμένο στάδιο, συμβαίνει πολύ έντονα μεγάλοι ποδοσφαιριστές και μεγάλες προσωπικότητες από τις χώρες τους να επιλέγονται σε τέτοιες θέσεις». Αυτή ήταν η απάντηση του 24χρονου εξτρέμ της Δόξας Δράμας, Δημήτρη Μαυρία στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με την εκλογή του Θεόδωρου Ζαγοράκη στην προεδρία της Ε.Π.Ο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω 1931, Ιωάννης Παλτόγλου, απάντησε το εξής:

«Η εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη ως προέδρου της Ε.Π.Ο. είναι μεγάλη ευκαιρία για ανάκαμψη στο αρκετά υποβαθμισμένο σε πολλούς τομείς ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, που απέχει αρκετά χρόνια απ’ τις μεγάλες διοργανώσεις, στις οποίες έδινε το παρόν ανελλιπώς και μάλιστα δυναμικά. Είναι το κατάλληλο άτομο στη κατάλληλη θέση, αν αναλογιστεί κάποιος ότι υπήρξε μέλος της χρυσής ομάδας στην οποία οφείλουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της πατρίδας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που δεν είναι άλλο απ’ το ποδοσφαιρικό έπος του Euro 2004 στην Πορτογαλία. Είναι ένας νέος άνθρωπος γεμάτος ενέργεια, όρεξη για δουλειά και φυσικά χρόνια εμπειρίας στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής καθώς αγωνίστηκε σε δύο απ’ τις τέσσερεις μεγάλες ελληνικές ομάδες της Super League, οπότε είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στο δεύτερο ερώτημα σχετικά με τους τομείς από τους οποίους επιβάλλεται να ξεκινήσει το έργο του Θοδωρής Ζαγοράκη, οι ερωτούμενοι έδωσαν τις παρακάτω απαντήσεις, σε σειρά αντίστοιχη με αυτή του πρώτου ερωτήματος. Την σκυτάλη πήρε πρώτος ο Ομοσπονδιακός προπονητής της γυναικείας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

«Δεν νομίζω ότι είμαι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσω αυτή την ερώτηση. Η ομοσπονδία ασχολείται με διάφορους τομείς, δεν επικεντρώνεται μόνο σε έναν τομέα και σίγουρα ο κ. Ζαγοράκης θα έχει αρκετή δουλεια να κάνει, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως σε όλους τους τομείς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Από το πόστο που κατέχω εγώ, αν μπορούμε να πούμε πως αντιπροσωπεύω το ποδόσφαιρο γυναικών, θα ήθελα να δω ότι και στον δικό μας χώρο γίνονται κάποια βήματα μπροστά, όπως του αρμόζει και όπως κάνουν κι άλλες ομοσπονδίες στην Ευρώπη. Από την μεριά μου να του ευχηθώ καλή σταδιοδρομία, δύναμη, υπομονή, επιμονή και πολλές επιτυχίες».

«Κατά την προσωπική μου άποψη από εκεί που πρέπει να ξεκινήσει είναι ότι κάποια στιγμή αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο , το έχω ξανά πει και άλλες φορές ,πρέπει σε όλες τις κατηγορίες να ξέρουν πότε θα ξεκινούν και πότε θα τελειώνουν τα πρωταθλήματα. Να υπάρχει ένα πλάνο από την αρχή, να μην το αλλάζουν κάθε 2-3 μήνες. Να γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται και πόσες ομάδες θα προβιβάζονται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές και το σημαντικότερο να δώσουν μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Και τέλος να ασχοληθούν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των ομάδων, γιατί δεν γίνεται ομάδα η οποία αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία πόσο μάλλον στην Super League, να μην έχει το δικό της αθλητικό κέντρο. Νομίζω η Ε.Π.Ο. πρέπει να τα κοιτάξει όλα αυτά», ήταν η απάντηση του Τάσου Κυριάκου στο δεύτερο ερώτημα. «Για μένα όλα αυτά είναι απαραίτητα ώστε να εξελιχθεί το Έλληνικό ποδόσφαιρο και ο Θοδωρής Ζαγοράκης να είναι πετυχημένος πρόεδρος», συμπλήρωσε.

Την δεύτερη φορά που απευθύναμε τον λόγο στον Γιώργο Μπαντή, καταγράψαμε πως:

«Είναι πολλά, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτό που προέχει είναι να αλλάξουμε το κλίμα, να εκμηδενίσουμε την τοξικότητα και τις αντιπαραθέσεις. Να πέσουν οι τόνοι, να μην υπάρχουν αντεγκλήσεις και σταδιακά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να οδηγήσουμε συντεταγμένα το άθλημα στην επόμενη ημέρα».

Ο Δημήτρης Μαυρίας, επίσης, τόνισε παρακάτω ό,τι:

«Όσον αφορά από που πρέπει να αρχίσει το έργο του, επειδή έτυχε να γνωρίσω ανθρώπους εκείνης της ομάδας το 2004, γνωρίζω τόσο καλά το ποδόσφαιρο και εννοώ το κανόνικο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος ήδη ξέρει τι κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους του, να ανεβεί και άλλο η ποιότητα του ποδοσφαίρου και έπειτα να γεμίσουν τα γήπεδα όπως συμβαίνει στην Ισπανία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ο Άρης Παλτόγλου απάντησε στο σχετικό ερώτημα πως:

«Αυτή η ερώτηση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι τομείς που χρειάζονται άμεση αναβάθμιση είναι σίγουρα πολύ παραπάνω από ένας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα δώσω ένα παράδειγμα τομέα, ορμόμενος απ΄τις χαμηλές κατηγορίες στις οποίες δυστυχώς βρίσκεται και η δική μας ομάδα. Υπάρχει άμεση ανάγκη για οριστική αναδιάρθρωση με οικονομικά κριτήρια αυτή τη φορά, καθώς υπάρχουν ομάδες σε Super League 2 και Football League, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν ώστε να αγωνιστούν εκτός έδρας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άδεια να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα της νέας σεζόν. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχει και το πρόβλημα του Covid-19 και καθίσταται οικονομικό ζήτημα, καθώς η κάθε ΠΑΕ υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 4000 ευρώ για τεστ πριν από κάθε αγωνιστική».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ερωτηθέντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, ντυμένοι με μεγάλη προθυμία και ευγένεια!

Οι σπουδαστές του ΚΑΡ:

Γρηγόρης Καρυώτης, Χαρά Κιτσού, Ιωάννης Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Καπερώνης και Χάρης Ισαακίδης.

Επιμέλεια κειμένου:

Γρηγόρης Καρυώτης και Ιωάννης Κουτρουμάνης.

Σε ξεχωριστή σελίδα αναφέρονται οι σπουδαστές του Κ.Α.Ρ συνοδευόμενοι από τα άτομα στα οποία έκαναν τις 2 ερωτήσεις.
• Χάρης Ισαακίδης: Γιώργος Κυριαζής, ομοσπονδιακός τεχνικός της γυναικείας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
• Ιωάννης Αργυρόπουλος: Τάσος Κυριάκος, παλαίμαχος Έλληνας ποδοσφαιριστής.
• Κωνσταντίνος Καπερώνης: Γιώργος Μπαντής, Έλληνας τερματοφύλακας.
• Χαρά Κιτσού: Δημήτριος Μαυρίας, Έλληνας ποδοσφαιριστής.
• Γρηγόρης Καρυώτης: Ιωάννης Παλτόγλου, πρόεδρος Π.Α.Ε Αιγάλεω 1931.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ