Η υπόθεση Ολυμπιακός-Φιλιππούσης είναι η πιο μεγάλη απόδειξη του τι συμβαίνει σήμερα στην ΕΠΟ

Η υπόθεση Ολυμπιακός-Φιλιππούσης είναι η πιο μεγάλη απόδειξη του τι συμβαίνει σήμερα στην ΕΠΟ

Θα συνεχίσει για πολύ η ΕΠΟ να νομίζει πως μπορεί να κάνει ότι θέλει δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν;

Κοιτάζοντας την εικόνα της ΕΠΟ χρόνια τώρα σκέφτεσαι εύκολα εκείνη την ατάκα που υπενθυμίζει πως «μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ: Αποκλείεται όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα».

Μια ομοσπονδία που έχει πάρει διαζύγιο με τη νομιμότητα. Που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν έχοντας την εντύπωση πως αποτελεί «τσιφλίκι» της εξυγίανσης. Που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και τις FIFA-UEFA και την Κυβέρνηση και τις ίδιες τις ομάδες προκειμένου να κάνει τα χατίρια εκείνων που τελικά τη διαφεντεύουν.

Μια παρατημένη κατάσταση που κάποιους φυσικά τη βολεύει, αλλά που επί της ουσίας στέλνει το μήνυμα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι παρατημένο στη μοίρα του. Εγκλωβισμένο από τους υπηρέτες δύο αφεντάδων… Μέσα στην παρανομία.

Γιατί όμως αυτή η αφετηρία; Διότι σε λίγη ώρα στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάζεται μια υπόθεση που ομολογουμένως φέρνει στο προσκήνιο όλα τα παραπάνω μαζί. Και μάλιστα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Ο Ολυμπιακός προσβάλει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (22.02.2022) να διορίσει «προσωρινό Εκτελεστικό Διευθυντή» στην Ομοσπονδία τον έως τότε Εκτελεστικό Γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση.

Στέκεται απέναντι δηλαδή σε ένα ακόμη σκάνδαλο από εκείνα που επιβεβαιώνουν την τάξη πραγμάτων που έχει επιβληθεί στο πάρκο Γουδή. Ζήτησαν η FIFA-UEFA πριν από μερικές εβδομάδες να γίνουν επιτέλους εκλογές στην ΕΠΟ που παραμένει «ακέφαλη» από τον περασμένο Σεπτέμβρη έπειτα από την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ζήτησαν να πάψει αυτή η κωμωδία με τον αναπληρωτή Παναγιώτη Δημητρίου και τον «εκτελεστικό» Φιλιππούση να έχουν μετατρέψει την ομοσπονδία σε… κοτέτσι.

Και βέβαια ζήτησαν και μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία της ΕΠΟ αλλά και στην εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης να περάσουν μέσα από την εκλογή του επόμενου προέδρου. Ανάμεσα σε αυτά; Η πρόσληψη του Εκτελεστικού Διευθυντή. Εκείνου δηλαδή που επί της ουσίας θα «τρέξει» το πλάνο της Ομοσπονδίας. Που θα αποτελεί το επόμενο Νο1 της.

Τι έκανε η ΕΠΟ; Έγραψε τις συνομοσπονδίες εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και αποφάσισε με το έτσι θέλω πως ο «Εκτελεστικός Διευθυντής» δεν θα είναι άλλος από τον Ιάκωβο Φιλιππούση.

Προσχηματικά μάλιστα είπαν πως θα κρατήσει αυτή τη θέση ως τις εκλογές. Στην πραγματικότητα; Έχουν αποφασίσει να πληρώνεται με τον μισθό του Εκτελεστικού Διευθυντή ως το τέλος της θητείας του νέου προεδρείου: Εκείνου που θα έρθει μετά τις εκλογές.

Ο διορισμός του Φιλιππούση λοιπόν έγινε κατά σαφή παράβαση της ξεκάθαρης σύστασης εκ μέρους της FIFA και της UEFA ( με σχετική επιστολή που εστάλη στην ΕΠΟ στις 20.02.2022), σύμφωνα με την οποία « ο διορισμός του Εκτελεστικού Διευθυντή και η έγκριση του Στρατηγικού Πλάνου της ΕΠΟ θα γίνουν μετά από την εκλογή του νέου Προέδρου στην Γενική Συνέλευση 01 Ιουνίου 2022»

Με την απόφαση της αυτή η ΕΠΟ παραβίασε κατάφωρα την παράγραφο 2α του άρθρου 2 του Καταστατικού της, με την οποία ρητώς υποχρεώνεται « να συμμορφώνεται πλήρως με τα καταστατικά, τους κανονισμούς, τις οδηγίες, τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις των οργάνων της FIFA και της UEFA, οι οποίες, σύμφωνα με τα ως άνω καταστατικά, είναι άμεσα εκτελεστές».

Το ίδιο ακριβώς αναφέρεται και στο άρθρο 7 του καταστατικού της ΕΠΟ σύμφωνα με το οποίο « Τα Όργανα και οι Αξιωματούχοι της ΕΠΟ υποχρεούνται να τηρούν το καταστατικό, τους Κανονισμούς, τις οδηγίες, τις Αποφάσεις και τον Κώδικα δεοντολογίας της FIFA, της UEFA και της Ε.Π.Ο. στις δραστηριότητες τους.

Τι θα συμβεί λοιπόν ενώπιων του Διαιτητικού Δικαστηρίου; Θα το μάθουμε σε λίγο. Υπενθυμίζουμε όμως: πως «μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ: Αποκλείεται όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ