Γραμμένος : «Φεύγει η εθνική απ’ το Καραϊσκάκη, ψέμματα τα όσα γράφτηκαν για προσλήψεις»

Γραμμένος : «Φεύγει η εθνική απ’ το Καραϊσκάκη, ψέμματα τα όσα γράφτηκαν για προσλήψεις»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε πως η εθνική θα παίζει εκτός Αττικής και επιβεβαίωσε την παραμονή του Σκίμπε στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Μακεδονία Παλάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η εθνική ομάδα δε θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται στο Καραϊσκάκη. Ο Γραμμένος υποστήριξε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φύγει απ’ το λεκανοπέδιο της Αττικής και θα παίζει σε γήπεδα μακριά από την πρωτεύουσα.
Ρωτήθηκε για τα ρεπορτάζ που αφορούν τις προσλήψεις που έχουν γίνει επί των ημερών του στην ΕΠΟ και τα χρήματα που πληρώνει η ομοσπονδία, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να τα χαρακτηρίζει ψευδή.

Ο Γραμμένος ρωτήθηκε επίσης για το θέμα του Μίκαελ Σκίμπε και αν θα συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας, με τον Γραμμένο να επιβεβαιώνει την παραμονή του Γερμανού τεχνικού. Απομένει όπως τόνισε να γίνουν οι τελικές διαπραγματεύσεις, αλλά ως γνωστόν οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο οικονομικό αλλά και στη χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου.

«Έχουμε πάρει την απόφαση η ομοσπονδία να βγει από την εσωστρέφεια. Ήταν ένα κλειστό κλαμπ. Η πρώτη εκτός Αθηνών συνεδρίαση θα έπρεπε να γίνει στη Θεσσαλονίκη, ως η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη. Θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις σε άλλα σημεία.

Τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα όλο αυτό το διάστημα. Είναι πολλά τα προβλήματα, προσπαθούμε να βάλουμε σειρά» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γραμμένου και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις.

-Τι θα γίνει με τον Μίκαελ Σκίμπε και την έδρα της εθνικής;

«Η απόφαση που ελήφθη κατόπιν εισήγησής μου είναι η παραμονή του Σκίμπε. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις τις οποίες θα κάνω με σχετική εξουσιοδότηση. Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση κατόπιν ώριμης σκέψης, διότι θεωρούμε ότι ο Σκίμπε, παρά το γεγονός ότι δεν επετεύχθη η πρόκριση στο Μουντιάλ, είχε θετική συνεισφορά.

Η κατάσταση πριν από δύο χρόνια δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα. Ήταν ένα σκορποχώρι. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι κοινή παραδοχή. Η εθνική ομάδα έγινε οικογένεια και υπάρχει αρμονία στις σχέσεις προπονητή και παικτών. Λάβαμε υπόψιν τη γνώμη του Ζήση Βρύζα και των παικτών.

Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Σκίμπε εν όψει και του επόμενου EURO. Πρέπει να κλείσει σύντομα το θέμα του προπονητή, δεν μπορεί να αιωρείται.

Η εθνική ομάδα θα πρέπει να βγει έξω από τα τείχη του λεκανοπεδίου. Είναι κάτι που θέλει η φίλαθλη κοινή γνώμη. Τόσα χρόνια κάποιοι δεν είχαν δικαίωμα να δουν την εθνική ομάδα της χώρας μας. Θα πάμε εκτός Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει γήπεδο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές, αλλά και όπου κρίνουν οι προπονητές».

 

-Έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή και ξένο προπονητή στην εθνική ομάδα, τι δείχνει αυτό;

«Το γεγονός ότι υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής έχει να κάνει με παρέμβαση της FIFA, η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, το ζητούμενο είναι αν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Έχει αλλάξει συμπεριφορά ο Έλληνας διαιτητής και η ΚΕΔ; Σήμερα εισήχθη θέμα και συζητήθηκε στη βάση ενός στρατηγικού πλάνου και ανάπτυξης και συγκροτήθηκε όργανο το οποίο θα φέρει προτάσεις. Θα υπάρξει πρωτοβουλία για να δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε το θέμα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και προπονητών.

Για το θέμα της μη επιλογής Έλληνα προπονητή για την εθνική ομάδα, ας συμφωνήσουμε ότι το διακύβευμα της πρόκρισης στο επόμενο EURO είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ένα ρίσκο επιλέγοντας άλλο προπονητή, Έλληνα ή ξένο. Μακροπρόθεσμα, μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό στοιχείο».

Θα παίξει η εθνική στο Καυτανζόγλειο ή στην Τούμπα;

«Μπορεί να είναι ένα από τα δύο γήπεδα ή το Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν ξέρω ποιο γήπεδο μπορεί να πληροί τα κριτήρια. Θα παίξουμε και στο λεκανοπέδιο και το ΟΑΚΑ πληροί τις προδιαγραφές. Θα δοκιμάσουμε και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, θα κριθούμε γι’ αυτό».

-Τι έγινε με την τιμωρία του Μανωλά από τη ΦΙΦΑ;

«Είναι πολύ αυστηρή η FIFA με τέτοια ζητήματα. Υπήρξε ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Είδαν το οπτικό υλικό και τις εκθέσεις και επέβαλαν την τιμωρία. Όλοι στεναχωρηθήκαμε με την απουσία του».

-Ποιες είναι οι σχέσεις της ΚΕΔ με την ομοσπονδία;

«Η ΚΕΔ αναφέρεται μόνο στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει το προηγούμενο κανονιστικό πλαίσιο. Συνομιλώ με την ΚΕΔ, η συνεργασία είναι αγαστή και το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα όσων κάνει η επιτροπή διαιτησίας. Είμαστε σήμερα ευχαριστημένοι με όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία; Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε πάρει το σωστό δρόμο, παρά τα λάθη τα οποία γίνονται; Συγκριτικά με το παρελθόν είναι καλύτερη η εικόνα; Η υποκειμενική κρίση μου είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, το πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Σαφώς γίνονται και λάθη».

-Ποιο είναι το σχόλιο σας για τις φημολογούμενες προσλήψεις στην ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα;

«Είναι ψέμα της πιο αχρείας μορφής. Να κάνετε όλοι το αυτονόητο, να διασταυρώνετε την πληροφορία. Έγιναν έντεκα προσλήψεις, αλλά ουδείς ρώτησε πόσοι αποχώρησαν. Ουδείς ρώτησε τι όφελος οικονομικό είχε η Ομοσπονδία με την αποχώρηση κάποιων στελεχών. Θα έπρεπε οι στενοί συνεργάτες να είναι δική μου επιλογή και δεν υπαναχωρώ από αυτή τη θέση. Αν θέλετε στοιχεία, θα δοθούν τις επόμενες πληροφορίες για να αποκαταστήσουμε τα ψεύδη με κεφαλαία γράμματα».

-Βρήκατε κάποιο πλάνο για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Δεν βρήκαμε κανένα πλάνο. Καμία προοπτική. Κάτι έπρεπε να δημιουργήσουμε. Βρήκαμε πράγματα για τα οποία όχι απλά εκπλαγήκαμε, αλλά σοκαριστήκαμε. Είναι γνωστές οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διαπιστώνουμε ότι χρειαζόμαστε μια νέα κατεύθυνση. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε απλά διαχειριστές και εμείς ήρθαμε για να δημιουργήσουμε».

-Ποια ήταν τα κακώς κείμενα που βρήκατε στην ομοσπονδία;

«Δεν θέλω να αναφέρομαι στο παρελθόν, αλλά βρήκαμε πολλά. Από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι ένα σωρό άλλα. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και η Ομοσπονδία δεν λειτουργούσε από τους αιρετούς, αλλά από τρεις – τέσσερις ανθρώπους.

Φιλοδοξία μας είναι να αναχωρήσει η επιτροπή εποπτείας πιο σύντομα. Υπάρχει αγαστή συνεργασία. Ρόλος της είναι να δει αν τηρείται το Καταστατικό. Δεν μπορεί να υπαγορεύσει αποφάσεις. Είναι παρούσα και στα διοικητικά συμβούλια. Όταν η ΠΔΕ έβγαλε στο φως τι γινόταν, ήταν λογικό να ανησυχήσουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα φύγει νωρίτερα».

-Ποια είναι η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

«Οι Ενώσεις είναι σε δύσκολη κατάσταση διότι ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Οι επιχορηγήσεις των Ενώσεων γίνονταν με πολύ πρόχειρο και μη αξιοκρατικό τρόπο. Κάποιες Ενώσεις ήταν μονίμως αποκλεισμένες, μεταξύ αυτών και αυτή της Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο είχα καταγγείλει. Χρειάζεται μια υγιής μονάδα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας».

-Τι ισχύει τελικά με το καθεστώς αδειοδότησης;

«Δεν έχει αλλάξει κάτι και όσα γράφονται είναι ανεύθυνα. Το άρθρο 52 είχε ανασταλεί. Αναφερόταν το άρθρο σε καθαρή μηδενική θέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρωστάς ούτε ένα ευρώ. Δεν ισχύει. Αυτό το άρθρο ανεστάλη και στη θέση του μπήκε η βελτίωσης της καθαρής αρνητικής θέσης μιας ΠΑΕ. Αυτό υιοθέτησε και η δική μας διοίκηση

Σήμερα ζητήσαμε και πήραμε προθεσμία από τη FIFA και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έρθει ο κανονισμός αδειοδότησης σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι αναληθές ότι δεν θα υπάρχει υποβιβασμός. Η διάταξη υπάρχει και δεν ανακαλείται».

-Τι σχόλιο έχετε να κάνετε για το ότι δε γράφτηκε στο φύλλο αγώνος η χειρονομία του Χιμένεθ;

«Γι’ αυτό είναι τα πειθαρχικά όργανα. Έχουν γίνει τέρατα και σημεία στα ελληνικά γήπεδα. Η δική μας παράταξη φώναζε υπέρ των τακτικών δικαστών και το πετύχαμε με τη συνδρομή της Πολιτείας».

-Θα υπάρξει εφαρμογή του VAR;

«Έχουμε κάνει την ανάλυση των δεδομένων, έγιναν παρουσιάσεις και τώρα είμαστε στο στάδιο του τι απαιτείται. Κινούμαστε στην κατεύθυνση της καθιέρωσης του VAR. Θα δεχθούμε και τους επιπρόσθετους εφόσον τους εγκρίνει η Σούπερ Λίγκα».

-Τι έχετε να πείτε για τα δημοσιεύματα ότι καθοδηγείστε από επιχειρηματίες; 

«Μάλλον έχω καταστεί στερεότυπος απαντώντας περί χαλίφηδων. Και ο Γιώργος Σπανός του Ατρόμητου είναι χαλίφης. Γιατί δεν λένε και γι αυτόν που η ομάδα του είναι στα ψηλά πατώματα»;

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική, τονίζοντας πως η ομοσπονδία θα διαθέσει μέρος των εισπράξεων από το επόμενο ματς της εθνικής προς ενίσχυση των πληγέντων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ