Σκίμπε : Κοιτάμε την πρόκριση στο Euro

Σκίμπε : Κοιτάμε την πρόκριση στο Euro

«Το Καραϊσκάκη είναι το καλύτερο γήπεδο αλλά για τους παίκτες και για όλους είναι καλύτερο να παίζουμε και σ' άλλα γήπεδα, στη Βόρεια Ελλάδα ή σε κάποιο νησί», τόνισε ο Μίχαελ Σκίμπε

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Μίχαελ Σκίμπε παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την επέκταση της συνεργασίας του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο της ομάδας μας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Euro, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της έδρας της εθνικής, μετά από σχετική ερώτηση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ήταν αυτός που πήρε αρχικά τον λόγο, τονίζοντας.

«Σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση του κ. Σκίμπε. Είχαμε προαναγγείλει την επέκταση της συνεργασίας μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η εκτελεστική επιτροπή. Δεν γίνεται ν’ ακυρώνεις μια προσπάθεια από ένα αποτέλεσμα. Θέλουμε να προκριθούμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είμαστε βέβαιοι πως ο Σκίμπε και οι συνεργάτες του θα τα καταφέρουν».

Το λόγο έχει ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας, Μίχαελ Σκίμπε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που το συμβόλαιο μου ανανεώθηκε για δύο ακόμα χρόνια. Θεωρώ ότι όσα έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πιο επιτυχημένα απ’ ότι αποτυχημένα. Πρέπει να ζούμε με τα λάθη μας και τώρα κοιτάμε τον επόμενο στόχο μας την πρόκριση στα τελικά του Εuro».

-Είχατε άλλες προτάσεις;

«Υπήρχαν κάποιες προτάσεις αλλά όχι το τελευταίο διάστημα. Απάντησα όμως αρνητικά γιατί αισθάνομαι καλά στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος που είμαι επικεφαλής προπονητής της εθνικής Ελλάδας. Δουλεύω καλά με τους παίκτες κι αισθάνομαι όμορφα».

-Ποιο είναι το σχόλιο σας για τα δύο χρόνια που πέρασαν. Ποιος είναι ο απολογισμός;

«Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά με τους παίκτες. Επανήλθε το ομαδικό πνεύμα και πρέπει πλέον να φτάσουμε στο επίπεδο των εξαιρετικών ομάδων. Καλύψαμε το κενό των καλών και κακών ομάδων. Θεωρώ ότι οι παίκτες πρέπει παίζουν στις ομάδες τους, γιατί όταν δεν αγωνίζονται τότε αυτό τους προβληματίζει».

-Σε ποιο γήπεδο προτιμάτε να παίζει η Εθνική ομάδα;

«Είμαι από τη Γερμανία και η εθνική παίζει σε διάφορες έδρες, σε διαφορετικές πόλεις. Παίζει στο Βερολίνο, το Αμβούργο, τη Βρέμη. Είμαστε η εθνική όλων των Ελλήνων και πρέπει να παίζουμε μπροστά σε όλους. Το Καραϊσκάκη είναι το καλύτερο γήπεδο αλλά για τους παίκτες και για όλους είναι καλύτερο να παίζουμε και σ’ άλλα γήπεδα, στη Βόρεια Ελλάδα ή σε κάποιο νησί».

-Ποια είναι η γνώμη σας για τους παίκτες που καλούνταν στην εθνική χωρίς να είναι βασικοί στις ομάδες τους;

«Είπα ότι είναι σημαντικό για τους παίκτες να παίζουν στις ομάδες τους. Είναι όμως επίσης σημαντικό να παίζουν και σε υψηλό επίπεδο. Ο Βέλλιος τα πήγαινε περίφημα όταν ήταν στον Ηρακλή. Μετά πήγε στην Αγγλία και δεν τα κατάφερε όπως την πρώτη φορά. Εξαρτάται από τους παίκτες και τους μάνατζερ τους που θα πάνε και αν θα αγωνίζονται. Θέλω να πω στον Βέλλιο, αλλά και στους παίκτες που δεν καλούνται σήμερα, να επιλέγουν συλλόγους στους οποίους θα παίζουν κι αν συμβαίνει αυτό, θα επιλέγονται στην Εθνική».

Η επόμενη ερώτηση αφορά τον Βαγγέλη Γραμμένο κι έχει να κάνει με το προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας. «Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της ομοσπονδίας. Θέλουμε να βρούμε χώρους που να μπορούν ν’ αξιοποιηθούν. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στους συλλόγους, θα βασιστούμε στα προγράμματα της UEFA», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Μίχαελ Σκίμπε ρωτήθηκε και για τις συναντήσεις του με προπονητές των συλλόγων, με τον Γερμανό τεχνικό να επισημαίνει. «Θέλω να συναντιόμαστε δύο φορές το χρόνο. Πιστεύω ότι θα βρεθούμε μετά την κλήρωση για το Nations League».

-Ποια είναι η γνώμη σας για το Nations League;

«Είναι ενδιαφέρουσα διοργάνωση και είμαι χαρούμενος που δεν θα γίνονται φιλικά παιχνίδια. Είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά έχουμε ακόμα απόσταση από ομάδες σαν το Βέλγιο. Έχουμε ανέβει επίπεδο και επειδή στο Euro θα προκριθούν περισσότερες ομάδες από το Μουντιάλ, πιστεύω ότι θα είμαστε τουλάχιστον δεύτεροι στον όμιλο μας».

– Η άποψη σας για το πλάνο ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου και των υποδομών του;

«Χρειάζεται χρόνο, δεν είναι εύκολο να βγάλουμε πέντε πολύ καλούς παίκτες σ’ ένα χρόνο. Ήμουν προπονητής υποδομών στη Γερμανία κι έχω συγκεκριμένες ιδέες» τόνισε ο Σκίμπε. Στο συγκεκριμένο ερώτημα απάντησε και ο Ζήσης Βρύζας, επισημαίνοντας. «Διάθεση μας είναι να ολοκληρώσουμε το πλάνο, τη διαδικασία που είχαμε ξεκινήσει με τον κ. Σάντος».

– Ποια είναι η άποψη σας για τα λάθη που έγιναν και πως θα επιλύσετε τα προβλήματα;

«Θα πρέπει να βρεθούν παίκτες που θα καταλαβαίνουν τι σημαίνει να παίζεις για την πατρίδα σου, ν’ αγαπάς την ομάδα. Θα ρωτάμε τους παίκτες αν θέλουν ν’ ακολουθήσουν το πλάνο της ομάδας και θα πρέπει να λένε ναι. Οι παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να πηγαίνουν σε ομάδες που θα παίζουν περισσότερο. Ειδικά αυτοί που πηγαίνουν στο εξωτερικό. Δεν πρέπει να κοιτάζουν μόνο τα λεφτά αλλά και το πόσο θα παίζουν»

– Ποιο ήταν το στοιχείο που βοήθησε την ομάδα την τελευταία διετία;

«Εξήγησα στους παίκτες τις ιδέες μου και μου είπαν κι αυτοί τις δικές τους. Στο παρελθόν η ομάδα ήταν χωρισμένη. Καταλάβαμε πως είμαστε ανταγωνιστικοί μόνο όταν είμαστε ενωμένοι».

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, για την επέκταση της συνεργασίας του Μίχαελ Σκίμπε, με την εθνική μας ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ