Γραμμένος: «Από του χρόνου και βλέπουμε για το VAR»

Γραμμένος: «Από του χρόνου και βλέπουμε για το VAR»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο VAR, τονίζοντας ότι στόχος είναι η εφαρμογή του να ξεκινήσει στην αρχή της επόμενης σεζόν.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Βαγγέλης Γραμμένος, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να μιλάει μεταξύ άλλων για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, την επίθεση στον Θανάση Τζήλο, την Εθνική ομάδα, τους διαιτητές, αλλά και για το VAR.

Ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι η φετινή σεζόν θα κυλήσει χωρίς το VAR, επισημαίνοντας στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή του στην αρχή της επόμενης περιόδου.

«Φέτος κατηγορηματικά όχι, δεν θα έρθει το VAR στα γήπεδα. Από το ξεκίνημα της νέας περιόδου θα μας βρει το VAR. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το Κύπελλο Ελλάδας, η εκτίμηση μου είναι ότι δεν μπορούμε να τον προλάβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το VAR: «Φέτος κατηγορηματικά όχι, δεν θα έρθει το VAR στα γήπεδα. Μακάρι να έρθει στον τελικό του Κυπέλλου. Μέσα στον Φλεβάρη θα έχουμε την ανάδειξη του μειοδότη και τις υπογραφές και θα αρχίσει η προσομοίωση και οι εκπαίδευση των διαιτητών. Από το ξεκίνημα της νέας περιόδου θα μας βρει το VAR. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το Κύπελλο Ελλάδας, η εκτίμηση μου είναι ότι δεν μπορούμε να τον προλάβουμε».

Για την επιτήρηση της FIFA και της UEFA: «Γιατί βρέθηκε ελληνικό ποδόσφαιρο υπό επιτήρηση; Προφανώς κάτι δεν πήγαινε καλά. Καλώς ήρθαν για να αλλάξουν κάποια πράγματα. Είναι εδώ και πρέπει να αποδείξουμε ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Αλάθητος κριτής για μένα και τα μέλη είναι η ελληνική κοινωνία. Δεν θα έλεγα ότι δέχομαι πιέσεις από ΠΑΕ. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει ρότα, φιλοσοφία. Είναι μία παθογένεια να ασχολούνται όλοι με τους διαιτητές».

Για τις δυσφημιστικές δηλώσεις των παραγόντων: «Μας απασχόλησε και πέρσι αυτό το φαινόμενο. Έκανα λάθος, και αυτό το λάθος το χρεώνομαι που πέρσι επέλεξα ανάμεσα στην καταστολή και την προσπάθεια για διάλογο, επέλεξα το δεύτερο. Το έκανα, δεν έφερε αποτέλεσμα. Φέτος αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε την καταστολή και έχει γίνει. Με το ξεκίνημα των πρωταθλημάτων, οι δηλώσεις που έχουν δυσμενείς κρίσεις, η ΕΠΟ τις στέλνει στα αρμόδια όργανα και αυτοί κρίνουν αν δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μιλάμε όμως για δυσμενή κρίση, απαξίωση».

Για ξένους διαιτητές και ξένο αρχιδιαιτητή: «Μετά το κόψιμο των διαιτητών που προκάλεσαν, και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, πρέπει να παράξεις. Πρέπει να έχουμε ξένους διαιτητές.  Οι παράγοντες έχουν τον Έλληνα διαιτητή καθημερινά στο στόχαστρο, όχι όμως και τον ξένο. Παρά την εμπιστοσύνη που έχουμε στους Έλληνες διαιτητές, πρέπει η φετινή χρονιά να τελειώσει και με ξένους διαιτητές στα σημαντικά παιχνίδια».

Για ξένους διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια: «Ο Μέλο Περέιρα θα κρίνει αν υπάρχει ανάγκη για ξένους και σε άλλα παιχνίδια εκτός από τα παιχνίδια ανάμεσα στους μεγάλους και το «κλάσικο» της Θεσσαλονίκης που συμφωνήθηκε στο ξεκίνημα της περιόδου. Αν κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη, ναι θα γίνει».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Μέλο Περέιρα: «Δεν έχω συζητήσει μαζί του. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσει. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον ίδιο».

Για την αξιολόγηση Χέρμπερτ Χούμπελ: «Είμαι αισιόδοξος. Έχουν εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τα πέντε από τα έξι σημεία της Σαμούρα (γεν γραμματέας της FIFA). Απομένει η στρατηγική της ΕΠΟ. Όλο αυτό το κομμάτι θα φέρει ηρεμία στο ποδόσφαιρο και θα μας «εγκαταλείψει» η Επιτροπή  Παρακολούθησης».

Για πόσο ακόμα θα υπάρχει η Επιτροπή Παρακολούθησης: «Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία. Δεν έρχεται ένας μπαμπούλας να σε δέρνει, έρχεται να σε βοηθήσει. Η διαδικασία αυτή είναι προς όφελος της ΕΠΟ. Θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπει σε άλλη ρότα, φιλοσοφία. Είναι ανάγκη αυτό».

Για τη Σούπερ Λίγκα: «Θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία όλοι, κι εμείς και η Λίγκα. Θα πρέπει να σκύψει κάποια στιγμή πάνω από τα προβλήματα της. Τα περισσότερα προβλήματα είναι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω μαζί τους. Πρέπει να βρεθεί η κοινή συνισταμένη».

Για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Όταν έχεις διαφωνία ανάμεσα σε δύο Λίγκες, η μαμά ΕΠΟ θα δώσει τη λύση και αυτό έκανε (αναφέρεται στο μπαράζ). Έχω καλές σχέσεις μαζί τους. Κακώς έγινε θόρυβος».

Για τις σχέσεις της ΕΠΟ με την Πολιτεία: «Δε γίνεται οι Εθνικές Ομοσπονδίες, όχι μόνο η ΕΠΟ, να μην συνεργάζονται με την Πολιτεία. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει το αυτοδιοίκητο, με τους δικούς του κανόνες που επιβάλουν FIFA και η UEFA. Στη βία όμως, δεν μπορείς να μην συνεργαστείς με την πολιτεία. Τι είσαι το Βατικανό; Προφανώς δεν είσαι. Δεν μπορείς χωρίς Πολιτεία να αντιμετωπίσεις τα χειραγωγημένα. Έχουμε κάνει συζητήσεις, η συνεργασία και η σχέση με Πολιτεία, τη συντεταγμένη Πολιτεία, είναι εξαιρετική».

Για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί: «Πιέσεις δεν δέχθηκα, ήρθα σε δύσκολη θέση γιατί είδα ότι το ποδόσφαιρο ξαφνικά πυροδοτήθηκε και δεν μπορούσες να κοιμηθείς το βράδυ. Δεν έκανα ποτέ δήλωση ότι σκέφτηκα να παραιτηθώ. Ούτε το σκέφτηκα. Αντιλαμβάνομαι τη σφοδρή επιθυμία κάποιων να παραιτηθώ. Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιες δύσκολες θέσεις πρέπει να έχεις την αυτοκυριαρχία για να δεις την επόμενη μέρα. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, όμως ζήτημα παραίτησης μου δεν σκέφτηκα ποτέ».

Για τους τακτικούς δικαστές: «Είμαι ευχαριστημένος που έχουμε τακτικούς δικαστές. Οφείλουμε σεβασμό».

Για τις αφαιρέσεις βαθμών: «Πέρσι καταλήξαμε σε κάποια πράγματα, οι διεθνείς ομοσπονδίες, ζήτησαν να παραμείνουν κάποια. Η μία όψη λέει ότι με αφαιρέσεις μπορείς να αλλοιώσεις το πρωτάθλημα. Είναι ένα πρόβλημα οι αφαιρέσεις των βαθμών. Για να κάνεις έναν κανονισμό θα πρέπει να στηριχθείς σε αυτό που έχεις, στην παραβατικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν είναι λάιτ, θα είναι λάιτ και οι κανονισμοί. Θα ξεκινήσει πάλι μία ομάδα εργασίας για να ασχοληθεί με αυτό το θέμα».

Για την Εθνική ομάδα: «Ο Σκίμπε είναι ένας τζέντλεμαν, τον είχαμε εμπιστευτεί, στην πορεία όμως, είδαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την Εθνική. Εκεί οφείλεις να παρέμβεις. Διακόπηκε η συνεργασία μας μαζί του. Από τον Βρύζα δεν είχα παράπονα, είναι και χρόνια φίλος μου. Θα πρέπει να δεις αν ταιριάζουν τα χνώτα τους όμως…»

Για τον τεχνικό της Εθνικής, Αγγελο Αναστασιάδη, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Άγγελο Μπασινά: «Τους μαθαίνω κάθε μέρα και καλύτερα. Τον Άγγελο τον ξέρω, μάλιστα. Έχουν πάθος με αυτό που κάνουν. Είναι ένα στοιχείο που για μένα μετράει πολύ. Ο Εθνικός προπονητής πρέπει να έχει καθημερινή ενασχόληση και αυτοί οι δύο το έχουν. Θα κριθούν από την πορεία που θα έχουν οι Εθνικές ομάδες. Έχω την άποψη ότι θα κάνουν τα πάντα για την πρόκριση στο Euro. Το δείχνουν, τους εμπιστευόμαστε απόλυτα και πιστεύω ότι στο τέλος η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι καλά παιδιά. Το θέμα είναι ο Εθνικός προπονητής τι παίρνει από τους παίκτες. Είχα την άποψη ότι ο προπονητής θα πρέπει να είναι Έλληνας. Πιστεύω στον Άγγελο Αναστασιάδη και ότι θα στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια που θα γίνει».

Αποκαταστάθηκε η ηρεμία με τους διαιτητές; «Νομίζω πως ναι, ήταν εποικοδομητική η συνάντηση. Θέλαμε να εμπεδώσουμε την εμπιστοσύνη μας ότι είμαστε δίπλα τους. Κάντε αυτό που πρέπει. Γράψτε το bulling. Γράψτε το στο φύλλο αγώνα όμως.  Το χτύπημα στον Τζήλο είναι χτύπημα στην ελληνική διαιτησία. Η Αστυνομία θα πρέπει να σηκώσει το θέμα. Να μπορεί ο διαιτητής να αισθάνεται ασφαλής. Επιτέλους θα πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που έκαναν αυτή την αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη και να συλληφθούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ