Η σιωπή της ΕΠΟ και η έφεση του Παπαχρήστου

Η σιωπή της ΕΠΟ και η έφεση του Παπαχρήστου

Προσφυγή κατέθεσαν και τα σωματεία της ΕΠΣ Αιτωλοκαρνανίας που ζητούν μεγαλύτερη ποινή του Παπαχρήστου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Κανέναν δεν άφησε ικανοποιημένο η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας η οποία τιμώρησε με τρεις μήνες έκπτωσης από τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας – ΕΠΟ – Μέλος Επιτροπής της UEFA – Αναπληρωματικός Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ) τον Παναγιώτη Παπαχρήστο. Απόδειξη για τούτο είναι ότι και οι δυο πλευρές (Παπαχρήστος –Σωματεία Αιτ/νιας) εφεσίβαλλαν την απόφαση καθώς ο πρώτος ζητά διαγραφή της ποινής του και τα σωματεία ακόμη πιο αυστηρή τιμωρία.

Έτσι την Πέμπτη (07/12) το απόγευμα οι δυο προσφυγές έχουν προγραμματιστεί να συνδικαστούν από την Επιτροπή Εφέσεων της ομοσπονδίας η οποία θα αποφασίσει οριστικά για αν και κατά πόσο η ποινή θα παραμείνει ή θα διαγραφεί οριστικά.

Πολλά ερωτηματικά πάντως γεννά η στάση του κ. Παπαχρήστου, ο οποίος στην όλη υπόθεση φέρεται να έχει τη στήριξη του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου, ειδικά όμως του εκτελεστικού γραμματέα, Αλέξη Δέδε, ίσως επειδή όταν ο δεύτερος ήταν διευθύνων σύμβουλος στην ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτ/νιας κατέθεσε υπέρ της στην Επιτροπής Δεοντολογίας. Αρα, δικαιολογημένη η στήριξη και ο δεύτερος λόγος είναι ο κ. Παπαχρήστος είναι από τα ισχυρά στελέχη της ομοσπονδίας, η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα.

Πάντως, στην ΕΠΟ απέφυγαν να κάνουν δημόσια αναφορά στην πρωτόδικη απόφαση και λειτουργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ή να θεωρούν την ποινή της Επιτροπής Δεοντολογίας σαν κάτι το φυσιολογικό, εκφράζοντας, εξίσου φυσιολογικά, την βεβαιότητα ότι αυτή θα ανατραπεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αποφευχθούν οι κραδασμοί σε σχέση με τις εσωτερικές ισορροπίες στο Πάρκο Γουδί.

Νομικοί κύκλοι πάντως που γνωρίζουν πολύ καλά την συγκεκριμένη υπόθεση εκτιμούν ότι ο έκπτωτος πρόεδρος της Ένωσης της Αιτωλοακαρνανίας που θα παρευρεθεί στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ξανά απολογούμενος και κατηγορούμενος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντικρούσει τα επιχειρήματα των σωματείων της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνίας που ζητούν την δικαίωση πάνω από ένα χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ