Αποκάλυψη: Ενοχη σιωπή της ΕΠΟ για την αποζημίωση 350.000 € στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο (pics)

Αποκάλυψη: Ενοχη σιωπή της ΕΠΟ για την αποζημίωση 350.000 € στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο (pics)

Η Ομοσπονδία δεν έχει απαντήσει σε διπλό επίσημο αίτημα της Super League (μέσω επιστολών προς τον Βαγγέλη Γραμμένο) για χορήγηση εγγράφων που αφορούν την «αμαρτωλή» ψήφιση της αποζημίωσης-μαμούθ στον Γιάννη Παπαδόπουλο. Το «θα πάτε μέσα» του Κούγια και τα κενά της υπόθεσης.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι και επίσημα, πλέον, εκπρόσωπος της ΑΕΚ. Οσο κι αν τον κρύβει η Ενωση, η ΕΠΣ Αργολίδας τον ανέδειξε ως παράγοντα των Κιτρινόμαυρων και φυσικά τον τίμησε, καλώντας τον στην πρόσφατη κοπή της πίτας της. «Εμφανίζοντας» έτσι ένα πρόσωπο που κινείται στους σκοτεινούς δρόμους του παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκαλώντας έντονο θόρυβο σε κάθε παρουσία του. Είτε επειδή καταγγέλλεται πως «μπουκάρει» με «συνοδούς» σε Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, είτε λόγω της απίστευτης πρόσφατης απόφασης της ΕΠΟ, που αποφάσισε να του πληρώσει αποζημίωση ύψους 350.000 €.

Μια υπόθεση που μόνο to10.gr ανέδειξε, με τα Μέσα της γνωστής «συμμορίας» να την αποκρύπτουν απροκάλυπτα και οικειοθελώς, για προφανείς λόγους. Ωστόσο, η υπόθεση όχι μόνο δεν θα μείνει κρυφή, αλλά όλα δείχνουν ότι σύντομα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Εξάλλου έχει επιληφθεί ο άνθρωπος που όλο και κάτι ξέρει από νομικά, ο Αλέξης Κούγιας. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λάρισα, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη to10.gr, στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου της Super League, είχε πει στους Μάκη Γκαγκάτση και Μηνά Λυσάνδρου, που ψήφισαν υπέρ της αποζημίωσης του Γιαννάκη Παπαδόπουλου, πως «Θα πάτε μέσα και εσείς για απιστία. Αυτά τα λεφτά είναι δικά μας, πώς τα δίνουν έτσι; Θα πάνε μέσα για κατάχρηση όσοι υπέγραψαν τέτοιο αίσχος».

Παράλληλα, ο κορυφαίος ποινικολόγος, είχε ζητήσει από το προεδρείο της Super League να σταλεί επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ, για να πάρουν στα χέρια τους οι ομάδες τα πρακτικά της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία συζητήθηκε το θέμα του Γιαννάκη Παπαδόπουλου, αλλά και όλα τα σχετικά έγγραφα. Όπως επίσης ζήτησε την αγωγή που είχε καταθέσει ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ προς την Ομοσπονδία, τυχόν δικαστικές αποφάσεις για το θέμα, αλλά και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ. Μάλιστα, το αίτημα του κ. Κούγια εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Λίγκα.

Και εδώ ξεκινούν τα ενδιαφέροντα. Καθώς στην ΕΠΟ δείχνουν να κωλύονται. Δείχνουν να έχουν… μπλοκάρει με τη δημοσιοποίηση του θέματος, αλλά και την αντίδραση του κ. Κούγια, όπως και το επίσημο αίτημα της Λίγκας. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Λίγκα έμμεσα έχει έννομο συμφέρον  για κάθε έξοδο της ΕΠΟ. Καθώς η Ομοσπονδία αντλεί από τις ομάδες ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων της. Κι όμως, στην ΕΠΟ δεν απαντούν…

Σήμερα to10.gr αποκαλύπτει τις δύο επίσημες επιστολές που έχει αποστείλει η Super League στην ΕΠΟ. Η πρώτη επιστολή έχει ημερομηνία αποστολής την «7η Μαρτίου 2019» και έχει ως θέμα τη «χορήγηση εγγράφων» από την Ομοσπονδία προς τη Λίγκα, για δύο ζητήματα:
1) Αναφορικά με το θέμα των αποδοχών του προπονητικού team της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.
2) Αναφορικά με το θέμα της καταβολής αποζημίωσης στον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ, κύριο Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Μάλιστα, στο αίτημα για τον Παπαδόπουλο, η Λίγκα ζητάει να λάβει οποιοδήποτε έγγραφο έχει σχέση με την υπόθεση, οποιαδήποτε εισήγηση, από οποιαδήποτε επιτροπή ή φυσικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας, ώστε να πράξει τα δέοντα. Αναλυτικά, η Super League ζητάει να της χορηγηθούν τα εξής:

α) Αντίγραφο της αγωγής που πληροφορούμεθα ότι έχει ασκήσει ο κ. Ι. Παπαδόπουλος κατά της ΕΠΟ.
β) Αντίγραφο δικαστικών αποφάσεων επί του εν λόγω θέματος καθώς και αντίγραφα των προτάσεων των διαδίκων και των πρακτικών των όποιων δικών έχουν λάβει χώρα.
γ) Αντίγραφο πρακτικών συνεδριάσεων της Ε.Ε. της ΕΠΟ (ή και άλλων οργάνων της ΕΠΟ που επελήφθησαν του θέματος) στις οποίες συζητήθηκε ή/και ελήφθη απόφαση επί του θέματος χειρισμού της ως άνω αγωγής και ιδίως της κατάρτισης συμφωνητικού συμβιβασμού με τον κ. Ι. Παπαδόπουλο.
δ) Αντίγραφο εισήγησης της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ (ή και τυχόν έτερου οργάνου / υπηρεσίας / υπαλλήλου της ΕΠΟ) αναφορικά με τη σκοπιμότητα ή μη συνομολόγησης συμβιβασμού μεταξύ της ΕΠΟ και του κ. Ι. Παπαδόπουλου σε σχέση με την ως άνω αγωγή.
ε) Αντίγραφο συμφωνητικού συμβιβασμού μεταξύ της ΕΠΟ και του κ. Ι. Παπαδόπουλου.

Μάλιστα, η επιστολή καταλήγει με τη σημείωση πως η Λίγκα έχει κάδε δικαίωμα να ζητεί τα εν λόγω έγγραφα, με σκοπό να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της (εάν και εφόσον υπάρχει κάτι επιλήψιμο). Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Δεδομένου ότι τα εν λόγω έγγραφα ζητούνται αφενός προς διερεύνηση άσκησης νομίμων δικαιωμάτων μας ως μελών της ΕΠΟ (και άρα και της ίδιας της ΕΠΟ) και αφετέρου προκειμένου οι τέσσερις (4) εκπρόσωποί μας στην Ε.Ε. της ΕΠΟ να δύνανται να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους στο πλαίσιο μελλοντικών συνεδριάσεων αυτής, η χορήγηση των εν λόγω εγγράφων προς ημάς αποτελεί σύννομη επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 περ. «στ» του Κανονισμού Ε.Ε. 2016/679. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την άμεση χορήγηση των ως άνω εγγράφων».

Ποια ήταν η απάντηση της ΕΠΟ στην παραπάνω επιστολή; Σιωπή. Εκκωφαντική, αλλά και ένοχη σιωπή. Μια σιωπή που φαίνεται να «δικαιώνει» τον Αλέξη Κούγια για τις τοποθετήσεις του και την πρόβλεψή του πως όσοι υπέγραψαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Γιάννη Παπαδόπουλου, είναι πιθανό να βρεθούν κατηγορούμενοι. Σε υπόθεση απιστίας!

Παρά την αναπάντητη επιστολή της, η Λίγκα επιμένει. Ετσι, έστειλε και το πρωί της Παρασκευής (σ.σ. 15 Μαρίου 2019) επιστολή… υπενθύμισης στην ΕΠΟ. Πάλι με υπογραφή του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, «υπόψη» του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου. Με τη δεύτερη επιστολή να αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Σε συνέχεια του από 2163/07.03.2019 εγγράφου μας, σχετικά με τη χορήγηση εγγράφων, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία σχετική ενημέρωση από πλευράς σας. Παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες».

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως εάν η ΕΠΟ δεν αποστείλει ούτε μετά τη δεύτερη επιστολή τα έγγραφα ζητάει η Super League, ειδικά για το θέμα της αποζημίωσης του Γιάννη Παπαδόπουλου, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δυσχεράνει τη θέση της. Και να δημιουργήσει νέες σκιές, αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί και παίρνει αποφάσεις. Ειδικά για τα «δικά της» παιδιά. Διότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν είναι απλά «αγαπημένο» πρόσωπο της Εξυγίανσης. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ανάδειξής της σε κορυφαία παράταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλωστε, ο πρώην κατηγορούμενος στο σκάνδαλο Κοριόπολις, δεν άφησε χωριό και πόλη να μη γυρίσει ανά την Ελλάδα, με μια βαλίτσα στο χέρι. Για να… ενημερώσει τις ΕΠΣ για το πόσο καλό θα έκανε η εκλογή Γραμμένου.

Πέρα από την πλάκα, το θέμα του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» με τον Παπαδόπουλο, είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στην ΕΠΟ εδώ και πολλά χρόνια. Ένα ζήτημα «πνιγμένο» από σκιές και ερωτηματικά. Τα οποία δεν θα μείνουν αναπάντητα. Οσος χρόνος κι αν χρειαστεί. Εξάλλου, ο Αλέξης Κούγιας, που… όλο και κάτι ξέρει από νομικά, είναι τόσο πεπεισμένος για το τι έχει συμβεί, που θα κινήσει γη και ουρανό για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Και επειδή στα δικαστήρια δικάζουν κανονικοί δικαστές, εάν η υπόθεση πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, τότε τα πράγματα θα είναι δυσάρεστα. Για όλους όσους εμπνεύστηκαν και ψήφισαν την απόφαση.

ΟΙ… ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ