Παύση πληρωμών των ΠΑΕ και αναστολή προσφυγών

Παύση πληρωμών των ΠΑΕ και αναστολή προσφυγών

Οικονομική ανάσα για τις ΠΑΕ Μετά από εισήγηση του Wοrking Group της Super League στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ ζει από τα χρήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Καθώς το βασικό της έσοδο είναι τα λεφτά που λαμβάνει από τις ΠΑΕ. Σε ετήσια βάση η ομοσπονδία εισπράττει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ένα ποσό που ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα πολύ σοβαρό έξοδο για τις ομάδες.

Μετά από εισήγηση του Wοrking Group της Super League στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης, πάρθηκαν δύο σημαντικές αποφάσεις.

Η πρώτη φορά στην αναστολή κάθε πληρωμής προς ΕΠΟ και χρηματικής υποχρέωσης από κάθε αιτία έως 31/8. Όλων των πληρωμών των ΠΑΕ προς ΕΠΟ, πειθαρχικές χρηματικές ποινές, ποσοστά από δόσεις συμβολαίων, ποσοστά τηλεοπτικών και μεταγραφών κλπ.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ομόφωνα το ίδιο και για αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών μέχρι 30/6, με αλλαγή του άρθρου 11, παρ. 6 του Κανονισµού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών. Κάτι που αυτομάτως προσφέρει μεγάλη οικονομική ανάσα στις ΠΑΕ που έχουν χρέη προς παίκτες και τρίτους, με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από τον Βαγγέλη Γραμμένο ότι ο διεθνής ελεγκτικός οίκος (PWC) θα καταγράψει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για την ΕΠΟ. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία στην οποία απευθύνθηκε και η Superleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ