Μια Ομοσπονδία (κι ένας πρόεδρος) που καταδικάζει τα μέλη της…

Μια Ομοσπονδία (κι ένας πρόεδρος) που καταδικάζει τα μέλη της…

Μια διοίκηση που δεν διευκολύνει τις επαγγελματικές ομάδες να βγάλουν από πάνω τους την θηλιά της αφαίρεσης των βαθμών για προβλήματα που ήρθε να επιτείνει η πανδημία, τώρα δεν διευκολύνει ούτε τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία να μπουν στη σειρά, μπας και πάρουν δυο δραχμές από την Πολιτεία. 

Και ιστορικά να το πιάσουμε δύσκολα θα βρούμε περίοδο που το ελληνικό ποδόσφαιρο ευτύχησε έχοντας στην κορυφή του ένα διοικητικό συμβούλιο να βγάζει φωτιές και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην κορυφή της ΕΠΟ βρίσκονται άνθρωποι περιορισμένων ως και ανύπαρκτων διοικητικών ικανοτήτων. Ούτε φυσικά είναι η πρώτη φορά που το διοικητικό συμβούλιο το σέρνουν από την μύτη οι μεγαλοπαράγοντες. Απλά τώρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

 Η ΕΠΟ έχει χρεοκοπήσει και ζητά δάνεια δεξιά και αριστερά. Έχει στο κεφάλι της και στα γραφεία της τοποτηρητές που πληρώνονται χρόνια τώρα για να μην κάνουν τίποτα και αδυνατεί να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα. Η τελευταία ιστορία που έφερε στο φως το «10» είναι χαρακτηριστική. Το διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Βαγγέλη Γραμμένο δεν μπορεί να στείλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ούτε το μητρώο των σωματείων που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμή της.  Οι διοικητικές της υπηρεσίες δεν έχουν την ικανότητα ούτε να φτιάξουν ένα υποτυπώδες πρόγραμμα στα κομπιούτερ όπου καταγράφονται όλα τα σωματεία κάτω από την Ένωση στην οποία ανήκουν. 

Φτάνω σε αυτή την διαπίστωση διαφορετικά πρέπει να παραδεχτώ ότι η Ομοσπονδία έχει τον κατάλογο αλλά αρνείται να ανταποκριθεί στην συμβατική υποχρέωσή της απέναντι στην κυβέρνηση κατά πρώτο λόγο και στον υφυπουργό κατά δεύτερο. Εδώ όμως γεννάται ένα μεγάλο ζήτημα. Αν η ΕΠΟ δεν παραδώσει τον κατάλογο τα σωματεία που προσδοκούν σε μια οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία έχουν κάθε λόγο να ξεσηκωθούν εναντίον της.

 Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γραμμένος και η πλειοψηφία της διοίκησης είναι εκτεθειμένοι. Πως θα δικαιολογήσουν αυτή την παράλειψη ή ακόμα χειρότερα την σκοπιμότητα. Μια διοίκηση που δεν διευκολύνει τις επαγγελματικές ομάδες να βγάλουν από πάνω τους την θηλιά της αφαίρεση των βαθμών για προβλήματα που ήρθε να επιτείνει η πανδημία τώρα δεν διευκολύνει ούτε τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία να μπουν στη σειρά μπας και πάρουν δυο δραχμές από την Πολιτεία. 

Πολλά μαζεύονται. Για αυτά τα πολλά και άλλα περισσότερα  δεν θα βρεθεί απολογούμενος μόνο ο κ. Γραμμένος. Θα βρεθούν κι εκείνοι που τον τελευταίο καιρό φαίνονται πρόθυμοι να επανασυστήσουν την συμμαχία τους για να μένει ο Γραμμένος ή να βρεθεί κάποιος άλλος επίσης… γραμμένος στη θέση του… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ