Ο Λούντκβιστ, ο Ρόμπεν και μία ιστορία με το νούμερο «10»

Ο Λούντκβιστ, ο Ρόμπεν και μία ιστορία με το νούμερο «10»

Δεν έχουν πολλοί το προνόμιο να διαδέχονται μία μυθική μορφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Άριεν Ρόμπεν. Ο Ρομάν Λούντκβιστ είναι ένας από τους τυχερούς…

Τον Ιούνιο του 2020 ο Ραμόν Λούντκβιστ είχε συμπληρώσει ένα χρόνο στη Γκρόνιγκεν και είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Σουηδός φορούσε το «10» και σε 24 εμφανίσεις, είχε σκοράρει 6 γκολ και είχε μοιράσει 2 ασίστ.

Ωστόσο, αυτό έμελλε να αλλάξει. Γιατί στην ομάδα εντάχτηκε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ο Άριεν Ρόμπεν! Έστω και καταπονημένος από τους τραυματισμούς, παρότι προερχόταν από πολύμηνη απραξία, ο Ρόμπεν επέστρεψε για να τελειώσει το ποδόσφαιρο εκεί όπου έδωσε τις πρώτες παραστάσεις του: στη Γκρόνιγκεν.

Αναμφίβολα, δεν τέθηκε αμφιβολία για το ποιος θα πάρει το «10» τη σεζόν 2020-2021. Ο Λούντκβιστ θα έπρεπε να το αποχωριστεί και προς τιμή του, δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή!

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός πρέπει να το έχει» απάντησε ο Λούντκβιστ στους παράγοντες της Γκρόνιγκεν, όταν τον ενημέρωσαν για την απαίτηση του Ρόμπεν να πάρει το νούμερο «10». «Ένας τόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής μπορεί να πάρει όποιον αριθμό θέλει» τόνισε ο Σουηδός χαφ.

Σε αντίστοιχο τόνο ήταν οι δηλώσεις του στον Τύπο… «Είναι κάτι φανταστικό, δεν περίμενα να συμβεί. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον θαύμαζα από μικρό και τώρα μπορώ να παίξω δίπλα του και να διδαχτώ. Είμαι πολύ χαρούμενος» εξήγησε ο Λούντκβιστ και συμπλήρωσε ότι νιώθει μια χαρά με το «7» στην πλάτη.

Δυστυχώς, ο χρόνος νίκησε τον Ρόμπεν, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις χρόνιες ενοχλήσεις του και έπαιξε μόλις έξι παιχνίδια με τη Γκρόνιγκεν. Ένα χρόνο μετά την άφιξη του στο στάδιο «Γιούρομποργκ», ο 37χρονος εξτρέμ ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Ο Λούντκβιστ ξαναπήρε το «10» (ίσως για να μην το ξαναφορέσει, εάν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό) και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνύπαρξη του με τον Ρόμπεν.

«Παραμένει ένας τεράστιος επαγγελματίας. Όλοι νιώθαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν τον είχαμε μαζί μας. Σου δίνει μεγάλο κίνητρο να βελτιωθείς και ανέβαζε το επίπεδο με την παρουσία του» σχολίασε πριν λίγο καιρό ο Σουηδός επιτελικός μέσος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ