Μεγάλα κέρδη για τον Άγιαξ την περασμένη σεζόν

Μεγάλα κέρδη για τον Άγιαξ την περασμένη σεζόν

Σε οικονομικό επίπεδο μία χαρά φαίνεται πως τα πάει ο Άγιαξ...

Ο Άγιαξ, εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο του Europa League (σ.σ: Μπράιτον και Μαρσέιγ οι άλλες δύο) έκλεισε τη σεζόν 2022/23 με κέρδη 39 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τους ετήσιους λογαριασμούς που δημοσίευσε ο ολλανδικός σύλλογος. Με αυτόν τον τρόπο ο σύλλογος έχει…καλύψει τις ζημιές της προηγούμενης χρονιάς, οι οποίες ανήλθαν στα 24,3 εκατ. ευρώ.

Ο «Αίαντας» αύξησε τον τζίρο της κατά 4%, φτάνοντας στα 196.300 εκατομμύρια ευρώ, παρά το γεγονός ότι υπέστη προσαρμογή 29% στις πληρωμές της UEFA, οι οποίες μειώθηκαν στα 45,1 εκατομμύρια. Από αυτά το μέγιστο μέρος αντιστοιχούσαν σε έσοδα από μεταγραφές παικτών.

Διαβάστε επίσης: Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Μπαρτζώκα: Τα ματς που χάνουν οι Σίκμα και ΜακΚίσικ και το πρόγραμμα… βουνό του Ολυμπιακού (vids)

Η κύρια πώληση της ολλανδικής ομάδας κατά την τελευταία αγορά ήταν αυτή του Άντονι, έναντι 95 εκατομμυρίων ευρώ, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ακολούθησε ο Αργεντινός Λισάντρο Μαρτίνες έναντι 57,4 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι συμφωνίες που έγιναν με χορηγούς όπως οι Ziggo, adidas, Budweiser, Flink ή Lavazza έφεραν έσοδα έως και 41 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έξοδα διατήρησαν πορεία αντίθετη με τα έσοδα. Ο σύλλογος διέθεσε 99,2 εκατομμύρια ευρώ την περασμένη σεζόν στους μισθούς του προσωπικού, 9% λιγότερα από τη σεζόν 2021/22, ενώ το ακαθάριστο χρέος μειώθηκε κατά 41%, από 146 εκατ. σε 105 εκατ. το τελευταίο οικονομικό έτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ