Ελλάδα – Κροατία 0-1

Ελλάδα – Κροατία 0-1

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από την Κροατία. Καλύτερος παίκτης για την ομάδα του Γιάννη Γκούμα ο Τζολάκης, που έκανε πολλές και σπουδαίες αποκρούσεις. Πλέον, το όνειρο για το EURO U21 κάνει... φτερά.

Νέα κακή εμφάνιση και νέα ήττα για την Εθνική Ελπίδων.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα φιλοξένησε την Κροατία U21 για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 σκορ.

Άνευρη, άχρωμη και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, η «γαλανόλευκη» δεν τα κατάφερε κόντρα στην ομάδα του Μπίσκαν, με αποτέλεσμα το όνειρο του EURO U21 να… απομακρύνεται. Πλέον, θα πρέπει να πάρει και τα δύο εναπομείναντα ματς κόντρα σε Τσεχία και Σκωτία τον Νοέμβριο εάν θέλει να βρεθεί στα τελικά του EURO U21.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική δεν απείλησε ποτέ την εστία των Κροατών, με τον Μάγιερ να «πληγώνει» την ομάδα του Γκούμα στο 27ο λεπτό.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Κωσταντίνος Τζολάκης ήταν αυτός που ξεχώρισε από την μεριά της Εθνικής, με τον νεαρό τερματοφύλακα να σώζει σε πολλές περιπτώσεις την εστία του. Ουσιαστικά, ήταν και ο λόγος, που η «γαλανόλευκη» παρέμεινε στο ματς μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πλέον και μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα, οι ελπίδες για κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων είναι μόνο μαθηματικές. Το σύνολο του Γκούμα βρίσκεται στην 4η θέση με 13 βαθμούς και τον Νοέμβριο θα φιλοξενήσει την Τσεχία και την Σκωτία.

 

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, με την ομάδα του Γιάννη Γκούμα να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Στα πρώτα λεπτά δεν υπήρχαν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με την Κροατία όμως να έχει τον έλεγχο και να προσπαθεί να διασπάσει την «γαλανόλευκη» άμυνα.

Στο 21ο λεπτό, είχαμε την πρώτη αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση του Απόστολος Νικολαϊδης. Σέντρα στην καρδιά της περιοχής της Εθνικής, με τον Μάγιερ να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη προειδοποιητική… βολή.

Στο 27ο λεπτό, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ με τον Μάγιερ. Μετά από σουτ του Σούταλο, η μπάλα κατέληξε στον Μάγιερ, που την έστειλε με το στήθος στα δίχτυα του Τζολάκη. Ήταν κακή η αμυντική λειτουργία των Ελπίδων, με τον Κροάτη να σημειώνει ανενόχλητος το γκολ.

Στο 37΄, η ομάδα του Μπίσκαν απείλησε ξανά, με τον Ιβανούσετς να πατάει περιοχή και να σουτάρει. Ο Τζολάκης ήταν σταθερός και ψύχραιμος, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια. Οι Κροάτες ήταν κυρίαρχοι στο χορτάρι του Απόστολος Νικολαϊδης, με την «γαλανόλευκη» να τελειώνει το πρώτο μέρος, χωρίς να δημιουργήσει ούτε μια φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. Μάλιστα, στο 46΄, οι Έλληνες διεθνείς ζήτησαν πέναλτι, όταν η μπάλα κατέληξε στο χέρι του Σόσα, που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 50΄, οι Κροάτες απείλησαν με τον Μούσα, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε ξανά. Δύο λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού φώναξε ξανά παρών, αποκρούοντας το σουτ του Σούταλο.

Στο 55΄ και στο 57΄, οι παίκτες του Γκούμα έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Μπουζούκης και Πανανικολάου είχαν καλές στιγμές, απειλώντας τους φιλοξενούμενους με προσπάθειες εκτός περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τους ανοιχτούς χώρους, δημιουργώντας φάσεις μπροστά από την εστία του Τζολάκη. Στο 64ο λεπτό, οι Κροάτες είχαν απανωτές ευκαιρίες, με τον Τζολάκη να απομακρύνει. Στο 66΄, ο Μούσα αστόχησε από κοντά, ενώ στο 69΄, η Εθνική απείλησε μετά από ώρα με τον Μπουζούκη.

Στο 71΄, ο Μόρο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Τζολάκη να πέφτει σωστά και να μπλοκάρει.

Τα λεπτά περνούσαν, με τους παίκτες του Γκούμα να ξεμένουν από δυνάμεις. Το 0-1 έμεινε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, με την Κροατία να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

Ελλάδα: Τζολάκης, Αποστολάκης (73’ Ουές), Διαμαντής, Νικολάου (73’ Εμμανουηλίδης), Κατράνης, Ρέτσος, Θ. Τσιγγάρας (46’ Βρουσάι), Παπανικολάου, Μπουζούκης (79’ Ξενιτίδης), Α. Τσιγγάρας (88’ Μπαγκαλιάνης), Δουβίκας.

Κροατία: Σέμπερ, Σούταλο, Σόσα, Έρλιτς, Νέγιασμιτς, Ιβανούσετς (90’ Σβέρκο), Μόρο, Μάγερ (66’ Μπίστροβιτς), Γκβάρντιολ, Μούσα (79’ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (67’ Βίζινγκερ).

Η Βαθμολογία: 

1.Κροατία 18

2.Τσεχία 17

3.Σκωτία 16

4.Ελλάδα 13

5.Λιθουανία 7

6.Σαν Μαρίνο 0

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ