Ο έλεγχος των διεθνών του Ολυμπιακού : Η μεγάλη ώρα για Χασάν και η εξαίρεση του Καμαρά

Ο έλεγχος των διεθνών του Ολυμπιακού : Η μεγάλη ώρα για Χασάν και η εξαίρεση του Καμαρά

Η ώρα του Αχμέντ Χασάν και του Ρούμπεν Σεμέδο έφτασε, με τους δυο παίκτες του Ολυμπιακού να «χτυπούν» ενδεκάδα απόψε με Αίγυπτο και Πορτογαλία. Οι βασικοί Ελ Αραμπί και Ντρέγκερ και η... εξαίρεση του Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στη Superleague, καθώς 13 ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε Ευρώπη και Αφρική με τις εθνικές τους ομάδες. Και θα ήταν 15 αν ο Σουρλής δεν ήταν θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ που υποβλήθηκε με την Εθνική Ελπίδων και ο Ουσεϊνού Μπα δεν ειχε βρεθεί θετικός λίγο πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν εκπροσωπείται επάξια με 13 παίκτες σε αυτή τη διακοπή, με τους περισσότερους μάλιστα εξ αυτών να έχουν ήδη πάρει χρόνο συμμετοχής είτε ως βασικοί, είτε ως αλλαγή, ενώ σήμερα και τις επόμενες μέρες έχουν υποχρεώσεις και οι υπόλοιποι. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι ερυθρόλευκοι διεθνείς είναι οι Κρίστινσον (Ισλανδία), Ντρέγκερ (Τυνησία), Σεμέδο (Πορτογαλία), Ραντζέλοβιτς (Σερβία), Χασάν (Αίγυπτος), Ελ Αραμπί (Μαρόκο), Σισέ (Σενεγάλη) και Καμαρά (Γουινέα), αλλά και οι «δικοί» μας Βρουσάι, Τζολάκης, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Μασούρας (Ελλάδα, Κ19, Κ21 και Ανδρών).

Την αρχή έκανε ο Μαντί Καμαρά πρώτος, καθώς ο μέσος του Ολυμπιακού είναι βασικός κι αναντικατάστατος με τη Γουινέα. Ο Αφρικανός μέσος ξεκίνησε στο παιχνίδι με το Τσαντ και λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45άλεπτου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και έκανε το 1-0, όντας ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του. Χρονικά λοιπόν ο Καμαρά ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε και τα πήγε εξαιρετικά.

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Χασάν

Την Παρασκευή η Αίγυπτος ανακοίνωσε πως ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και τέθηκε σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην εθνική ομάδα ενόψει του αποψινού ματς με την Κένυα.

Έντονη ανησυχία υπάρχει και στον Ολυμπιακό σχετικά με τον Σαλάχ, αφού στην Αίγυπτο είναι και ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα ξεκινούσε και βασικός. Όμως στην ομοσπονδία αποφάσισαν μετά το κρούσμα του Σαλάχ να υποβληθούν σε νέα τεστ, σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ανάλογα τα αποτελέσματα που θα βγουν απόψε, ο Χασάν δεν αποκλείεται λόγω και της απουσίας του καλού του φίλου, Σαλάχ να πάρει φανέλα βασικού, σε ένα ματς όπου η Αίγυπτος ψάχνει πάση θυσία το τρίποντο.

Οι βασικοί Ελ Αραμπί και Ντρέγκερ

Στην Αφρική ο Ολυμπιακός είχε δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν χθες για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα. Ο ένας είναι ο «μπομπερ» των ερυθρόλευκων, Ελ Αραμπί που αγωνίστηκε με το Μαρόκο και ο άλλος ο Ντρέγκερ που παίζει στην εθνική Τυνησίας.

Ο Μαροκινός στράικερ ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα στη νίκη με 4-1 επί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, με τους Ζίγιεκ και Χακίμι στα άκρα και παρότι δεν σκόραρε είχε μια πολύ καλή παρουσία, μέχρι το 71ο λεπτό όπου και αντικαταστήθηκε. Το Μαρόκο πλέον κοντράρεται με τον ίδιο αντίπαλο στις 17/11, με τον Ελ Αραμπί να είναι και πάλι στις βασικές επιλογές του προπονητή του.

Ο Ντρέγκερ, από την άλλη πλευρά, ήταν βασικός στη νίκη με 1-0 της Τυνησίας κόντρα στην Τανζανία. Έπαιξε σε όλο το 90λεπτο ως δεξιός μπακ, ενώ στην 4άδα της άμυνας ήταν και ο Μεριά. Πλέον η Τυνησία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τανζανία για την 4η αγωνιστική στις 17/11, ενώ έχει το απόλυτο στον 10ο όμιλο με τρεις νίκες σ’ ισάριθμα ματς.

Ο Φορτούνης και οι υπόλοιποι Έλληνες

Την Τετάρτη αγωνίστηκαν και οι Έλληνες διεθνείς στο φιλικό με την Κύπρο (2-1), με τον Κώστα Φορτούνη να είναι στο αρχικό σχήμα και να ξεχωρίζει με την απόδοση του. Αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και η Εθνική ήταν πολύ καλή με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου. Εκτός από τον Φορτούνη, στο δεύτερο μέρος έπαιξε και ο Μπουχαλάκης, ενώ ο Μασούρας ήταν εκτός λόγω του διαστρέμματος που υπέστη.

Πλέον και οι τρεις ετοιμάζονται για το αυριανό κρίσιμο παιχνίδι της Ελλάδας στη Μολδαβία, όπου θέλει μόνο νίκη η «γαλανόλευκη», με τον Μασούρα να είναι διαθέσιμος και τους Μπουχαλάκη και Φορτούνη να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα, με τον δεύτερο να στέλνει το δικό του μήνυμα στον Τζον Φαντ Σιπ στο φιλικό με την Κύπρο με την εμφάνιση του.

Εκτός από την Εθνική, αγωνίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και οι Ελπίδες, με τους Βρουσάι και Τζολάκη να είναι στην ομάδα του Γιάννη Γκούμα. Ο πρώτος ξεκινησε βασικός και ήταν από τους κορυφαίους στην ήττα με 2-0 από τους Τσέχους, ενώ ο Τζολάκης δεν αγωνίστηκε, αφού προτιμήθηκε ο Σιαμπάνης κάτω από τα δοκάρια. Πλέον η K21 της Ελλάδας κοντράρεται με την αντίστοιχη της Σκωτίας στις 17/11.

Το ντέρμπι του Σεμέδο και οι Ραντζέλοβιτς, Κρίστινσον και Σισέ

Ο Ρούμπεν Σεμέδο κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και μετά τη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα στο φιλικό της Τετάρτης με αντίπαλο την Ανδόρρα (7-0), διεκδικεί θέση βασικού και στο μεγάλο αποψινό ματς με τη Γαλλία για το Nations League. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον στόπερ του Ολυμπιακού και τον Ντομίνγκος Ντουάρτε, με τα πορτογαλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο Σεμέδο έχει ένα μικρό προβάδισμα να ειναι στο πλευρό του Ρουμπέν Ντίας.

Από εκεί και πέρα οι άλλοι δυο Ευρωπαίοι Ραντζέλοβιτς και Κρίστινσον δεν αγωνίστηκαν καθόλου με τις Σερβια και Ισλανδία στους «τελικούς» της Πέμπτης για το Nations League, όπου και ηττήθηκαν, ενώ οι επόμενες υποχρεώσεις τους είναι την Κυριακή (15/11). Ο Σέρβος με αντίπαλο την Ουγγαρία και ο Ισλανδός κόντρα στη Δανία εκτός έδρας.

Τέλος ο Παπέ Αμπού Σισέ είναι κι αυτός στην αποστολή της Σενεγάλης. Ο σέντερ μπακ δεν αγωνίστηκε απέναντι στην Γουινέα-Μπισσάου, αφού παρέμεινε στον πάγκο καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όμως η Σενεγάλη την ερχόμενη Τρίτη (17/11) κοντράρεται και πάλι με την Γουινέα – Μπισάου με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να έχει ελπίδες να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ