Μουντιάλ 2022 : Το προφίλ της Γεωργίας και του Κοσόβου

Μουντιάλ 2022 : Το προφίλ της Γεωργίας και του Κοσόβου

Η ομάδα «βαρόμετρο» Γεωργία και το γνώριμο Κόσοβο συμπληρώνουν την Ισπανία και την Σουηδία στον όμιλο της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ 2022.

Δύσκολη (όπως αναμενόταν) ήταν η κλήρωση για την Εθνική ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ 2022. Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο της Ελλάδας την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Γεωργία και το Κόσοβο.

Η Ισπανία και η Σουηδία ξεχωρίζουν ως τα μεγάλα ονόματα. Πάμε να δούμε το προφίλ των άλλων δύο εθνικών ομάδων.

Γεωργία

Η Γεωργία μετράει οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1994 μέχρι σήμερα. Μάλιστα, στις 11 από τις 13 προκριματικές φάσεις είτε Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε Euro, τις 11 τερμάτισαν είτε στην τελευταία είτε στην προτελευταία θέση.

Η ομάδα του Σότα Αρβελάτζε δεν είχε καλή πορεία στον όμιλό της στο Nations League, αφού βρέθηκε απέναντι στην Αρμενία, την Εσθονία και τη Βόρεια Μακεδονία και τερμάτισε στην τρίτη θέση, παίρνοντας μόλις μια νίκη.

Σημείο αναφοράς για τη Γεωργία είναι οι Κβιρκβέλια (Ροτόρ), Κανκάβα (Τομπόλ), Καζαϊσβίλι (Σαν Χοσέ) και Οκριασβίλι, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ (12 γκολ) και αγωνίζεται στην Ανόρθωση.

Κόσοβο

Η Εθνικά μας συναντάει ξανά το Κόσοβο στον δρόμο της για το Μουντιάλ του Κατάρ 2022. Η Ελλάδα είχε νικήσει εκτός έδρας με 2-1 στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ το ματς του ΟΑΚΑ στις 14 Οκτωβρίου είχε λήξει ισόπαλο 0-0 για το Nations League.

Οι Κοσοβάροι εντυπωσίασαν με την πορεία τους στη διοργάνωση και κατέκτησαν την πρώτη θέση του ομίλου, μπροστά από Αζερμπαϊτζάν, Νησιά Φερόε και Μάλτα. Το Κόσοβο βρέθηκε μια ανάσα από το Euro αλλά τελικά αποκλείστηκε μετά από την ήττα με 2-1 από τη Βόρεια Μακεδονία στα ημιτελικά.

Ο Ελβετός Μπερνάρ Σαλαντέ βρίσκεται στον πάγκο από τον Μάρτιο του 2018. Μεταξύ άλλων, στο Κόσοβο ξεχωρίζει ο εξαιρετικός Αμίρ Ραχμάνι της Νάπολι αλλά και ο Βεντάτ Μουρίκι της Λάτσιο.

Οι Κοσοβάροι είναι άπειροι σε αυτή τη διαδικασία, καθώς μετρούν μόλις μία παρουσία, αυτή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, όπου τερμάτισαν στην τελευταία θέση, με απολογισμό 9 ήττες και μία ισοπαλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ