Τσιάρτας : «Η Ισπανία δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ελλάδα»

Τσιάρτας : «Η Ισπανία δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ελλάδα»

Για την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Ισπανία μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας στη «Marca» και τόνισε ότι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν θα πρέπει να υποτιμήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει αύριο (25/03, 21:45) την Εθνική Ισπανίας για την πρώτη αναμέτρηση των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ.

Με αφορμή την αναμέτρηση αυτή, η ισπανική εφημερίδα «Marca» ζήτησε την άποψη του Βασίλη Τσιάρτα που μεταξύ άλλων μνημόνευσε και όσα έζησε στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004.

Όσα είπε ο Τσιάρτας:

Για το τι πιστεύει για την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ελλάδα: «Το επίπεδο της μιας ομάδας είναι πολύ διαφορετικά από της άλλης. Η Ισπανία παραμένει η ίδια ομάδα, αλλά έχει βελτιωθεί πολύ. Προσθέτει νέους παίκτες στη λίστα της, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού της παραμένει ο ίδιος.

Το παιχνίδι εξαρτάται από το πως θα το προσεγγίσει η Ισπανία. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα υπό κατασκευή. Έχουμε μια καλή ομάδα και προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες. Η Ισπανία δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ελλάδα, αλλά αυτά τα παιχνίδια καθορίζονται στο ποιος έχει τη μπάλα. Και η Ισπανία το κάνει περισσότερο από όλους».

Για το Euro 2004: «Γράψαμε ιστορία. Δεν παίξαμε θαυμάσιο ποδόσφαιρο, αλλά ξέραμε πως να πάρουμε πλεονέκτημα από το ελάχιστο που είχαμε. Δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά το να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Ήταν θαυμάσιο, αλλά ποτέ δεν πήρανε τα μυαλά μας αέρα. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, με το να μην επιτρέπουμε στις άλλες ομάδες να παίξουν το παιχνίδι τους. Η τύχη είναι κάτι που όλες οι ομάδες χρειάζονται, είχαμε λίγη παραπάνω. Κανείς δεν πίστευε ότι ήταν πιθανό, αλλά είμαστε περήφανοι που είμαστε η γενιά που πέτυχε τέτοια θαυμάσια επιτυχία».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ