Τουρκία – Ολλανδία 4-2

Τουρκία – Ολλανδία 4-2

Με τον Μπουράκ Γιλμάζ να πετυχαίνει χατ-τρικ η Τουρκία επικράτησε με 4-2 της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη και μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Επιβλητική πρεμιέρα για την Τουρκία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Σενόλ Γκιουνές «πάτησε» με 4-2 την Ολλανδία στη ματσάρα της Κωνσταντινούπολης έχοντας μεγάλο για πρωταγωνιστή τον 36χρονο Μπουράκ Γιλμάζ που πέτυχε χατ-τρικ.

Στο 14′ κι ενώ νωρίτερα οι Ολλανδοί ζήτησαν πέναλτι, στην αντεπίθεση ο Μπουράκ Γιλμάζ με σουτ από μακριά, το οποίο κόντραρε και σε αντίπαλο, έκανε το 1-0 για τους Τούρκους. Μάλιστα στο 35′ ο Μάλεν έκανε πέναλτι στον Γιοκουσλού και ο Γιλμάζ ευστόχησε για το 2-0.

Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς η Ολλανδία έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ ο Ντε Λιχτ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και τους παίκτες των φιλοξενούμενων φωνάζουν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 46′ ο Τσαλχάνογλου με εκπλητικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε και το 3-0 δείχνοντας να καθαρίζει το ματς.

Μέσα σε ένα λεπτό όμως η Ολλανδία ξαναμπήκε στο ματς. Από κάθετη του Ντεπάι ο Κλάασεν πλάσαρε για το 3-1 στο 74′ και στο επόμενο λεπτό ήρθε και το 3-2 με κεφαλιά ψαράκι από τον Ντε Γιονγκ.

Στο 80′ όμως ο Μπουράκ Γιλμάζ με απίθανη εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-2 και τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Στις καθυστερήσεις η Ολλναδία κέρδισε πέναλτι με τον Ντεπάι να εκτελεί αλλά ο Τσεκίρ απέκρουσε και κράτησε το 4-2.

Τουρκία: Τσακίρ, Καμπάκ, Σογιουντσού, Μεράς, Τσελίκ, Γιοκουσλού, Καραμάν (78’ Αϊχάν), Τουφάν (64’ Ανταλγαλί), Τσαλχάνογλου (78’ Ουνάλ), Γιαζιτσί (64’ Ερκίν), Μπουράκ Γιλμάζ (90’ Τούρουτς)

Ολλανδία: Κρουλ, Ντε Λιχτ, Τετέ (70’ Ντάμφρις), Βάιναλντ (82’ Φαν Άανχολτ), Μπλιντ (82’ Χράφενμπερχ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρόουν (62’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Μάλεν (69’ Κλάασεν), Μπερχάους, Ντεπάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ