Δύο στα δύο η Τουρκία, εύκολα η Ολλανδία – «Λύγισε» η Κύπρος (vid)

Δύο στα δύο η Τουρκία, εύκολα η Ολλανδία – «Λύγισε» η Κύπρος (vid)

Μετά την Ολλανδία η Τουρκία νίκησε και την Νορβηγία (3-0) – Ανετη νίκη για την Ολλανδία απέναντι στην Λετονία (2-0) – Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η Κύπρος από την Κροατία (1-0).

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ πέτυχε η Τουρκία, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Νορβηγίας με 3-0. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι το παιχνίδι δεν έγινε στο Οσλο, όπως γίνονται συνήθως τα ματς της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας, αλλά στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο Ροσαλέδα της Μάλαγας.

Από εκεί και πέρα, η Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Λετονίας και πέτυχε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά, αφού στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί με 4-2 από τους Τούρκους. Αντίθετα η Κύπρος ηττήθηκε με 1-0 από την Κροατία. Πρώτο τρίποντο για την Λευκορωσία, που νίκησε με 4-2 την Εσθονία.

«Σίφουνας» η Τουρκία

Στο Ροσαλέδα η Τουρκία δεν αντιμετώπισε κανένας απολύτως πρόβλημα απέναντι στην ομάδα των Χάαλαντ και Όντεγκααρντ και επικράτησε εύκολα με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Τουφάν, μετά το γύρισμα του Γιαζιτσί.

Στο 28’ οι Τούρκοι έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Σογιουντσού, μετά το κόρνερ του Γιαζιτσί, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Τουφάν στο 59’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Τούρκος με φοβερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαρστάιν και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Νορβηγοί ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού στο 80’ αποβλήθηκε ο Θόρστβεντ.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιαρστάιν (46’ Χάνσεν), Ριέρσον (67’ Σβένσον), Αγέρ, Γκρέγκερσεν, Μέλινγκ, Μίντσε (67’ Θόρστβεντ), Όντεγκααρντ, Ελιουνούσι (67’ Κινγκ), Μπεργκ, Χάαλαντ, Σέρλοθ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Μίλντιρ, Μεράς, Σογιουντσού, Αϊχάν, Τουφάν (86’ Καμπάκ), Γιαζιτσί (69’ Ερκίν), Γιοκουσλού, Τσαλχάνογλου (69’ Ανταλγαλί), Μπουράκ Γιλμάζ (86’ Ακμπουνάρ), Καραμάν (72’ Ουνάλ)

«Σεφτέ» για την Ολλανδία

Την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέτυχε η Ολλανδία, η οποία επικράτησε εύκολα στην «Johan Cruijff ArenA» της Λετονίας με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 32’ ο Μπερχάους με ωραίο σουτ, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ντε Γιονγκ με κεφαλιά στο 69’.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κρουλ, Ντε Λιχτ, Ντάμφρις, Μπλιντ, Βάιναλντ, Βαϊνάλντουμ (79’ Φαν ντε Μπεκ), Κλάασεν (79’ Χράφενμπερχ), Φ.Ντε Γιονγκ, Μπερχάους (84’ Στεχνς), Ντεπάι (90’ Μπερχβάιν), Λ.Ντε Γιονγκ (79’ Μπάμπελ)

ΛΕΤΟΝΙΑ: Όζολς, Γιουρκόβσκις, Ταράσοβς, Φιοντόροβς, Τσερνομόρντις, Ζίουζινς (46’ Κάρκλινς), Τόμπερς, Κάμες (79’ Σαβαλνίεκς), Ικάουνιεκς (87’ Κρόλις), Τσιγκάνικς (85’ Σολοβίοβς), Ουλντρίκις (46’ Γκουτκόβσκις).

«Λύγισε» η Κύπρος

Η Κύπρος πάλεψε στο «Stadion HNK Rijeka», τα έδωσε όλα απέναντι στην Κροατία, αλλά στο τέλος «λύγισε» και επιστρέφει στη βάση της με… άδειες βαλίτσες. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που είχε λίγες καλές φάσεις, η Κροατία επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Πάσαλιτς στο 40’. Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κώστα Σωτηρίου και από κοντά άνοιξε το σκορ. Η Κύπρος στο δεύτερο μέρος απείλησε στο 62’ με τον Κυριάκο, αλλά ο Λιβάκοβιτς μπλόκαρε. Οι Κροάτες στο 81’ έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο Μιχαήλ είπε «όχι» στον Βλάσιτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Βερσάλικο (45′ Γιουράνοβιτς), Λόβρεν, Καλέτα-Τσαρ, Μπάρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μπρέκαλο (66′ Βλάσιτς), Μόντριτς, Πάσαλιτς (66′ Όρσιτς), Πέρισιτς (76′ Κόβατσιτς), Μπούντιμιρ (57′ Κράμαριτς)

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου (39′ Μιχαήλ), Κούσουλος, Κώστας Σωτηρίου, Λαΐφης (82′ Ανδρέου), Ψάλτης, Αρτυματάς (67′ Κάστανος), Κυριάκου, Ν. Ιωάννου, Τζιονής (67′ Παπουλής), Πίττας, Ιλία (45′ Πιέρος Σωτηρίου).

Τρίποντο για την Λευκορωσία

Στο Μινσκ η Λευκορωσία πήρε το ντέρμπι των αδυνάμων με την Εσθονία, επικρατώντας με 4-2.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 31’ με τον Ανίερ, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 44’ με πέναλτι του Λισάκοβιτς.  Στο 55’ οι Εσθονοί έκαναν το 2-1 και πάλι με γκολ του Ανίερ, αλλά η συνέχεια άνηκε στους Λευκορώσους. Στο 64’ ο Κέντις με κεφαλιά έκανε το 2-2, ενώ στο 77’ οι Εσθονοί έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Όιγκους με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τεσσερα λεπτά αργότερα οι Λευκορώσοι έκαναν την ολική ανατροπή με τον Σαβίτσκιφ (3-2), ενώ το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Λισάκοβιτς στο 87’.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Γκούτορ, Γιούζεπτσουκ, Ναούμοφ, Μπορντάτσεφ, Ζολότοφ, Εμπόνγκ (58′ Σαβίτσκιφ), Κέντις, Γιαμπλόνσκι (58′ Σίγκνεβιτς), Στάσεβιτς, Λισάκοβιτς (Μπάκαρ), Λάπτεφ (45′ Κίσλιακ)

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ιγκόνεν, Κουσκ, Πουργκ, Πασκότσι (87′ Κιρς), Λιλάντερ, Αλίκου (62′ Όιγκους), Πόομ, Βάστσουκ, Ανίερ, Βασίλιεφ, Σάπινεν (79′ Πούρι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ