Ελλάδα – Γεωργία 1-1 : Ήταν κάποτε μια Εθνική ομάδα…

Ελλάδα – Γεωργία 1-1 : Ήταν κάποτε μια Εθνική ομάδα…

Ούτε με το γκολ-δώρο του... αιώνα δεν μπόρεσε να νικήσει η Εθνική του Φαν Σιπ την κατά πολύ ανώτερη Γεωργία μένοντας στο 1-1 και ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε με τον βαθμό...

Μια παρένθεση ήταν η ισοπαλία κόντρα στην Ισπανία. Αυτό έδειξε η Εθνική ομάδα κόντρα στη Γεωργία τόσο με το αποτέλεσμα (1-1) όσο και με την εμφάνισή της βάσει της οποίας πρέπει να είναι και ικανοποιημένη από τον βαθμό της ισοπαλίας. Γιατί η ομάδα που πάλεψε για τη νίκη σε όλο το ματς, και έπαιξε για αυτή, ήταν εκείνη του Βίλι Σανιόλ.

Επιστροφή στην πραγματικότητα λοιπόν για την Εθνική και σύντομα τα όνειρα για πρόκριση στο Μουντιάλ φαίνεται να κάνουν φτερά αφού αν θες να επιστρέψεις ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση, τέτοια ματς πρέπει να τα καθαρίζεις. Ειδικά όταν δέχεσαι και τέτοια δώρο όπως το απίθανο αυτογκόλ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι.

Πώς θα καθαρίσεις όμως αυτά τα ματς που απαιτούν και προσωπικότητες όταν παίκτες κλάσης όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς για παράδειγμα έχουν μείνει εκτός Εθνικής για να παίζουν τα… αγαπημένα παιδιά κάποιων. Πως θα βάλεις από κάτω τη Σουηδία του Ζλάταν; Πως θα αποκτήσεις διάρκεια για να καταφέρεις να ξεφύγεις από τη μετριότητα όταν οι καλύτεροί σου παίκτες σε κάποιες θέσεις μένουν εκτός για να παίζουν οι «δικοί μας»;

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς ΕΔΩ

Στα του ματς, όταν σε όλο το παιχνίδι κάνεις ουσιαστικά μία ευκαιρία (Τζόλης 8′) εντός έδρας κόντρα στη Γεωργία, δεν μπορείς να περιμένεις και τίποτα καλύτερο. Κόντρα σε μια Γεωργία άριστα στημένη στο γήπεδο, έχοντας δώσει δείγματα κόντρα σε Σουηδία και Ισπανία αλλά ο Φαν Σιπ φαίνεται πως δεν πήρε το μήνυμα.

Κόντρα σε μια Γεωργία του εκπληκτικού Κβαρατσέλια που έκανε την ελληνική άμυνα ό,τι ήθελε με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε στο 78′, δύο μόλις λεπτά μετά το 1-0, όταν αφού πέρασε σαν σταματημένο τον Μαυρία, εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο για το 1-1. Κι αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα να βγάλει και κανά – δύο… άπιαστα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν θα μας έφτανε ούτε το αυτογκόλ. Και πάμε γι’ άλλα…

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42’ Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (86’ Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (70’ Μασούρας), Τζόλης (46’ Λημνιός), Παυλίδης (70’ Γιακουμάκης).

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λορία, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (74’ Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84’ Τζιγκαούρι), Κιταϊσβίλι (84’ Κβεκβεσκίρι) Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε (63’ Κβιλιτάια).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ