Ολλανδία – Λουίς Φαν Χαάλ, η επιστροφή

Ολλανδία – Λουίς Φαν Χαάλ, η επιστροφή

Ο Λουίς Φαν Χαάλ επέστρεψε για τρίτη φορά στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας, με στόχο να οδηγήσει τους Οράνιε στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Το 2019 ο Λουίς Φαν Χαάλ αποφάσισε να αποσυρθεί από τους πάγκους στα 67 του χρόνια. Δύο χρόνια μετά όμως αναίρεσε την απόφασή του για χάρη της αγαπημένης του Εθνικής Ολλανδίας.

Οι Οράνιε ανακοίνωσαν σήμερα (4/8) την πρόσληψη του Φαν Χαάλ στην τεχνική τους ηγεσία, με στόχο να τους οδηγήσει στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Η Ολλανδία προέρχεται από την αποτυχημένη πορεία στο πρόσφατο EURO, όπου αποκλείστηκαν στην φάση των «16» από την Τσεχία. Ο Φραν Ντε Μπουρ αποτέλεσε άμεσα παρελθόν και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας στράφηκε σε έναν παλιό της γνώριμο.

Ο Φαν Χαάλ επιστρέφει στον πάγκο των Οράνιε για τρίτη φορά στην προπονητική του καριέρα, καθώς έχουν προηγηθεί δύο ξεχωριστές διετίες (2000-2002, 2012-2014). Στο Μουντιάλ της Βραζίλιας οδήγησε την Εθνική Ολλανδίας μέχρι την τρίτη θέση, κερδίζοντας στον μικρό τελικό την Σελεσάο.

Ο 69χρονος, που δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εκείνον να προπονεί την Εθνική ομάδα, θα έχει για βοηθούς τους Ντάνι Μπλιντ και Χενκ Φράσερ, ενώ ο Φρανς Χεκ θα είναι ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων.

Σε συλλογικό επίπεδο, έχει οδηγήσει τον Άγιαξ στην κατάκτηση ενός Champions League, ενός Ευρωπαϊκού Super Cup και τριών Πρωταθλημάτων. Παράλληλα έχει εργαστεί στους συλλόγους της Αλκμάαρ, της Μπαρτσελόνα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπάγερν Μονάχου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ