Οι σκέψεις του Γιώργου Δώνη για την Εθνική ομάδα

Οι σκέψεις του Γιώργου Δώνη για την Εθνική ομάδα

Στην Εθνική ομάδα βλέπουν τον Γιώργο Δώνη ως την καλύτερη επιλογή για την επόμενη μέρα. Τι απαντάει ο Έλληνας προπονητής στο συγκεκριμένο ερώτημα;

Ο Τζον Φαν Σιπ δεν έχει μέλλον στην Εθνική ομάδα. Και δεν έχει μέλλον γιατί το… περιβόητο «πλάνο Κατάρ» απέτυχε παταγωδώς. Εκεί στόχευε όταν ανέλαβε την Ελλάδα. Εκείνον τον στόχο του υπέδειξαν. Δεν ήταν εύκολο. Σαν να τον έριχνες σε λάκκο με λιοντάρια. Με την Εθνική ομάδα να έχει… καταποντιστεί στο Ranking της FIFA, ήταν φυσικό κι επόμενο να έχει έναν δύσκολο όμιλο.

Έκανε ακόμα δυσκολότερη τη δουλειά του ο ίδιος ο Ολλανδός προπονητής. Αποκλείστηκε ουσιαστικά από τη Γεωργία και το Κόσοβο με τις δύο ισοπαλίες που έφερε. Σε μια Εθνική ομάδα που η αγωνιστική της εικόνα προκαλεί θλίψη. Και αυτή η δουλειά θα τον… αφήσει σύντομα, αφού μοιάζει πια ειλημμένη η απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Φαν Σιπ είτε τώρα, είτε στο φινάλε των προκριματικών.

Η πρώτη λύση για το «αύριο» της Εθνικής; Ο Γιώργος Δώνης, όπως αποκάλυψε to10.gr. Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του πέφτει στο τραπέζι των ανθρώπων που διοικούν την Ομοσπονδία. Άλλωστε θεωρείται αν όχι ο κορυφαίος, ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών. Και στην Εθνική ομάδα ίσως έφτασε η ώρα να εμπιστευτούν έναν Έλληνα προπονητή.

Τι λέει ο ίδιος γι’ αυτό το ενδεχόμενο; Σε μια πρόσφατη κουβέντα μαζί του δεν έκρυψε την επιθυμία του για να γίνει ομοσπονδιακός προπονητής. Έτσι κι αλλιώς ο Δώνης είναι υπέρμαχος των Ελλήνων προπονητών. Θεωρεί πως το επίπεδό τους και οι γνώσεις τους είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Και απορεί με το γεγονός πως οι Έλληνες παράγοντες, τόσο αυτοί των ομάδων, όσο και της ΕΠΟ, δεν τους εμπιστεύονται.

Το είχε πει στην ίδια κουβέντα που έκανα μαζί του τον περασμένο Απρίλιο. Μόλις πέντε μήνες νωρίτερα, δηλαδή, όταν είχε υπογράψει στην Αλ Ουάχντα σε μια αποστολή… αυτοκτονίας, αφού η ομάδα που ανέλαβε χρειαζόταν ένα θαύμα για να σωθεί. Δεν τα κατάφερε, ο Δώνης είναι ξανά ελεύθερος και δεδομένα το όνομά του θα ερχόταν στο επίκεντρο για την Εθνική ομάδα. Ίσως τώρα οι συνθήκες είναι καλύτερες από ποτέ, αν υπολογίσουμε πως υπάρχει και αμοιβαία εκτίμηση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Πάμε όμως στο ουσιώδες. Πάμε να δούμε τι είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στην εφημερία «Τα Νέα» ο Γιώργος Δώνης τόσο για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική, όσο και για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, που ήταν ακόμα «φρέσκος» στην προεδρία της ΕΠΟ.

«Είναι θετικά που υπάρχει ο Ζαγοράκης. Είναι καλό να υπάρχουν πρόσωπα που έχουν κάνει καριέρα και έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο και το ελληνικό ποδόσφαιρο να τους εκμεταλλεύεται για σοβαρές θέσεις. Δεν έχει να κάνει, όμως, με το ποιος είναι πρόεδρος. Θα ήθελα έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή να είμαι προπονητής στην εθνική ομάδα. Και γενικά είμαι της άποψης ότι η Εθνική θέλει Έλληνα προπονητή. Το θεωρούσα αυτό από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής. Γιατί υπάρχει το επίπεδο να έχουμε Έλληνες προπονητές στην Εθνική. Θέλω κάποια στιγμή, αλλά ο ρόλος του ομοσπονδιακού φαίνεται λίγο μακρινός για μένα. Θέλω την καθημερινή τριβή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ