Γιώργος Δώνης, ο πρώτος στη λίστα για την Εθνική

Γιώργος Δώνης, ο πρώτος στη λίστα για την Εθνική

To10.gr γράφει για την παταγώδη αποτυχία της ΕΠΟ, τον «τόσο μπορούσε» Τζον Φαν'τ Σιπ και τις σκέψεις να αναλάβει ο Δώνης το χτίσιμο της επόμενης ημέρας.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ τελείωσε τη δουλειά. Δεν προσελήφθη για να καταποντιστεί η Εθνική σε προκριματικά Euro, Nations League και προκριματικά Μουντιάλ. Αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Δεν είχε καμία προδιαγραφή ως προπονητής, να μπορέσει να προσφέρει οτιδήποτε περισσότερο. Εξ αρχής ήταν σαφές ότι οι ποδοσφαιρικοί μύστες της ΕΠΟ, προσέλαβαν έναν προπονητή, επειδή κάποτε ήταν παιχταράς, τον οποίο δεν γνώριζαν καν ότι έχει γίνει προπονητής, δεν είδαν το βιογραφικό του, γενικώς δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν σοβαρά, κάποιος ατζέντης τον πρότεινε. Και τον πήραν. Δεν υπάρχει άλλο κριτήριο. Ούτε φθηνός ήταν ο Ολλανδός και το επιτελείο του, ούτε βεβαίως… προπονητής. Τουλάχιστον αυτού του επιπέδου.

Η Ελλάδα, για ακόμη μία φορά, μένει εκτός παιχνιδιού. Ναι, μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες ακόμη, αλλά με την εικόνα που δείχνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πώς μπορείς να μιλάς για ελπίδες και για… πρόκριση. Ουτοπία, ακραία. Με την ΕΠΟ και προσωπικά τον Θοδωρή Ζαγοράκη, να καλείται, πλέον, να πάρει μια πολύ ξεκάθαρη απόφαση. Δεν είναι απόφαση για το μέλλον. Είναι απόφαση… σωτηρίας. Διότι εάν δεν προσληφθεί ένας κανονικός προπονητής, που θα καθίσει και θα κάνει δουλειά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μακριά από συμφέροντα, κλήσεις-παραγγελίες και δουλικότητα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Διότι, ναι, έχει και παρακάτω.

Η Εθνική έχει ανάγκη αλλαγής. Και κυρίως ποδοσφαιρικού πλάνου. Προφανώς τέτοιο πλάνο δεν μπορούν να βγάλουν όλοι όσοι διάλεξαν τον Φαν’τ Σιπ. Δεν μπορούν οι σύμβουλοι να αποφασίζουν μέσα από τα μικρομαγαζάκια τους. Την απόφαση πρέπει να την πάρει ο ίδιος ο Ζαγοράκης. Και να βάλει μπροστά ανθρώπους που θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Και κυρίως να βρεθεί ένας προπονητής με προσωπικότητα, με πλάνο, με σοβαρή τοποθέτηση, για να αλλάξει τα πράγματα. Και να αξιοποιήσει το υλικό που υπάρχει. Δημιουργώντας μια οικογένεια, μια ομάδα.

Οι πληροφορίες είναι πολύ ξεκάθαρες. Ο Φαν’τ Σιπ είναι προς απόλυση. Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει και πλέον όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών οι οριστικές αποφάσεις. Δεν φταίει ο Ολλανδός. Αυτός τόσο μπορεί. Αυτοί που τον έφεραν ευθύνονται. Αλλά το ζητούμενο πλέον είναι ο επόμενος. Και σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο όνομα της λίστας, το απόλυτο φαβορί για να διαδεχθεί τον 57χρονο τεχνικό είναι Ελληνας. Και δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Δώνη.

O 51χρονος τεχνικός είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πάρει την ευκαιρία του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή είναι η στιγμή. Με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να έχει στο μυαλό του πως η Εθνική πρέπει να έχει έναν καλό προπονητή, αλλά εάν αυτός μπορεί να είναι και Έλληνας, ακόμη καλύτερα. Για αυτό το όνομα του Δώνη είναι αυτή τη στιγμή καρφωμένο στην κορυφή της λίστας. Όχι μόνο επειδή είναι καλός προπονητής, αλλά και διότι έχει αποδείξει μέσα από το πέρασμα των χρόνων ότι έχει τον τρόπο να δημιουργεί καλό κλίμα στα αποδυτήρια των ομάδων του, να δημιουργεί οικογενειακή ατμόσφαιρα και να λύνει τα όποια προβλήματα εσωτερικά.

Γενικώς η Εθνική οφείλει να αλλάξει ρότα. Και εάν η νέα αρχή γίνει με τον Δώνη, τότε όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την επόμενη ημέρα. Καθώς δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα έχει να πάει σε μεγάλη διοργάνωση από το Μουντιάλ του 2014. Εάν συνεχίσει στη μετριότητα που τη βύθισε η ΕΠΟ, θα ξαναπάει το… 2034. Ηρθε η ώρα των σκληρών αποφάσεων. Των ποδοσφαιρικών αποφάσεων. Που θα αφορούν την Εθνική Ελλάδος. Όχι τα «κόζα» του κάθε «βλαχοπροέδρου». Ούτε τις εξαρτήσεις. Το διέλυσαν το μαγαζί. Ας το αφήσουν, τουλάχιστον, να χτιστεί χωρίς παρεμβολές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ