Αντίθετη η CONMEBOL στη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια

Αντίθετη η CONMEBOL στη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια

Η CONMEBOL με επίσημη ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως είναι αντίθετη με τη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια.

Την πλήρη αντίθεσή της με τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, όπως σχεδιάζεται από τη FIFA εξέφρασε η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή (10/09).

Η CONMEBOL εναρμονίστηκε με τη «γραμμή» της UEFA η οποία απείλησε με μποϊκοτάζ την παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, ενώ τόνισε πως, αν το Μουντιάλ διεξάγεται πιο συχνά, δεν θα είναι τόσο μοναδικό όσο είναι τώρα, καθώς η προσμονή των φιλάθλων για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Αντιμετωπίζοντας το πρότζεκτ διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, η CONMEBOL, μετά από έναν γύρο διαβουλεύσεων με τους ηγέτες του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, θεωρεί σκόπιμο να εκφράσει τη θέση της σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία με βάση τα ακόλουθα βασικά επιχειρήματα:

Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα μπορούσε να αλλοιώσει την πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη, μειώνοντας την ποιότητά του και υπονομεύοντας τον αποκλειστικό του χαρακτήρα και τα σημερινά απαιτητικά πρότυπά του.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που προσελκύει την προσοχή και τις προσδοκίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων επειδή αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας αποκλεισμού που διαρκεί ολόκληρη την τετραετία και έχει τη δική της δυναμική και συγκίνηση.

Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα αντιπροσώπευε μια υπερφόρτωση που είναι πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπιστεί στο διεθνές καλεντάρι. Στις τρέχουσες συνθήκες, είναι ήδη πολύπλοκο να εναρμονιστούν οι χρόνοι, τα χρονοδιαγράμματα και η επαρκής προετοιμασία των ομάδων.

Η κατάσταση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη με την προτεινόμενη αλλαγή. Θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα άλλων τουρνουά, τόσο των συλλογικών όσο και των εθνικών.

Η ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι να συγκεντρωθούν οι πιο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, οι πιο εξαιρετικοί προπονητές και οι πιο εκπαιδευμένοι διαιτητές για να καθορίσουν σε μια δίκαιη διοργάνωση η οποία είναι η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη.

Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κατάλληλη προετοιμασία, χωρίς ομάδες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και τους τεχνικούς να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές.

Όλα αυτά μεταφράζονται σε χρόνο, προπονήσεις, προγραμματισμό και παιχνίδια. Η CONMEBOL δεσμεύεται για ολοένα και πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις της υψηλότερης ποιότητας. Δεν υπάρχει όμως καμία αθλητική αιτιολόγηση για τη μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Για την έγκριση μιας τέτοιας αλλαγής, είναι απαραίτητη μια ευρεία και συμμετοχική διαδικασία διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πρέπει να είναι καρπός μιας ειλικρινούς συζήτησης, στην οποία λαμβάνονται υπόψη όλες οι απόψεις και τα κριτήρια. Η CONMEBOL είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή σε διάλογο που επιδιώκει το καλύτερο για το ποδόσφαιρο.

Αν και κάποια στιγμή η CONMEBOL υποστήριξε το εν λόγω έργο, οι τεχνικές αναλύσεις έδειξαν ότι είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο. Ως εκ τούτου, υπό τις σημερινές συνθήκες, επικυρώνει την υποστήριξή του για το τρέχον μοντέλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους όρους και τους μηχανισμούς ταξινόμησής του, θεωρώντας ότι είναι συνεπές με το πνεύμα που δημιούργησε αυτούς που συνέλαβαν και ίδρυσαν αυτόν τον διαγωνισμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ